Boekverslag : Carry Slee - See You In Timboektoe
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1424 woorden.

Algemene gegevens:a. Titel: “See you in Timboektoeb. Schrijver: Carry Sleec. Jaartal: 2004d. Druk: 1e drukSamenvatting:De ouders van Isa en Kars hebben een camping in Frankrijk gekocht. Isa en Kars balen daar behoorlijk van, nu moeten ze naar Frankrijk verhuizen! Hoe moet het met hun vrienden en met Justin, op wie Isa smoorverliefd is? Als ze de foto’s van de camping op de website bekijken, schrikken ze zich rot. Gaan ze in dat gat wonen? Uit protest noemen ze het Timboektoe. Met hun vrienden verzinnen ze superplannen om daar te kunnen overleven. Als hun ouders terug komen uit Frankrijk leggen ze de plannen voor en tot hun grote verbazing vinden ze de plannen goed! Isa moet afscheid nemen van haar vrienden maar ze hebben afgesproken dat ze van de zomer naar haar camping gaan en dat vind Isa geweldig! Ook Justin komt van de zomer naar de camping.

Als ze vertrekken, vertrekt er nog een ander gezin naar de camping. Nona heeft er geen zin meer in omdat haar ouders constant ruzie maken, maar aan de andere kant heeft ze toch ook wel weer zin want dan ziet ze Brian en Jules weer. Brian is een goede vriend van Nona en op Jules is ze verliefd. Jules woont in het dorp vlakbij de camping en is dus Frans.

Als Isa op de camping aankomt word ze meteen goede vrienden met Nona en Brian. Er moet fLink geklust worden aan de Disco en daar helpen ze allemaal aan mee. Isa probeert Jules en Nona te koppelen, maar dat loopt niet zo goed. Jules heeft ook heel andere dingen aan zijn hoofd. Zijn vader drinkt de hele en ligt de hele dag op de bank. De deur zit op slot dus Jules kan niet naar binnen. Daarom slaapt hij in een grot. De grot heeft hij samen met Nona en Brian ontdekt en niemand weet er vanaf. Nona en Isa zijn zulke goede vriendinnen dat Nona de grot aan Isa laat zien. Isa komt op het idee om verder de grot in te gaan en dan komen ze de slaapplek van Jules tegen. Ze denken dat er een zwerver slaapt, en gaan weer terug.

Als Kars en Edgar (een vriend van Kars op de camping) met een verhaal komen dat ze een vreemde man bij een ravijn naar beneden zagen kijken, rent Jules meteen naar huis. Zijn vader hangt zoals gewoonlijk op de bank, en Jules vraagt waar Frodo (zijn hond) is. Zijn vader weet het niet en zegt hem niet te hebben meegenomen naar zijn werk. Maar verteld wel dat hij onderweg tegen een berg is opgereden en dat zijn hele lading uit zijn auto is gevallen in het ravijn. Jules weet niet wat hij hoort en gaat Frodo zoeken. Dan vraagt hij aan Kars en Edgar waar ze die man hebben gezien, ze leggen het uit maar vertrouwen het niet en gaan hem achterna.

Jules ziet dat Frodo beneden in het ravijn ligt en Kars en Edgar helpen mee om Frodo uit het ravijn te halen. Jules brengt hem naar de dierenarts. Hij is van plan, als Frodo weer beter is naar Pierre te gaan. De oude eigenaar van de camping.

Als Frodo weer beter is gaat hij weg. Hij gaat liften en dan komen net Isa, Nona, Kars, Edgar en hun oma langsrijden. Ze stoppen en als hij wil instappen, ziet hij pas wie het zijn. Hij rent de weg over en komt onder een auto.

Daardoor komt hij in het ziekenhuis te liggen.

Gelukkig komt alles goed en wil hij wel blijven. Omdat ze erachter zijn gekomen dat zijn vader drinkt mag hij op de camping slapen, en als de Disco af is geven ze een groot feest.

Ze delen folders uit en er komen veel mensen. Ondertussen zijn Annabel en Sharon, twee vriendinnen van Isa, ook naar de camping gekomen. Als Isa het bericht krijgt dat Justin niet op tijd kan komen voor de Disco zorgen zij ervoor dat dat toch lukt.

Het wordt een heel groot feest! Nona en Jules krijgen verkering en Isa word verrast als er ineens een heel groot cadeau voor har naar binnen word gebracht. Als Justin eruit springt, kan haar vakantie niet meer stuk.Tekstfragment:Jules kijkt naar zijn vader. Zeg dan wat, denkt hij. Maar zijn vader staat er maar zo’n beetje bij.

‘Het is het beste, jongen,’zegt hij. ‘Het is het beste… Je weet dat ik niet voor je kan zorgen.’

Nu wordt Jules kwaad. Wat nou? denkt hij. Natuurlijk kun je wel voor me zorgen. Maar dan moet je je drank laten staan en dat wil je niet. Dat heb je niet eens voor me over. Je laat me nog liever bij wildvreemde logeren. Je kent die mensen helemaal niet… Paniekerig kijkt Jules naar zijn vader. ‘Ik ga niet naar de camping, ik ga naar Pierre. Jullie denken maar dat er niemand voor mij kan zorgen, omdat mijn moeder er niet meer is, maar ik heb wel iemand…’ En dan begint Jules te huilen.Dit tekstfragment heeft veel indruk op mij gemaakt omdat ik het zo zielig vind, en omdat zijn vader hier bekent dat hij niet voor Jules kan zorgen.

Je leest hier wat Jules denkt maar hij durft het waarschijnlijk niet hardop te zeggen, dat vind ik ook zo zielig. Hij denkt dat hij niemand meer heeft en dat niemand van hem houd. Maar er zijn genoeg vrienden die om hem geven.Eigen mening:Ik vond het best een leuk boek, ik had alleen meer verwacht van de schrijver. Het verhaal was niet spannend ofzo en dat is meestal wel in boeken van Carry Slee dus het viel me best tegen. Misschien omdat het een serie is, want dit boek is het eerste deel van een serie en dat heeft Carry Slee bijna nooit.

Het onderwerp vond ik wel leuk. Het gaat over emigreren en een camping die er als een gat uitziet verbouwen tot iets moois. Ook over vriendschap en liefde.

Wat betreft de hoofdpersonen vind ik het leuk gedaan. Je hebt het idee dat Isa de hoofdpersoon is maar er word ook superveel over de andere personen verteld. Het is dus best gedetailleerd.

Ik vind boeken sowieso leuk als de hoofdpersonen leeftijdsgenoten zijn. Dan kan ik me ook veel beter inleven in het boek, en boeit het me ook meer.

Ik vind boeken voor volwassene dan ook best moeilijk en het raakt me minder want het gaat meestal over oudere mensen en die leeftijd heb ik nog niet gepasseerd dus daar weet ik niet veel over.

Dit boek vond ik dus best aardig en ik ga ook wel het volgende deel lezen, maar als dat ook tegenvalt dan stop ik ermee.Verwerkingsopdracht:Interview met de hoofdpersoon ‘Isa’
1. Hoe is het om te emigreren?

Ik vond het in het begin best moeilijk. Eerst denk je dat het wel mee zal vallen maar als het steeds dichterbij komt en iedereen er mee bezig is word je toch wel bang.

Want hoe zal het zijn als je ineens elke dag in Frankrijk bent, elke dag stokbrood eet.

Nu ben ik er natuurlijk aan gewend en ik mis iedereen natuurlijk hartstikke erg maar ik kan er nu wel mee leven. Ik bel iedereen elke dag en ze vertellen allemaal wat er gebeurd op school zodat ik op de hoogte blijf. We hebben ook afgesproken dat ze elke zomervakantie een paar weken langskomen zodat we elkaar wel in ieder geval één keer per jaar zien.2. Wat was je eerste indruk toen je aankwam op de camping?

Ik had hem natuurlijk al gezien op Internet en toen vond ik hem echt vreselijk. Maar in het echt vond ik hem best meevallen. Ik hou sowieso wel van de natuur en er was een lekker riviertje dus ik dacht wel dat het best leuk zou kunnen worden.3. Wat vind je van de situatie waarin Jules zich begaf?

Ja, het was zo zielig! Je had hem moeten zien! Elke keer als mijn oma hem iets te eten gaf vrat hij het supersnel op. Ik kan me zelf ook wel voor m’n kop slaan dat ik er niet eerder achter ben gekomen. Het was zo overduidelijk! En Frodo zag er ook niet uit! Ik ben echt blij dat alles weer goed is gekomen. Dit maak je echt niet zo snel mee!4. Tot slot, denk je dat je nog lang met Justin samen zal blijven?

Oh.. ja ik hoop natuurlijk van wel. Hij is zo lief en vertrouw hem volledig en als hij vreemdgaat dan krijg ik dat echt wel van mijn vriendinnen te horen en kan het me echt niet meer schelen wat hij voor excuus heeft want dan is het definitief over. Maar ik hoop natuurlijk dat dit nóóit gaat gebeuren!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen