Boekverslag : Marion Bloem - Games 4 Girls
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 543 woorden.

titel:games4girls

auteur:marion bloem

genre:roman met verscholen passies,met geheimzinnige stille krachten en tegelijkertijd eigentijds met de benen op de grond
namen van de voornaamste personages:

* Rien: de vader van Zohra,leidt aan een ernstige ziekte en daardoor ziet Zohra hem alleen in de instelling. Ze durft bijna niet praten tegen haar vader en daarom telkens weer als ze naar de instelling gaat met haar moeder gaat ze gewoon naar de andere patiënten die ze ondertussen al heel goed kent.

* Joyce: de moeder van Zohra,werkt voor het reisbureau . Haar man Rien die voor dat hij ziek werd altijd op reis was voor goede doelen dus bijna altijd weg was van huis. Daardoor heeft ze haar kinderen helemaal alleen moeten op voeden,maar ze kreeg veel hulp van de buurvrouwen ' de moeders van de hartsvriendinnen van Zohra' .

Nouchka: hartsvriendin van Zohra,afkomstig van de Caraïben waar haar vader en oma nu wonen en waar ze elke zomer op vakantie gaat. Maar voor de rest woont ze altijd met haar moeder en broertje in Nederland.

Sonja: samen met Nouchka en Zohra waren zei de bende van de buurt, ze deden alles wat niet mocht. Samen hebben ze de hele buurt op z'n kop gezet. Sonja is geadopteerd en is een Aziatisch typje.

plaats van de handeling: Het speelt zich in Nederland af en dan specifiek in de buurt waar ze wonen het zijn dan ook buurmeisjes.
sociaal milieu: nette buurt,maar er wonen ook verschillende rassen ondereen.
samenvatting:

Games4Girls is een roman over een hechte vriendschap, die door dorpsbewoners als een meisjesbende wordt ervaren. Zohra van Dam, die zichzelf Xohra noemt, een van de drie vriendinnen, heeft een vader die aan een ernstige mysterieuze ziekte lijdt. Zohra heeft een eigen manier gevonden om met verlies en angst om te gaan, en de vriendschap met Nouchka en Sonja lijkt een manier om de harde werkelijkheid aan te kunnen. Op een dag, als ze beseft wat ze aanricht, laat Zohra haar vriendinnen plotseling in de steek. Tien jaar later verschijnt ze met een website en een game4girls op internet om zo alsnog de belofte, elkaar eeuwig trouw te blijven in vriendschap en geheimen na te komen.

Gelijktijdig met de publicatie van de roman gaat de website Xohra.nl online, die thema's als angst en verlies aansnijdt, maar ook de andere onderwerpen waarmee de drie vriendinnen zich tijdens hun langdurige vriendschap bezig hielden. Een van de vrouwen van Xohra's Text Factory is de vrouw die Marion Bloem tot het schrijven van deze roman inspireerde.


eigen mening:

Ik had het boek Games4Girls gelezen omdat de kaft mij aansprak,maar bij nader inzien vond ik het boek niet één van de allerbeste boeken. Dit boek is niet zoals de meeste boeken met soms een flashback,maar bijna altijd. Het gaat de hele tijd over herinneringen van het meisje over de tijd van vroeger en dat ze nu haar vriendinnen kwijt is. Met dit boek probeert ze haar vriendinnen eigelijk terug te vinden,voor die mensen zal het wel een heel leuk boek zijn maar ik vind dat er wel wat meer actie in mocht zitten. Niet bepaalt met schieten en doden en zo maar met wat meer spanning. Waarschijnlijk is dit wel wat bijna iedereen wenst maar waarom zouden we een saai boek moeten lezen zonder spanning. Dat zou ik alleen doen uit pure verveling.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen