U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Anton Koolhaas - De Hond In Het Lege Huis.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/17793 en is laatst upgedate op 29/10/2004.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 560 woorden.

1. Datum van het leesverslag.2. Titel.

De hond in het lege huis.

3. Auteur.

Anton Koolhaas.

4. Genre.

Roman.5. Samenvatting/Gebeurtenissen.

Paul en Jacqueline zijn een zichzelf staand paar, dat verder niet veel contact heeft met de buitenwereld. Ze gaan elke zomer naar hun vakantiehuisje op een eiland, daar hebben ze ook een soort zwerfhond. Op een van de dagen van vakantie, besluiten ze te gaan zwemmen. Jacqueline zwemt een verder dan Paul en als hij weer op het strand is, merkt hij dat Jacqueline niet meer te zien is. Na een zoekactie is Jacqueline niet meer te vinden. Paul gaat na enkele dagen terug naar huis. Dan schiet hem te binnen dat hij de hond in zijn vakantiehuisje heeft opgesloten. Hij gaat terug naar het vakantiehuisje en onderweg besluit hij zichzelf te verdrinken. Als hij in de zee staat, doet hij het uiteindelijk toch niet. Hij keert terug naar z’n vakantiehuisje en gooit zichzelf op bed. Hij vindt het leven maar zinloos zonder Jacqueline.6. Thema.

Eenzaamheid.7. Personen.

Paul: Een man van onbekende leeftijd. Hij is getrouwd met Jacqueline. Het is een persoon die erg treurt om het verlies van zijn echtgenote en het maar langzaam kan verwerken. Hij drinkt na de dood van zijn vrouw erg veel.

Jacqueline: Een vrouw van onbekende leeftijd met donkerblond haar. Ze is getrouwd met Paul. Ze houdt af en toe wel van een beetje privacy, en is eigenwijs. Ze heeft een zeer hechte band met de zee.

De heer Brave: Hij is een hond. En hij laat zien dat je erg van het leven kunt geniet. Hij is altijd erg vrolijk. De hond was af en toe ook wel erg lui.8. Perspectief.

Het boek is geschreven vanuit een alwetende schrijver, die het hele verhaal overziet. Doordat de schrijver het verhaal overziet wordt ook o.a. duidelijk hoe andere mensen over het echtpaar dachten.9. Plaats.

De belangrijkste plaatsen waar het verhaal zich afspeelt zijn: het vakantiehuisje en het eigen huis van Paul. In de zee gebeuren ook verschillende dingen.10. Tijd.

Het boek speelt zich waarschijnlijk gewoon in de tijd af van toen het boek was geschreven, dat wil zeggen zo rond 1964.

Het verhaal is chronologisch verteld en de gebeurtenissen volgen elkaar dus op. In het begin wordt wel wat verteld over de dingen die zich in het verleden, toen ze op het eiland waren, hebben afgespeeld.11. Begin.

Bij het begin van eigelijke gebeurtenissen.12. Probleem en afloop.

Het probleem is dat Paul het er heel moeilijk mee heeft dat zijn vrouw dood is gegaan. Dit kan hij bijna niet verwerken.

Je weet eigenlijk niet hoe het afloopt omdat het boek een open einde heeft. Je weet dus niet wat er met Paul gebeurd, of dat de Jacqueline toch nog gevonden word.13. Titel.

Als Jacqueline verdronken is en Paul naar thuis is, denkt Paul dat hij de hond opgesloten heeft en alleen heeft gelaten in het lege huis.

14. Eigen mening.

Ik vond het boek erg saai en het viel me behoorlijk tegen. Het was totaal niet wat ik verwacht had (namelijk een leuk en spannend verhaal). Gebeurtenissen worden veel te uitgebreid weergegeven en het hele verhaal was ook nog wel te begrijpen als het boek maar 10 bladzijden had. De indeling van het boek is ook matig. Er zijn totaal geen hoofdstukken en het verhaal loopt maar aan één stuk door.

Ik zou dit boek dus ook niet aan een ander aanraden, tenzij hij of zij een saai boek willen lezen.

Het taalgebruik in dit boek is wel goed. De zinnen zijn niet zo heel lang en ze zijn gemakkelijk te begrijpen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen