Boekverslag : Carry Slee - 100% Timboektoe
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1791 woorden.

A; Kennisopdrachten:1: * Wat is de titel van het boek?

De titel van het boek is 100% Timboektoe.

*Wat is de naam van de schrijver?

De naam van de schrijver is Carry Slee

- Carry Slee (1949) is een van de succesvolste schrijvers van kinder en jeugdboeken in Nederland. Haar werk, waarvan er meer dan 3 miljoen exemplaren over de toonbank gingen, werden vele malen door de Nederlandse Kinderjury en Jonge Jury bekroond.2: * Wie is de uitgeverij?

De uitgeverij is Prometheus.

*Wanneer is de datum van de eerste druk?

De datum van de eerste druk is op 2004.3: * Wat is het Thema/ hoofdonderwerp(en) /genre?

Het boek heeft als thema’s:

- Diefstal

- Verliefdheid4: * Waar speelt het verhaal zich af?

Het verhaal speelt zich de meeste tijd af in Frankrijk op de camping.5: * In welke tijd speelt het verhaal zich af; hoe lang duurt het; is het chronologisch?

Het verhaal speelt zich in deze tijd af.

Het verhaal duurt ongeveer 3 maanden. Het is wel chronologisch want ze kijken wel eens terug in de tijd , b.v. hoe het in Nederland toen was en ze kijken terug op het feest.6: * Wat zijn de karakters van de hoofdpersonen/belangrijkste personen?

-Isa: is de dochter van de eigenaar. Heeft veel vrienden in timboektoe., en heeft verkering met Justin, ze heeft een aardig karakter en schiet iedereen te hulp.

-Nona: ze heeft verkering met Jules en is een hele goede vriendin van Isa. ze is verlegen en houd zich een beetje op de achtergrond.

-Jules: Is 12/13, is een Franse jongen, kan in sommige gevallen heel verlegen zijn, zondert zich af van de anderen vanwege zijn problemen.Hij slaapt op de camping omdat zijn vader een alcohol probleem heeft. hij heeft verkering met Nona

-Kars: is de zoon van de eigenaar en houd wel van avontuur, en heeft een oogje op annabel.

-Oma: Is de oma van Kars en Isa, is een gezellig mens die iedereen met problemen wil helpen.

-Brian: Hij ging op vakantie in Timboektoe en zo werd hij bevriend met Isa, Kars etc. en hij wil later archeoloog worden en heeft in een grot een muurschildering ontdekt.7: *Heeft het boek een diepere betekenis?

Het boek heeft wel een diepere betekenis omdat ze het verhaal een 2e deel van het boek “See you in Timboektoe” is. En die 2 verhalen spelen goed in elkaar in.9: * Geef je eigen mening met minimaal 3 argumenten.

Wat vind ik van het boek? Ik vind het een heel leuk boek en het is eigelijk van alles wat. Het is spannend en ook wel een beetje zielig en het is ook best realistisch. Er zit natuurlijk wel een beetje fantasie bij, maar het zou ook in het echt zo kunnen zijn dat jouw ouders een camping kopen in frankrijk. Ik vind het gewoon een heel leuk boek omdat het niet iedereen kan overkomen dat je ouders zomaar een camping kopen en dat je opeens weg moet uit je eigen land. Het lijkt me aan de ene kant best leuk omdat je al je vrienden op de camping kan uitnodigen.!! Ik vind ook leuk aan dit boek dat er nog meer vervolgen op komen.10: * Zoek een artikel wat met de inhoud van jouw boek te maken heeft..

Alcoholisme is geestelijke en/of lichamelijke afhankelijkheid van alcohol. Die ontstaat door langdurig teveel drinken. Teveel drinken is zoveel drinken dat je er problemen door krijgt. Zoals een geïrriteerde maag of een geïrriteerde partner.Dit stukje over alcoholisme vond ik wel bij het boek passen omdat er een deel van het verhaal over de vader van Jules gaat, die aan de drank verslaafd is. Hij gaat gelukkig in een kliniek om af te kicken.8: * Samenvatting van het hele verhaal…Isa en Kars gaan in Frankrijk wonen omdat hun ouders daar een camping kopen. In de vakantie komen al hun vrienden op bezoek en organiseren ze een discofeest. Het feest was helemaal geweldig. Maar dan horen Kars en Isa van hun vader dat het geld wat er omgezet was op het discofeest gestolen is. Iemand van hun moet het gestolen hebben omdat er geen inbraak sporen waren dus de dief met de sleutel het kantoor binnen is gekomen. Kars en Isa hadden beloofd dat ze hun mond zouden houden maar als ze iets verdachts zagen zouden ze het elkaar melden.

Brian heeft een muurschildering gevonden. De muurschildering is gevonden in de grot die Jules ontdekt heeft omdat die weggelopen was van huis en ergens een plek zocht om te slapen. Hij was weggelopen omdat zijn vader alcoholist werd nadat zijn vrouw was overleden. Brian wil weten of de muurschildering al bekend is dus gaat naar de stad om in het archief te zoeken.

Tijdens het ontbijt de volgende morgen voelt Sharon zich niet lekker omdat ze last heeft van heimwee. Dus gaat ze naar huis. Kars denkt dat ze naar huis wil omdat ze het geld heeft gestolen maar Isa vindt dit onzin dat hij dat over haar vriendin denkt. Als Isa niet in haar tent is gaat Kars Sharons tent doorzoeken. Als hij dat doet vind hij haar dagboek en leest dat ze echt heimwee heeft en het geld niet heeft gestolen. Maar wie heeft het dan gedaan?

’s Middags komen er kano’s op de camping en gaan ze met z’n alle varen. En toen kwam Romeo opeens met een nieuwe camera. Isa en Kars gaan samen naar hun tent en denken dat Romeo het geld gestolen heeft. Als Kars en Isa in hun tent zijn is Jules in zijn eigen tent, hij hoort Kars en Isa praten over dat het geld is gestolen en dat iemand met een sleutel heeft gedaan. Dan denkt die opeens aan zijn vader die een keer had gevraagd waar die sleutel van was en hij vraagt zich ook af wat zijn vader deed op het feest.

Kars en Isa gaan naar Romeo toen en beschuldigen hem ervan dat hij het geld gestolen heeft. Romeo ontkent dit en gaat samen met Stef weg van de camping.

Jules voelt zich niet lekker over wat hij denkt dus gat hij naar zijn vaders huis. Als hij daar komt ziet hij dat de sleutel er niet meer legt en laat Frodo(zijn hond) aan geld ruiken en laat en hem het geld opsporen. Dan vind hij het geld. Hij wil het geld terug geven zodat het weer goed zou komen tussen Romeo en Kars. Hij besluit dat hij het geld op de eettafel neer legt bij Ad (vader van Kars en Isa).

Als het geld gevonden wordt komen Kars en Isa erachter dat Romeo het niet gedaan kan hebben omdat hij toen al weg was toen het geld gestolen werd. Ze voelen zich schuldig en gaan Kars zoeken om het goed te maken en het komt weer goed. Maar nu weten ze weer niet wie het gedaan heeft.Als ze de volgende morgen aan het ontbijt zitten komt Ad binnen om te vertellen dat de dader tot 4uur de tijd heeft om zich te melden en anders komt de politie erbij. Jules besluit de schuld op zich te nemen omdat hij bang is dat er anders wat met zijn vader gaat gebeuren. Niemand had verwacht dat Jules het geld gestolen zou hebben maar hij heeft het zelf toegegeven dus zou het wel zo wezen. Alleen oma Nona en Brian denken dat Jules het niet gedaan heeft maar weten niet waarom hij de schuld op zich nam.

Ondertussen gaat de verkering van Isa en Justin uit omdat Isa erachter komt dat Justin met Madelon heeft gezoend. Justin heeft hier spijt van en geeft als cadeau hun single aan haar. Maar zij dacht dat hij het terug gaf om van haar af te wezen. Isa heeft het er moeilijk mee en zoekt steun bij haar vriendin Annabel maar die heeft het te druk omdat ze verliefd is op Kars en hij ook op haar.

Iedereen is ook bezig met het organiseren van een barbecuefeest. Dit feest wordt gehouden op een eiland om iedereen hier te krijgen zijn ze een groot vlot te maken. Als ze dat vlot gaan uitproberen loopt Isa weg omdat ze geen zin heeft om met Justin op dezelfde vlot te zitten. Dan komt ze Kylian tegen de nieuwe activiteitenbegeleider en probeert met hem verkering te krijgen om Justin jaloers te maken. Maar dan komt ze erachter dat Kylian homo is.

Annabel krijgt een sms-je van Kars waarin staat dat hij in nood is en dat ze snel de stroming moet volgen en dan bij hem uit komt. Annabel schrikt en waarschuwt vrienden en gaan ze met zijn alle Kars zoeken. Maar dan zien ze dat het een smoes was om Annabel te lokken en hing er een heel groot spandoek met daarop: ANNABEL IK WIL VERKERING MET JE! En dit wil Annabel ook wel.

Oma gaat naar Jules om uit te zoeken wat er aan de hand en uiteindelijk verteld hij het haar. Samen gaan ze naar zijn vader om te zorgen dat hij stopt met drinken. In het begin lukt dit moeilijk. Als oma en Jules terug zijn vertellen ze aan de anderen dat Jules het niet gedaan heeft en dat zijn vader belooft heeft het niet meer te doen. Dus nu weet iedereen wie het geld echt heeft gestolen.

Iedereen vergeet wat er met het geld gebeurd is en gaat verder met het feest. Maar Jules gaat ondertussen nog langs zijn huis en ziet dat de auto helemaal kapot is zijn vader heeft een ongeluk gehad. Hij is bang dat iemand zijn vader heeft herkent en zijn vader opgesloten moet worden maar gelukkig heeft niemand hem herkent. Uiteindelijk besluit zijn vader naar een afkickkliniek te gaan omdat het zo niet langer verder kan.

Brian is al heel vaak in het archief wezen zoeken maar kon niks vinden en er komt een archeoloog kijken. Ook maakt hij zich zorgen over dat hij nog nooit verliefd is geweest.

Ze gaan met zijn alle naar de stad om mensen te trekken voor hun barbecuefeest. Romeo en Stef zorgen dat er meisjes komen en Madelon voor jongens. Op de avond van het feest maakt iedereen zich zorgen er komen allemaal meisjes en ze zien nergens jongens uiteindelijk komt dit allemaal weer goed. Ook komt het goed tussen Isa en Justin, Kylian had hun single opgezet en gezorgd dat ze bij elkaar zouden komen. Het was een super feest!B; Belevingsopdrachten:1: * Wat vond je het belangrijkste fragment van het boek en waarom dan wel?

- Het belangrijkste fragment van het boek vond ik dat de vader van Jules heeft besloten dat hij in een kliniek gaat. Als het zover is dat Jules afscheid moet nemen van zijn vader wil z’n vader het eigenlijk niet meer, maar de kliniek zal goed op hem letten. Dat vind ik wel een mooi stukje omdat het heel moeilijk is om te beslissen om zin zo’n kliniek te gaan.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen