Boekverslag : Carry Slee - Confetti Conflict
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1085 woorden.

Informatie over de schrijfster:Carry Slee

Ze is heel bekend en heeft heel veel boeken geschreven!

Als Carry een boek schrijft gaat het altijd over kinderen met problemen.

Dus kinderen die vaak boeken lezen weten van te voren al dat het over een kind met een probleem gaat.

Carry heeft zelf geen fijne jeugd gehad.

Haar moeder was geestelijk ziek en ze was altijd erg bezorgt om haar.

Bijvoorbeeld toen ze 10 was scheiden haar ouders.

Toen ze nog niet kon schrijven bedacht ze al verhaaltjes voor haar knuffels.

Ze trok zich heel erg terug in haar fantasie.

Ze verzon ook altijd verhaaltjes over moeders die haar echte moeder bleken te zijn.

Op de lagere school had ze een schrift waar ze korte verhaaltjes en gedichten in schreef.

Na de middelbare school had gehad en haar opleiding op de Acedemie vor Woord en Gebaar in Utrecht af had gemaakt werd ze lerares drama.

Samen met haar leerlingen bedacht ze toneelstukjes die ze daarna probeerde te spelen.

Larer toen ze zelf kinderen kreeg vertelde ze elke avond een zelfbedacht verhaaltje over Keetje Karnemelk dat vonden ze zo leuk dat Carry ze opstuurde naar het tijdschrift Bobo dat ze afdrukte.

Haar eerste echte boek verscheen in 1989 en gaat over de belevenissen van Rik en Roosje daarmee begon ze haar carrière.hoofdpersonen:De hoofdpersoon is Mark:

Mark heeft geen moeder meer die is gestorven toen hij 2 was Mark staat er bekend om dat hij over al een oplossing voor heeft!

Bijvoorbeeld voor Jasmijn een andere hoofdpersoon.

Jasmijn is een meisje die verliefd is op Mark en Mark ook op haar ze zijn goede vrienden maar een keer ziet Mark haar huilen en gaat naar haar toe en Jasmijn verteld dat ze naar het sportinternaat kan maar dat ze dat niet van haar vader mag,

Terwijl hij weet dat ze ontzettend veel van turnen houd en dit haar grote kans is.

Maar dat doet haar vader niets die wil dat ze verder studeert.

En Mark weet dat natuurlijk op te lossen.

Door er toch heen te gaan en zichzelf zoor doet als meneer De Wit in een telefoon gesprek en in een brief.

Zodat ze daar toch heen kan.

Maar buiten dat krijgt Mark zelf een probleem hij wil naar zijn vaders atelier gaan maar daar ziet hij zijn vader zoenen met rob zijn vriend hij wist al dat er iets was omdat hij de laatste tijd zo vrolijk was maar dat had hij echt niet verwacht.

Hij schrikt er heel erg van en wil niet dat zijn vrienden het weten.

Tussendoor die 2 problemen is het heel gezellig met zijn vrienden: Telma,Jasmijn Daan, Stef, joost en Johan (krentje).

Johan is heel erg uit op geld hij zal ook nooit geld uit lenen en hij zal nooit een cent te veel geven! Net als toen hij een spiekbriefje kocht voor een kwartje hij wou eerst 10 cent geven maar dat was hem niet gelukt en hij wou ook geen geld geven voor hun zieke vriend. Maar dat hebben ze uit hem gesleurd.

Later halen ze een grap uit met krentje over een zogenaamde zeldzame waardevolle munt die 50 gulden waard zou zijn en dat hij hem voor 20 zou mogen hebben en dan koopt krentje hem en verkoopt hem daarna aan Harde Henkie maar daar krijgt hij problemen mee als harde henkie ontdekt dat hij nep is dan word hij in elkaar geslagen en aan een touw in een bopom in het bos opgehangen.

Maar Mark en zijn vrienden zijn hem achtervolgt en haen hem weer uit de boom en lopen naar huis.

En daar hebben ze verder niets meer over gehoord.

Maar dan komt het probleem van Rob weer terug hij ziet zijn vader nog een keer met rob en kan het niet verzwijgen tegen zijn vader en verteld het snikkend dan stelt zijn vader hem gerust dat hij de tijd moet nemen om het te begrijpen en het nog niet hoeft te vertellen maar dan fietsen Jasmijn en hij door een chique buurt en Mark weet dat Rob daar woont hij is daar namelijk al een keer geweest en heeft daar een film gekeken over dracula hij is namelijk dol op enge actie films! Maar hij is doodsbang dat Jasmijn hem ziet en doet heel geheimzinnig over hem en Jasmijn word aldoor afgewezen als ze vraagt om bij hem te komen dan kan ze het niet meer aan en denkt dat hij een andere vriendin heeft maar dat is niet zo en dat probeert hij goed te maken door het idee van zijn vader om haar mee uit eten te nemen later verteld hij het van Rob en zijn vader maar dan blijkt dat zei het al wist.

Mark is blij.

Dan komt het probleem weer terug van Jasmin die een brief terug krijgt van het sportinternaat.

Er staat in dat ze is uitgenodigd is en er naar toe mag komen maar dat is nou juist het probleem hoe komen ze daar zonder dat hun ouders het merken Mark die kon er natuurlijk wel onderuit komen en zijn vader zei alleen maar dat hij geen onverstandige dingen moest doen en dat deed hij ook niet ze zijn er heen gegaan met de trein en toen slaagde ze na 2 uur.

Daarna was er weer een probleem want hoe moesten ze weer naar huis komen? Daar had ?Mark natuurlijk weer een antwoord op ze gingen liften na een half uur stopte een vrouw die hun mee nam en naar Jasmijn haar opa brachten die woonde namelijk minder ver weg maar opa belde Jasmijn haar ouders zijn zoon en schoondochter dus op en die waren heel ongerust omdat de leraar (Karel) belde dat ze niet op school waren en die kwamen gelijk naar het huis van opa en ze waren heel boos! Maar opa heeft zijn zoon duidelijk gemaakt dat hij vroeger ook zo was en hij het ook mocht en een fout maakte en toen van zijn probleem leerde en dat hij het Jasmijn ook moest laten proberen.

Jasmijn was dol blij! en vloog Mark om zijn hals en alles was geregeld! Geen problemen meer.eigen mening:Ik hou niet zo van lezen en ik lees niet zo vaak dus vergeleken met andere boekjes vond ik deze wel leuk omdat het over problemen ging.

Ook spannend of het allemaal wel goed af ging lopen enz. en of ze jasmijn’s vader over konden halen.

En over Rob vond k ook erg interessant omdat kinderen dat probleem zelf ook kunnen hebben.

En toen ik dat stukje achter in het boek over Carry Slee leesten begon ik het nog interessanter te vinden door haar verleden dus ik vond het een leuk boek.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen