Boekverslag : Judy Allen - Amsterdam Quest
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1001 woorden.

Samenvatting
Samenvatting:

Jo vraagt Ruth mee te gaan naar Parijs omdat ze gevraagd is door de vader van Philippe om naar Parijs te komen. Jo vindt Philippe erg leuk. Het lijkt Ruth eerst niet zo'n goed plan want dan krijgt ze vast ruzie met haar vriendje Gareth. Als ze uiteindelijk de reactie van Gareth heeft gehoord wil ze wel mee met Jo want Gareth vond het niet erg.

Een paar dagen later gaan ze naar het vliegveld toe. Wanneer ze een kop koffie aan het drinken zijn wordt Jo omgeroepen om naar de infobalie te gaan. Dat doet ze en haar moeder staat daar te wachten. Ze werkt bij een soort tour operator en vraagt Jo en Ruth om naar Amsterdam te gaan en er een rijke familie rond te leiden. Na overleg besluiten Jo en Ruth het te doen want Jo's moeder heeft toch bijna alles al geregeld.

Als ze op Schiphol aankomen merken ze dat hun tas weg is en ze zelf de verkeerde tas in handen hebben. Hun tas is nog niet teruggebracht. Als ze in Amsterdam zijn gaan ze meteen naar de gasten toe. Wanneer ze bij het hotel aankomen zijn de gasten er al. Ze geven de gasten meteen bijnamen. Mevrouw Lawrence noemen ze The basilisk, meneer Lawrence Banker, hun dochter Marybeth Beaut Queen en hun zoon Edward The Other One.

Eerst gaan ze de gasten rondleiden in een antiek museum. Als ze er uit gaan wordt meneer Lawrence bestolen. Hij gaat er meteen achteraan. Jo heeft in de gaten dat een andere man de buit heeft overgenomenen zegt dat. Edward heeft het ook in de gaten en gaat er meteen achteraan. Ze krijgen beide dieven te pakken.

Diezelfde dag nog bezoeken ze nog een ander antiek museum. Meneer en mevrouw Lawrence zien hier een heel mooi boeddha beeld en kopen het meteen. Wanneer ze terug gaan naar het hotel heeft Jo het idee dat iemand hen de hele tijd volgt. Even later komt Edward bij hen lopen en vraagt of hun ook het idee hebben dat iemand hun aan het achtervolgen is.

Ruth en Jo gaan kijken of hun tas al terug is. Dat is niet het geval. Ze gaan op zoek naar een slaapplaats en als ze die gevonden hebben, het is nog goedkoop ook, gaan ze weer terug naar de gasten. Opeens ziet Jo de man staan die hen de hele tijd had gevolgd. Hij komt in contact met hun en de rest van de gasten en verteld dat het boeddha beeld dat meneer en mevrouw Lawrence gekocht hebben toebehoort aan het klooster waar hij bij hoort. Zijn naam is Karel. Meneer Lawrence gelooft hem en besluit het beeld aan hem te geven.

Omdat Jo een andere man ziet die ze al eens eerder had gezien en niet vertrouwd besluit ze een collega van haar op te bellen om inlichtingen over Karel te krijgen. De volgende dag hoort ze dat het verhaal van Karel echt waar is.

De vrouw die hun tas in plaats van die van haarzelf had is er ook achtergekomen dus Jo en Ruth krijgen hun tas terug. Ze gaan naar het hotel en vertellen dat het verhaal van Karel waar is. 20 minuten voor de afgesproken tijd met Karel komt de man die Jo niet vertrouwde vragen of hij het beeld mee mag nemen want Karel is ziek geworden. Meneer Lawrence vertrouwt Julio, want zo heet de man, niet en zegt dat alleen Karel het beeld mee mag nemen. Julio moet de kamer uit.

Jo, Ruth en Edward besluiten Julio te volgen en komen erachter dat Julio nog meer mensen belazerd. Hij heeft namelijk nog twee vrouwen belazerd door een nep verhaal op te hangen. Julio slaat op de vlucht maar Edward gaat er meteen achteraan. Ruth en Jo gaan terug naar het hotel om te kijken of Karel er al is. Karel is er wel maar het lijkt wel of hij dronken is. Dat klopt ook wel want Julio heeft hem een spuit met drugs toegediend. Het verhaal van Karel is namelijk wel waar. Julio heeft het verhaal van Karel gebruikt nadat hij erachter is gekomen dat Karel het beeld terug moet hebben. Edward heeft Julio te pakken gekregen en zo wordt het hele verhaal opgelost.

Favoriete persoon:

Mijn favoriete persoon was Karel. Karel is een monnik en zo ziet hij er ook wel een beetje uit. Hij is een vriendelijke en rustige man die de boeddha terug wil die meneer en mevrouw Lawrence gekocht hebben. De boeddha was nu hun eigendom maar eigenlijk behoorde hij tot een klooster waarbij Karel ook zat. Ik kies hem omdat ik hem het symphatiekst vind en hij veel geduld heeft.

Minst favoriete persoon:

Mijn minst favoriete persoon is Julio. Julio draagt een blauw spijkerjack en ziet er veel moderner uit dan Karel maar hij is wel veel gemener. Want in tegenstelling tot Karel vertelt hij touristen verhalen die waar lijken maar het niet zijn om hun bezittingen te krijgen die ze hebben gekocht in o.a. antiek zaken. Ik vind het ook gemeen dat hij Karels verhaal gebruikt om de boeddha in handen te krijgen en Karel daarvoor zelfs met drugs volspuit.

Persoonlijke beoordeling:

Ik vond dit boek wel leuk. Aan het begin snapte ik het nog niet helemaal en ging ik steeds veel woorden opzoeken die ik niet begreep maar toen ik gewoon ben gaan lezen begon ik het beter te begrijpen en daarmee vond ik het ook leuker worden. Ik vond er genoeg spanning inzitten om dit boek een beetje leuk te maken want als er alleen maar saaie dingen in staan heb je helemaal geen zin om verder te lezen. Het leuke van dit boek vond ik dat Karel en Julio hun eerst de hele tijd aan het achtervolgen waren en dat je later leest waarom ze dat deden. Karel deed het dus om de boeddha weer terug in zijn klooster te krijgen en Julio deed het om er zelf geld mee te verdienen. Ik vond dat wel leuk bedacht.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen