Boekverslag : Carry Slee - See You In Timboektoe
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 615 woorden.

Inhoud:Gebeurtenissen:
De gebeurtenissen zijn heel erg verschillend, want het zijn eigenlijk twee verhalen van twee meisjes die hun eigen problemen hebben, en daar elkaar mee helpen.De ene is net naar Frankrijk verhuist,omdat haar ouders een camping gekocht hebben, en heeft daardoor haar vrienden moeten verlaten….

De andere gaat elk jaar op vakantie waar dat nieuwe meisje net woont..

Ze hebben elk hun problemen en zoeken daar een oplossing voorBelangrijke personen:Isa: ze heeft een aardig karakter en schiet iedereen te hulp.

Bijvoorbeeld bij haar nieuwe vriendin Nona, die helpt ze met haar problemen.

Nona: ze is verlegen en houd zich een beetje op de achtergrond. Dat zie je vooral als ze sommige problemen niet durft te vertellen tegen haar vriendin Isa. Nona is ook nog eens smoorverliefd op Jules.

Jules: hij is verliefd op Nona en heeft problemen thuis, want zijn vader heeft drank problemen omdat hij zijn vrouw mist die gestorven is.

Kars: de broer van Isa die het leuker maakt op de camping. Ze maken een disco en ze knappe de camping op die eerst heel vervallen en oud was.

Oma: omdat ze meehelpt met de disco bouwen en een van de belangrijke bijrollen heeft…..

Brain: Brain heeft ook een belangrijke bijrol, omdat hij al jaren de vriend van Nona is, en haar probeert te koppelen aan Jules

De ontwikkeling die er ondergaan is is dat ze de camping leuker hebben gemaakt en ze leren elkaar kennen..en dat is vind ik toch wel een grote verandering.De plaats:Het grootste deel vindt zich in Frankrijk plaats op de camping waar alle mensen die de belangrijke rollen hebben zijn, maar het eerste gedeelte in Nederland op thuis bij Isa en op school bij Isa.De tijd:Het verhaal speelt zich af in het heden.

Dat merk je vooral aan de taal die ze gebruiken en de afkortingen zoals bijvoorbeeld : C U in Timboektoe dat betekend See you in Timboektoe.De vertel tijd is ongeveer drie maanden.

En de vertelde tijd is verschillend.

Er zijn namelijk opvallende flashbacks en/of tijdversnellingen; bijvoorbeeld als er wordt uitgelegd waarom de vader van Kars drank problemen heeft en hoe het was toen zijn vader nog geen drankproblemen had.

Het is dus geen chronologische volgorde.Het begin:In het begin word er eerst een soort inleiding gegeven wat er allemaal gaat afspelen met Isa en haar broer Kars.

Zij gaan naar Frankrijk, en vinden het moeilijk om alles in de steek te laten zoals onder andere hun vrienden en hun oude school etc.

Het is een begin van de gebeurtenissen, want later in het verhaal komen er allemaal gevolgen van deze “oorzaak”.

Het latere verhaal is eigenlijk het tweede deel, omdat dat verhaal niet meer met Isa en Kars is, maar met Nona, haar zusje en Brain.

Zij heeft problemen thuis, en daardoor houd ze zich een beetje op de achtergrond. Haar ouders maken hele erge ruzies, en willen zelfs gaan scheiden.Het probleem en de afloop:

Het boek heeft geen echte afloop, want het heeft een vervolg boek, maar van die situaties die er plaats hebben gevonden is het toch nog een “happy end”.

Het boek heeft een open eind vanwege het vervolg, en het is een realistisch verhaal, omdat er geen fantasieën in voorkomen zoals bijvoorbeeld mensen die kunnen vliegen of trolletjes en dat soort dingen.Het perspectief is volgens mij verschillende soorten perspectieven namelijk het schrijvers perspectief, het hij/ zij perspectief en het ik perspectief. Dat komt omdat het in het perspectief van de hoofdrol spelers geschreven is, want als er een stukje over Isa’s gedachten gaat, is het vanuit het ik perspectief geschreven, en wat Nona op dat moment zegt word dan aangegeven met het zij/ hij-perspectief.BETEKENIS TITEL:

De betekenis van de titel is de naam van de disco en de naam van de camping samen waar het hele verhaal zich afspeelt.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen