Boekverslag : Roald Dahl - Danny, The Champion Of The World / Daantje De Wereldkampioen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 218 woorden.

Hij deed lepeltjes cacao en suiker in twee bekers, hij deed dat heel langzaam en nauwkeurig en streek de lepeltjes af alsof het kiespijnpoeder was.

"Weet jij wat stropen betekent?" vroeg hij.

,,Stropen? , nee, eigenlijk niet." "Dat betekent dat je in het holst van de nacht het bos ingaat en met iets voor het avondeten terugkomt.

Stropers in andere plaatsen stropen van allerlei, maar hier in de buurt gaat het altijd om fazanten."

"Bedoel je 'stelen'?" vroeg ik ontzet.

"Wij bekijken dat anders," zei mijn vader- "Stropen is een kunst. Een echte stroper is een kunstenaar." "Was dat wat je in Hazel's Bos aan het doen was? Fazanten stropen?" "Ik beoefende de kunst," zei hij, "de kunst van het stropen."
Einde passageIk heb deze bladzijde gekozen omdat Daantjes vader hier toegeeft dat hij stroper is. Hierna helpt Daantje hem mee om te stropen. Deze bladzijde betekent een verandering in het verhaal.Op een avond toen Daantjes vader Daantje naar bed bracht, vroeg Daantjes vader:"weet jij wat stropen is?" Daantje zei "nee." Zijn vader zei dat als je stroopt, je in het holst van de nacht het bos in gaat om met iets voor het avondeten terug te komen. Daantje dacht dat het stelen was maar zijn vader vond van niet.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen