Boekverslag : Carry Slee - See You In Timboektoe
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1045 woorden.

SamenvattingDe ouders van Isa en Kars hebben een camping in Frankrijk gekocht. Isa en Kars balen daar behoorlijk van, nu moeten ze naar Frankrijk verhuizen! Hoe moet het met hun vrienden en met Justin, op wie Isa smoorverliefd is? Als ze de foto’s van de camping op de website bekijken, schrikken ze zich rot. Gaan ze in dat gat wonen? Uit protest noemen ze het Timboektoe. Met hun vrienden verzinnen ze superplannen om daar te kunnen overleven, zo hebben ze bedacht dat er een disco op de camping moet komen. Als hun ouders terug komen uit Frankrijk leggen ze de plannen voor en tot hun grote verbazing vinden ze de plannen goed! Isa moet afscheid nemen van haar vrienden maar ze hebben afgesproken dat ze van de zomer naar haar camping gaan en dat vind Isa geweldig! Ook Justin komt van de zomer naar de camping.

Als ze vertrekken, vertrekt er nog een ander gezin naar de camping. Nona heeft er geen zin meer in omdat haar ouders constant ruzie maken, maar aan de andere kant heeft ze toch ook wel weer zin want dan ziet ze Brian en Jules weer. Brian is een goede vriend van Nona en op Jules is ze verliefd. Jules is een Franse jongen en woont in ’t dorp dichtbij de camping.

Als Isa op de camping aankomt word ze meteen goede vrienden met Nona en Brian. Er moet fLink geklust worden aan de Disco en daar helpen ze allemaal aan mee. Isa probeert Jules en Nona te koppelen, maar dat lukt niet echt goed. Jules heeft ook heel andere dingen aan zijn hoofd. Zijn vader is alcoholist en ligt de hele dag op de bank. De deur zit vaak op slot en Jules kan dus niet vaak naar binnen. Daarom slaapt hij in een grot. De grot heeft hij samen met Nona en Brian ontdekt en niemand weet er vanaf. Nona en Isa zijn zulke goede vriendinnen dat Nona de grot aan Isa laat zien. Isa komt op het idee om verder de grot in te gaan en dan komen ze de slaapplek van Jules tegen. Ze denken dat er een zwerver slaapt, en gaan weer terug.

Als Kars en Edgar (een vriend van Kars op de camping) met een verhaal komen dat ze een vreemde man bij een ravijn naar beneden zagen kijken, rent Jules meteen naar huis. Zijn vader hangt zoals gewoonlijk op de bank, en Jules vraagt waar Frodo (zijn hond) is. Zijn vader weet het niet en zegt hem niet te hebben meegenomen naar zijn werk, hij gaat bij boerderijen langs om te vragen of ze nog oude spullen hebben om die vervolgens op te knappen en weer te verkopen. Maar verteld wel dat hij onderweg tegen een berg is opgereden en dat zijn hele lading uit zijn auto is gevallen in het ravijn. Jules weet niet wat hij hoort en gaat Frodo zoeken. Dan vraagt hij aan Kars en Edgar waar ze die man hebben gezien, ze leggen het uit maar vertrouwen het niet en gaan hem achterna.

Jules ziet dat Frodo beneden in het ravijn ligt en Kars en Edgar helpen mee om Frodo uit het ravijn te halen. Jules brengt hem naar de dierenarts. Hij is van plan, als Frodo weer beter is naar Pierre te gaan. De oude eigenaar van de camping, hij heeft de camping verkocht omdat hij te oud was om de camping nog te kunnen onderhouden en dus is hij bij zijn zus in Marseille gaan wonen.

Als Frodo weer beter, is gaat Jules met Frodo naar Marseille. Hij gaat liften en dan komen net Isa, Nona, Kars, Edgar en de oma van Kars en Isa langsrijden. Ze stoppen en als hij wil instappen, ziet hij pas wie het zijn. Hij rent de weg over en komt onder een auto.

Daardoor komt hij in het ziekenhuis te liggen met een gebroken been.

Gelukkig komt alles goed en wil hij wel blijven in Timboektoe. Omdat ze erachter zijn gekomen dat zijn vader alcoholist is mag hij op de camping blijven slapen.

Na hard gewerkt te hebben is de Disko eindelijk af en is het tijd om een groot feest te geven.

Ze delen folders uit en er komen veel mensen. Ondertussen zijn Annabel en Sharon, twee vriendinnen van Isa, ook naar de camping aangekomen. Als Isa het bericht krijgt dat Justin niet op tijd kan komen voor de Disco zorgen zij (Annabel en Sharon) ervoor dat dat toch lukt. Ze hebben hem (Jusitin) in een hele grote doos verstopt, Isa moest naar voren komen en de doos open maken en toen kon de vakantie van Isa niet meer stuk!

Het was een super geslaagd feest want Nona en Jules krijgen verkering.ThemaHet boek heeft als thema’s:

- Verhuizen

- Verliefdheid

- FrankrijkPersonenHoofdpersonen:Isa: Is 12/13, zusje van Kars, ze heeft een aardig karakter en schiet iedereen te hulp.Nona: Is 12/13, ze is verlegen en houd zich een beetje op de achtergrond.Jules: Is 12/13, is een Franse jongen, kan in sommige gevallen heel verlegen zijn, zondert zich af van de anderen vanwege zijn problemen.Kars: Is 14 jaar, broer van Isa, kan soms iets gemeen zijn (tegen zijn zusje), vindt het leuk om mee te helpen bij het maken van de disco.Belangrijke bijpersonen:Oma: Is de oma van Kars en Isa,is een gezellig mens die iedereen met problemen wil helpen.

Brain: Is 12/13, wil later archeoloog worden, heeft altijd wel een luisterend oor.PerspectiefHet perspectief is vanuit de verteller.PlaatsHet verhaal begint in Nederlands, maar speelt zich in de loop van het verhaal af in Frankrijk op de camping.TijdHet verhaal speelt zich in het ‘nu’ af, dat merk je aan het taalgebruik. Bv. C U in Timboektoe dat betekend See you in Timboektoe.BeginHet begin was wat er afspeelde in Nederland, dat de ouders van Kars en Isa de camping kochten, Kars, Isa en hun vrienden plannen gingen maken voor de camping en het afscheid/verhuizing naar Frankrijk.Probleem en afloopHet boek heeft geen echte afloop, want het heeft een vervolg boek, maar van die situaties die er plaats hebben gevonden is het toch nog een “happy end”.TitelDe betekenis van de titel is de naam van de disco en de naam van de camping samen waar het hele verhaal zich afspeelt. CU = See you in Timboektoe.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen