Boekverslag : Siegfried Lenz - Ein Freund Der Regierung
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 633 woorden.

Het verhaal heet “Ein Freund der Regerung” en is geschreven door Siegfried Lenz. Het verhaal speelt zich af in een land met een grote verscheidenheid aan gebieden. Waarschijnlijk speelt het verhaal zich af een land dat ergens in Zuid-Amerika ligt.Ik vindt het verhaal wel een sterk verhaal om een paar verschillende punten: de pointe komt redelijk onverwachts; je denkt als het verhaal bijna is afgelopen dat je pointe al hebt gehad. Maar de pointe komt helemaal op het einde van het verhaal. Nadat de pointe is geweest, eindigt het verhaal ook snel in een open einde. In 5 zinnen weet de schrijver een onverwacht einde aan het verhaal te schrijven, dat toch geloofwaardig is. Ik vind dat best knap.

Het verhaal snapte ik helemaal in één keer, maar dat kwam omdat het verhaal helemaal werd uitgelegd door de docent. Ik ben dus ook geen problemen tegengekomen bij het lezen.Het vertelperspectief dat de schrijver heeft gebruikt is de ik-verteller. Je ziet het hele verhaal door de ogen van een journalist.Er zijn 3 hoofdpersonen:

De journalist

Je volgt het hele verhaal door de ogen van deze persoon. Hij is erg oplettend en hij neemt kleine details waar. Hij is kritisch en vertrouwd de regering van het land niet. Het enige waarvoor hij naar het land is gekomen is om te kijken of er gemarteld wordt.

Zijn probleem is: hij moet erachter komen of er gemarteld wordt in het landGarek

Deze gladde jongen is een ambtenaar die de journalisten rondleid in het land. Hij is niet helemaal blij met zijn baan want hij kijkt geregeld melancholisch. Misschien is hij het niet eens met de regering maar werkt hij om zijn eigen hachje te redden toch voor haar. Hij doet zijn werk goed en laat sommige journalisten denken dat er niet gemarteld wordt in het landBela Bonzo

Deze man is een arme inwoner van het land. Hij woont in een klein hutje in het binnenland. Hij heeft het niet breed en hij is tegen de regering. Hij wordt flink onder handen genomen zodat hij alleen maar lof zal spreken als de journalisten vragen aan hem stellen. Hij doet dat ook, waarschijnlijk uit angst dat er anders wat ergs met hem zal gebeuren. Hij wil wel aan de journalisten laten zien dat er gemarteld wordt in het land. Dat doet hij op een slimme manier, waar waarschijnlijk de autoriteiten niet achter zullen komen.Het verhaal begint als de journalisten bij de bus van de rondleiding staan om in te stappen.

Het omslagpunt van het verhaal is als de journalist het propje dat hij van Bela Bonzo gekregen heeft openmaakt. Hij ziet dan een tand liggen en weet dan waarschijnlijk dat er gemarteld wordt.

Er is niet bepaald een einde aan het verhaal. Het verhaal eindigt open vlak na het moment dat de journalist de tand heeft gevondenHet lijkt net alsof Bela Bonzo een ‘vriend van de regering’ is. Dit is echter niet zo. Zijn snijtanden zijn er door minder frisse jongens van de regering eruit geslagen opdat hij een mooi praatje zou houden over de regering. Hij moest de journalisten ervan overtuigen dat er niets ergs gebeurt in het land en dat hij echt een vriend van de regering is. Het lukt hem waarschijnlijk om de meeste van de journalisten te doen geloven dat hij de waarheid spreekt.Een journalist wordt rondgeleid met andere journalisten in een arm land, en hij moet erachter zien te komen of er wordt gemarteld. Ze worden goed verzorgt met luxe dingen. Ze mogen wat vragen stellen aan een inwoner van het land. De persoon, die zijn snijtanden mist en bloedvlekken op zijn hals heeft, weet de journalisten ervan te overtuigen dat hij echt een vriend van de regering is. Hij geeft bij het afscheid een propje mee aan de journalist. Als de journalist dat openmaakt ziet hij een versplinterde snijtand.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen