Boekverslag : Mark Twain - The Adventures Of Huckleberry Finn
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 498 woorden.

De jeugd van “Huckleberry Finn” verloopt moeizaam. Zijn vader heeft hij al sinds tijden niet meer gezien. Zijn moeder is er ook niet meer om voor hem te zorgen en daarom wordt hij dus opgevoed door “Miss Douglas” en haar zus “Miss Watson”. Deze vrouwen voeden Huck op met weinig vrijheid en daar heeft Huck problemen mee, hij mag bijvoorbeeld niet roken. Ook willen “Miss Douglas” en “Miss Watson” dat Huck naar school gaat zodat hij later niet kan zeggen dat hij slecht is opgevoed.

De vader van Huck duikt plotseling op omdat deze te horen heeft gekregen dat Huck samen met zijn vriend “Tom Sawyer” goud heeft gevonden. Omdat het de vader van Huck niet lukt om het goud in handen te krijgen ontvoerd hij Huck en in het bos houdt hij Huck gevangen. Huck is van plan te ontsnappen en dat doet hij ook midden in de nacht. Hij vlucht naar een ander eiland dat “Jackson's island” wordt genoemd.

Op het “Jackson's island” ontmoet hij de neger Jim. Samen blijven ze op het eiland en op een nacht peddelt Huck verkleed als een meisje naar het vaste land en daar hoort hij dat Jim ervan verdacht wordt Huck te hebben vermoord. Huck verteld dit aan Jim en ze besluiten weg te gaan van het eiland omdat ze bang zijn dat dat eiland van top tot teen uitgekamd zal worden, op zoek naar Jim. Ze varen weg met een bootje en onderweg worden ze geraakt door een grote boot waardoor ze schipbreuk leiden. Eenmaal aan de kant aangekomen kan Huck, Jim niet meer vinden.

Huck weet tijdelijk onderdak te vinden bij de “Grangeford” familie en na verloop van tijd vinden Jim en Huck elkaar weer terug. Samen gaan ze weer met een bootje het water op en onderweg komen ze twee mannen tegen. Op het moment dat deze mannen te horen krijgen dat er een man dood is, genaamd “Peter Wilks”, besluiten ze te doen alsof ze broers zijn van deze man om zo allemaal spullen te krijgen die deze man heeft nagelaten. Ze houden dus de dochters van deze man flink voor de gek en dit plan loopt mis als twee andere mannen op komen dagen en zeggen dat zij de broers zijn van deze man.

Huck komt erachter dat Jim is verkocht en hij gaat Jim achterna. Huck wil Jim proberen te redden en dat doet hij met behulp van Tom. Tom bedenkt een omslachtig plannetje om Jim te bevrijden. Het duurt even voordat het plan helemaal bedacht is, maar het lukt ze redelijk, alleen wordt Tom wel in zijn been geschoten. Jim wordt bevrijd en hij helpt de dokter. Dan wordt hij weer gevangen genomen. Tom en Huck weten hem weer vrij te krijgen. Jim wordt dus weer vrijgelaten en Tom gaat weer naar huis met zijn moeder die inmiddels al langs was gekomen omdat zij onraad rook. Tante Sally wil Huck adopteren, maar dat wil Huck niet, hij wil niet leven aan de hand van regeltjes.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen