Boekverslag : Carry Slee - Schreeuwende Slaapzakken En Stiekeme Stropers
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 422 woorden.

A. Zakelijke gegevens

1. Schreeuwende slaapzakken en stiekeme stropers

2. Carry Slee

3. Kinderboek

4. 1999

5. 96B. Over de inhoud van het boek

Groep 7 van De Grote Beer gaat op kamp. Voordat ze op kamp gaan wordt er geloten wie er voorop gaat fietsen. Lisa en Frank winnen, maar Sid en Duko wouden ook. Hun worden boos en schrijven een briefje dat als zij niet voorop mogen fietsen ze nog niet jarig zijn.

Zodra ze bij het kamp zijn krijgen ze een dropping. Lisa en Frank moeten met Sid en Duko. Onderweeg gaan Sid en Duko er vandoor in het bos. Duko viel maar rende weer snel weg, maar zijn fietssleutel viel uit zn zak. Lisa nam hem mee. Onderweg vinden Lisa en Frank klemmen. Daar stoppen ze takken in. Sid en Duko zijn al bij het kamp en zeggen dat Lisa en Frank bij hun weggelopen zijn, hun liegen. Wanneer Lisa en Frank bij het kamp komen is iedereen boos. Dan laat Lisa het fietssleuteltje zien en zegt ze dat het niet waar is wat Sid en Duko vertellen. Sid en Duko worden naar huis gestuurd. Ook vertellen Lisa en Frank wat ze gezien hebben in het bos (de klemmen van stropers). Maar de meester geloofd ze niet. Maar Daan, Quilfort en Kim (hun vrienden) gelofen ze wel. De jongens wouden vannacht de stropers gaan pakken maar verslapen zich. Later praten ze in de eetzaal weer over de stropers, dan komt de kok naar hun toe en vraagt waar ze het over hebben. De kok zegt: ik bel wel even naar de boswachter. Wanneer hij belt zegt hij tegen de boswachter dat er 40 klemmen stonden, maar dat hebben hun helemaal niet gezegt. Ze gaan zwemmen met hun klas, maar als ze terug komen is de kok aan de telefoon. ze gaan hem volgen, en dan zitten ze opgesloten in een huis waar de kok heen ging. Kim, Daan en Frank zijn ontsnapt uit het huis en vertellen alles aan hun meester.

Lisa en Quilfort zijn ondertussen naar het bos geweest, ze zagen daar de

kok. Dat vertellen ze ook aan hun meester. Ze gaan naar de politie. De politie gaat ze die nacht proberen op te pakken. Alle kinderen van De Grote Beer gaan die nacht stiekem hun kamp uit. Daar worden de stropers gepakt. De kok rent weg maar Frank gaat er voor liggen. De kok struikelt over Frank. Ze krijgen een extra nacht in het kamp.C. Mening over het boek

Ik vind het boek heel spannend. Er komen dingen in voor die je in het echt ook kunnen overkomen daardoor is het spannend gemaakt.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen