Boekverslag : Agatha Christie - The Body In The Library / Dood Van Een Danseres
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 362 woorden.

Titel: dood van een danseresSchrijfster: agatha christieEerste persoonlijke reactie:Het is een droevig boek omdat Ruby Keene en Pamela Reeves vermoord worden en de ouders in verdriet achterblijven

Het zet me aan het denken omdat ik vanzelf begin te denken hoe de moord gepleegd is en vooral door wie.

Het is een verassend verhaal want je krijgt een idee van wie de dader is en op het einde blijkt dan dat het heel iemand anders is van wie je het niet had verwacht.

Het is spannend omdat er steeds weer iets nieuws wordt ontdekt zoals de dood van Pamela Reeves enz.

Het is ingewikkeld omdat je steeds nieuwe dingen en personen tegenkomt en je het meermaals twee keer moet lezen om alles op een rijtje te kunnen zettenSamenvatting:Er is een lijk gevonden in de bibliotheek van Mnr en Mevr Bantry. Het lijk is van Ruby Keene. Kolonel Melchett en Commissaris Harper van de politie komen snel met een verdachte aan: Basil Blake. Dit is een ruige jongen die omgang had met het meisje. Maar de hoofdpersoon Miss Marple denkt dat het heel anders in elkaar zit dan de politie denkt.

De enigste vriendin van Ruby Keene, Josephine Turner, ziet gelijk dat het lijk van Ruby Keene is, tenminste dat beweert ze. Niemand twijfelt hieraan en het onderzoek gaat verder. Ze komen erachter dat de gehandicapte Mnr. Jefferson veel geld had vastgezet op Ruby Keene. Nu gaat het geld naar zijn schoonzoon en dochter want zijn kinderen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk(hierdoor is Mnr. Jefferson gehandicapt) en verdere familie heeft hij niet. Zijn schoonzoon en dochter hebben er dus voordeel bij als ze Ruby Keene hebben vermoord. Na een lange speurtocht komen ze erachter dat Pamela Reeves ook vermoord is en dat dit verband heeft met de zaak Ruby Keene. Nu merken ze met behulp van Miss Marple dat het lijk in de bibliotheek Ruby Keene niet is maar Pamela Reeves!

Dit verklaart veel en dierdoor komen ze erachter dat Josephine Turner en Mark Gaskell (de schoonzoon van Mnr. Jefferson) de schuldigen zijn. Dit raadsel is, net als vele anderen, weer eens opgelost door Miss Marple.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen