Boekverslag : Patrick Lagrou - Het Monster Uit De Diepte
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 682 woorden.

Titel: Het monster uit de diepte

Geschreven door: Patrick lagrau

Uitgegeven door: Malmberg in1995Het gaat over een jonge Marijn, hij heeft een vriendelijk en behulpzaam karakter zij eigenschappen zij hij is slim en behulpzaam.

Het begint op zaterdag 18 maart op het eiland long Island Marijn’s vader (Ben Jansen) gaat die dag weg met het vliegtuig voor zijn werk naar New York en Marijn’s moeder is al weg.

Als marijn zijn vader uit gaat swaaien op het vliegveld en hij even later weer terug gaat om op zijn vriend Cleophas te wagten die niet komt besluit marijn naar zijn huis te gaan maar daar blijkt ook niemand te zijn en hij kijkt eens verder in het dorpje maar daar is ook niemand.

Dat vond marijn wel vreemd hij besluit naar het politie bureau te gaan want daar is bijna altijd wel iemand, als hij daar aan komt is daar aleen maar een gevangene Percy (de grootste zuiplap van het eiland) Marijn vroeg aan hem of hij mischien wist waar iedereen was maar hij wist het ook niet.

Toen maakte Marijn Percy vrij om iedereen te gaan zoeken ze gingen naar het strand en daar was ook niemand wel zagen ze in de verte allemaal stipjes op zee Percy pakte zijn verrekijker om te kijken wat dat was ze zagen allemaal bootjes op zee zonder mensen dat vonden ze zo raar dat ze even gingen er met Pecy’s boot naar toe om te kijken wat er aan de hand was toen ze er dicht bij waren zagen ze allemaal mensen voor over gebukt in het water hangen toen ze er waren zagen ze allemaal kleding in het water drijven dit kwam allemaal uit een gezonken schip de Combermach. Toen Marijn het daar gezien had besloot hij naar het blauwe gat te gaan het was best een eind maar met de hulp van zijn dolfijn derby ging het een stuk sneller. Toen hij er was en er boven zwom kreeg hij een raar gevoel als of hij elk moment het blauwe gat in gezogen kon worden volgens zomigge mensen zit er een monster in dat gat. toen hij weer zand onder zijn voeten had voelde hij zich al een stukje beter, hij was nog nooit zo bang geweest in het water.

Later werd Marijn door zijn dolfijn meegetrokken naar beneden en zag daar een wrak van een watervliegtuig met twee lijken er in het er was daar harde stroming van het water waar door Marijn bijna werd mee gezogen maar zijn dolfijn derby redde hem nog net voor dat hij werd mee gezogen.

Een paardagen later word Marijn op gebeld mijnheer polype een proffesor hij vraagt of marijn wilt mee doen aan een onderzoek in zee marijn ziet dat wel zitten en werkt dus mee, hij krijgt een rondleiding over het schip hij word ook voorgesteld aan een meisje yael zij werkt ook aan het onderzoek mee en ze moet met Marijn gaan duiken.

De eerste paar keer dat ze duiken ontdekken ze niks als Marijn en yael dan nog een keer gaan duiken raakt marijn yael kwijt en ontdekt een grot met daar in een roze dolfijn en een mijsje talitha ze zegt dat hij niks mag zegen over de roze dolfijn

De volgende dag gaat talitha naar marijns huis toe om te zeggen dat ze denkt dat de roze dolfijn in gevaar is ze rennen snel naar de grot en zien dat de roze dolfijn door professor polype en zij bemaning de roze dolfijn gevange nemen.Even later ziet marijn ook dat ze ook derby gevangen hebben genomen ze hebben de dolfijnen gevangen genomen voor een enimatiprograma.

Talitha en marijn duiken even later uit de grot hier door komt marijn’s verstrikt te zitten in een plant en daar door word hij bewusteloos als hij dan weer bij bewustzijn komt is hij bij talitha thuis daar is ook en overlevende van het schip de Combermach.

De man wist waar de professor en zijn bemanning zijn(in los Ageles) in een complex.

Marijn en tlitha gaan er samen heen.

Als ze de boot gevonden hebben komen ze er achter dat marijns vader er ook is.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen