Boekverslag : Robert Swindells - Bezopen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 530 woorden.

Mark en Dennis zijn 2 jongens van 16 die allebei verslaafd zijn aan alcohol, het examen helemaal hebben verknald én veel problemen met hun ouders hebben.

Mark,die het al helemaal niet meer ziet zitten als zijn vader zich weer kwaad maakt over mark zijn resultaten op school vlucht het huis uit,hij laat zijn vrienden in de steek en verblijft voorlopig bij een oude kennis van hem: Mevrouw Marigold.zijn ouders weten hier niets van.

dennis ziet het nog wel zitten en feest er vrolijk op los samen met zijn oudere vrienden: Michael, Tim en Brasso.

Michael,Tim en Brasso zijn allemaal zwervers en doen ook niets liever dan feesten,rondhangen en vooral veel alcohol drinken samen met Dennis en Mark.

Mark word na een tijdje ook bij Marigold uit het huis gezet en zwerft dus nu maar wat op straat rond, veel geld heeft hij niet want zijn verslaving is erg duur en hij heeft alleen de handtas van Marigold gejat waar niet veel geld in zat. waneer hij te horen krijgt dat zijn vader weer een nieuwe discotheek heeft opgekocht krijgt hij een idee en besluit om over een paar dagen de discotheek van zijn vader in brand te steken. dit doet hij omdat hij zijn vader haat.

Dennis heeft veel problemen met zijn moeder en vooral als hij op zijn broertje en zusje moet passen en dan intussen stiekem drank gaat kopen, zijn zusje krijgt een ongeluk en dennis beseft dan pas hoe stom het is om aan de drank te gaan. hij wilt zijn moeder niet meer langer verdriet doen en besluit om deze week nog maar één keer uit te gaan en de rest van de week zich al voor te bereiden op zijn her-examens. samen met zijn vrienden drinkt hij dan toch nog een paar flessen leeg die dag en Brasso die veel geld problemen heeft word die avond vermoord door Donny. Donny is een gevaarlijke gek die je liever geen geld kunt lenen als je niet van plan bent het terug te betalen.ook Tim heeft geld geleend van Donny en nooit terugbetaalt.

samen met Michael en Tim gaat Dennis voor de laatste keer uit en besluiten naar the dancing te gaan ( de discotheek die de vader van bram heeft gekocht)

als Dennis even naar de w.c gaat komt Tim hem doodsbang achterna en vertelt hem dat Donny ook in de discotheek is en achter Tim aan zit.

Dennis vertelt hem dat hij in de kruipruimte kan wachten totdat iedereen naar huis gaat en dat ze elkaar weer zien na sluitingstijd.

waneer Tim en Michael na sluitingstijd op Tim wachten die maar niet komt opdagen,vliegt het gebouw in brand. Mark heeft het aangestoken en kijkt een eindje verderop trots toe hoe het gebouw in elkaar stort, hij weet niet dat hij nu zijn eigen vriend heeft vermoord.

Mark word de volgende dag gevonden met twee flessen met benzine restjes erin.

hij word gearresteerd en krijgt levenslang.

Dennis hoort de volgende dag dat Tim overleden is. hij is levend verbrand.

Dennis gaat heel erg zijn best doen voor school en slaagt dan toch nog voor zijn examens, hij ziet dat zijn moeder eindelijk eens trots op hem is en belsuit dan ook meteen te stoppen met drinken.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen