Boekverslag : Graham Greene - The Fallen Idol
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 423 woorden.

Samenvatting

8-jarige Philip’s ouders zijn een paar dagen weg en dus is hij alleen thuis met de butler, Meneer Baines, en zijn vrouw, Mevrouw Baines, de huishoudster. Meneer Baines verteld Philip vaak verhalen over hoe goed hij wel niet was met z’n oude baan (in het leger) waardoor Philip heel erg tegen Meneer Baines opkijkt. Als Philip op een dag aan het wandelen is ziet hij Meneer Baines samen met een meisje in een cafeetje zitten. Baines blijkt iets duidelijk te willen maken aan het meisje en het meisje doet verdrietig. Philip begrijpt het niet helemaal en stapt naar binnen waarna het meisje weg gaat en Baines hem verteld dat het z’n nichtje is. Philip beloofd Meneer Baines om niks aan Mevrouw Baines te vertellen maar als Mevrouw Baines later vraagt wat hij gedaan heeft verspreekt hij zich en probeert ze meer te weten te komen maar Philip houd z’n mond. Later als Mevrouw Baines 2 dagen weg is heeft Meneer Baines ‘zijn nichtje’ uitgenodigd en verteld aan Philip dat ze Emmy heet. Emmy blijft ook slapen en als Mevrouw Baines toch vroeg thuis komt ontdekt ze Meneer Baines met Emmy en naar een worsteling valt Mevrouw Baines over de trapleuning en valt dood neer in de hal. Hierna wordt Meneer Baines verdacht van moord en doet Philip zijn best om z’n held te beschermen door het krachtiger te maken met leugens. Uiteindelijk word Meneer Baines hierdoor alleen maar meer verdacht van moord en moet Philip op het einde de waarheid vertellen. Hierbij komt hij er ook nog eens achter dat Meneer Baines helemaal niet zo’n heldenverleden heeft en is Philip zeer teleurgesteld.Onder welke categorie valt het boek?

Detective/dramaWie is/zijn de hoofdperso(o)n(en)?

- Philip

- Mr. Baines

- Mrs. Baines

- EmmyBeschrijf in het kort de situatie aan het begin van het verhaal

Philip is alleen thuis samen met zijn butler, tegen wie hij heel erg opkijkt, en ‘schoonmaakster’, de vrouw van de butler. De butler blijkt vreemd te gaan.Leg in het kort uit hoe de situatie aan het eind is veranderd.

Mevrouw Baines is dood door een ongeluk omdat ze haar man met z’n minnares betrapte en Meneer Baines blijkt helemaal ziet zo’n held te zijn.Wie zijn de andere personen en wat is de relatie met de hoofdperso(o)n(en)?

De ouders van Philip, de politie (die Philip overhoren) en Emma (kamermeisje of oppas, word niet duidelijk vermeld)Noem minstens 6 woorden die de inhoud van dit verhaal weergeven.

Spannend, droevig, avontuurlijk, teleurstelling, kinderperspectief, volwassenperspectiefNoteer passende omschrijvingen bij de belangrijkste personen.

Philip: jong, eigenwijs, overmoedig

Mr. Baines: goedig, leugenaar, doet z’n best

Mrs. Baines: koud, strikt, zielig.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen