U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Anton Koolhaas - De Hond In Het Lege Huis.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=3644 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 398 woorden.

Samenvatting
Samenvatting van de inhoud.

De belangrijkste gebeurtenissen in het boek zijn:
- De dood van Pauls vriendin Jacqueline op hun vakantie-eiland.
- Paul wordt depressief en gaat later terug naar het eiland om zichzelf net als Jacqueline ook te laten verdrinken.
- Deze zelfmoordpoging slaagt niet (door de opkomende vloed drijft hij terug naar de kust).

De hoofdpersoon is Paul, na de dood van Jacqueline voelt hij zich erg eenzaam en hij zou niet weten wat het leven nog voor zin heeft.
Paul wordt dus na de dood van zijn vriendin hartstikke depressief en hij besluit zelfmoord te plegen maar daar was hij niet in geslaagd. Door de dood van Jacqueline verandert Paul duidelijk. Eerst was hij namelijk altijd redelijk vrolijk maar na deze gebeurtenis ziet hij het echt niet meer zitten.
De belangrijkste andere personen zijn Jacqueline en de Heer Brave (een hond die op het vakantie-eiland altijd naar hun toe kwam). De relaties tussen de personen:
- Paul - Jacqueline: Geliefden.
- Paul - de Heer Brave: Vrienden.

De gebeurtenissen spelen zich af op een eiland ergens in de oceaan en de gebeurtenissen spelen zich ergens in de jaren 60 af omdat het echtpaar met de boot naar het eiland gaat midden in de oceaan en tegenwoordig gaan de meeste mensen met het vliegtuig als ze zo ver moeten reizen.

VERDIEPINGSOPDRACHT.

- Het thema van de tekst is denk ik de dood van Jacqueline. Omdat Paul hierdoor depressief wordt en zelfmoord wil gaan plegen.
- De motieven van de tekst zijn denk ik eenzaamheid en zinloosheid. Enkele citaten uit de tekst:
'Paul riep Jacqueline op, hij zou willen dat ze nu openbaarde zijn komst af te wachten of zoiets. Of dat ze begreep dat zijn leven zonder haar onmogelijk was en daar voldoening uitputte. Maar er was niets, evenmin als de Heer Brave er was geweest'.
Ook zie je dat Paul door zijn vriendins dood nog eenzamer wordt dan hij al was en depressief wordt en dus zelfmoord probeert te plegen.
Voor Jacquelines dood was het stel al eenzaam omdat ze nooit contact met mensen zochten en de mensen deden dat niet met hun.
- Het vakantie-eiland is de belangrijkste plaats omdat daar alles zich afspeelt. Ook speelt het eventjes bij Paul thuis in Nederland af.
- In dit boek komt heel slecht naar voren welke functies de ruimtebeschrijvingen hebben.
- Er is ook geen verband tussen plaats en thematiek omdat het boek maar heel erg kort is (110 bladzijden met enorme letters).Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen