Boekverslag : Carry Slee - Kilometers Cola En Knetterende Ruzie
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 929 woorden.

1. De schrijver.De schrijver van het boek is Carolina Sofie Slee beter bekend als Carry Slee.

Carry is in 1949 geboren in Amsterdam daar groeide ze ook op.

Na de middelbare school gaat Carry naar de Academie van Expressie door word en gebaar in 1975 slaagde ze voor deze opleiding ze werd dramadocent in het middelbaar beroeps onderwijs.

Carry Slee heeft twee dochters Nadja geboren in 1980 en Masja geboren in 1983 ze woonden toen in Alkmaar.

Carry’s eerste boek heet Rik en Roosje verscheen in 1989 het gaat over de belevenissen van een tweeling de moeder van die tweeling heeft een vriendin.

Met Verdriet met mayonaise is ze in 1996 bekroond door de Kinder Jury .

Met het boek spijt kreeg ze in 1996 de prijs van de Jonge Jury.

Kilometers cola en knetterende ruzie verscheen in 1994.2a verklaar de titel.Kilometers moesten ze achter het drietal aan, cola drinken ze bij Tessa thuis en knetterende ruzie heeft Boris thuis met zijn moeder2b Eigen mening over titel.Ik vind de titel wel bij het boek passen want het staat ook in de tekst.4a. Beschrijving hoofdpersoon.De hoofdpersoon is Boris Verhoef en hij speelt saxofoon.

Zijn vader (Kees de Jager) en zijn moeder (Ediht Verhoef) zijn gescheiden, Boris woont samen met zijn broertje (Tim) bij zijn moeder.

Boris is een eerlijke aardige jongen die van uitdagen houd.4b. Omschrijving andere persoen.Tessa is verwend kind, van haar vader en moeder mag ze alles en ze vinden bijna niks erg.

Ze hebben ook een hondje (Banjer) die gek is op Boris.Nadia is een Marokkaans meisje ze mag haast niks door het geloof.5a. Waar speelt het verhaal zich af.Volgens mij speelt het verhaal zich af in de vorige eeuw (19e eeuw), want nu heeft bijna iedereen een mobiel en in het verhaal worden telefooncellen genoemd.5b. Waar speelt het verhaal zich af.Het verhaal speelt zich af in de plaats Groningen.

Want deze plaats wordt in het boek genoemd.5c. Is deze plaats van belang.De plaats waar het verhaal zich afspeelt is een beetje ven belang, Want er moet een zwembad, gymzaal, voetbalclub en een ziekenhuis zijn.5d. Hoeveel tijd is er verstreken.In het begin van het verhaal wordt gesproken over twee weken voor de voorjaarsvakantie en aan

Het einde van het verhaal is het nog geen voorjaarsvakantie geweest dus de tijd van het begin van het verhaal tot het einde is ongeveer twee weken.6a. Waar ging het verhaal over.Het verhaal gaat over een jongen Boris zijn vader en zijn moeder zijn geschreide Boris woont met zijn broertje Tim bij zijn moeder.

Boris heeft de laatste tijd vaak ruzie met zijn moeder.

Boris speelt saxofoon in een band maar die band heeft geen zangeres meer dus zetten ze een advertentie in de muziekkrant om zo weer aan een zangeres te komen.

Er komt een meisje op af maar ze die steelt geld.

Nadat dat gebeurd is wordt er ook geld van een voetbalclub gestolen en ook wordt er een meisje op gesloten in een kast want ze had hun betrapt.

Ze besluiten om het drietal te pakken, ze zetten weer een advertentie in de muziekkrant en in die advertentie staat dat ze een toneel speeler zoeken.

Ze hopen dat hun er opreageren en dat doen ze ook.

Als ze komt achtervolgen ze haar ze gaat een onbewoond huis binnen maar even later komt ze er weer uit en dat gaan hun naar binnen.

Binnen vinden ze een briefje door op staat

‘Ik ben voor niks geweest.

Die kloteclub ging niet door.

Tot vanavond. Zeven uur ben ik hier. Linda’

Ze besluiten dat Boris en Kira om 7 uur bij het onbewoonde huis te zijn.

Zij achtervolgen het drietal die naar het zwembad gaat.

Daar steelt het drietal een portemonnee en hun krijgen de schuld er van.

De caissière van het zwembad belt de politie, Boris en Kira vertellen alles daarna wordt het drietal gepakt.

Als Boris thuis komt krijgt hij ruzie met zijn moeder.

Boris gaat kwaad op de fiets weg onderweg krijgt hij een ongelijk en moet naar het ziekenhuis daar leert hij zijn vader kennen.6b. Ben je tevreden over het einde van het boek.Ik ben tevreden over het eind van het boek want Boris heeft contact met zijn vader en gaat zelfs bij hem wonen en ze hebben voor de band een zangeres gevonden en het drietal zijn gepacht door de politie.7. Is de hoofdpersoon veranderd.Ja, de hoofdpersoon is wel veranderd want eerst wou hij eest niks met zijn vader te maken hebben later ging hij hem op bellen.8. Wat voor verhaal is dit.Het is een avonturenroman want ze gaan spannende dingen doen en ze krijgen verkering.9. Wil de schrijver iets duidelijk maken.Ja, ik denk van wel.

Ik denk dat ze wil duidelijk maken dat je niet iedereen moet geloven10. Wie vertelt het verhaal.Door de ogen van de hoofdpersoon (Boris) zien we het verhaal afspelen want als Boris weg Gaat stopt het verhaal ook en we weten alleen zijn gedachten.12. Wat kan je over het boek vertellen.Het boek heeft 112 bladzijdes en 20 hoofdstukken.

Er staan geen plaatjes in alleen het kaft heeft een plaatje en die is gemaakt door Dirk ven der Maat.

In het boek staan kleine letters die je makkelijk kan lezen.

Het boek komt uit een serie die serie heet de vroege lijsters
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen