Boekverslag : Else Van Erkel - Op Zoek Naar Joshua
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 800 woorden.

Op een avond toen Katalijn zat te eten vertelde haar vader dat hij haar mee zou nemen naar Australië voor een korte vakantie.

Aangekomen op de hotelkamer in Sydney zag Katalijn haar vader in een telefoonboek kijken. Katalijn vroeg wat hij zocht en Nick vertelde dat hij het telefoonnummer van zijn vroegere liefde Sheila zoekt, die toen in verwachting was. Na een aantal telefoontjes hadden Katalijn en Nick het nummer van Sheila te pakken. Katalijn vroeg meteen aan Sheila of ze een kind had. Ze antwoordde met ja, ze had een zoon, Joshua. Katalijn en haar vader wilden hem meteen zien, maar Sheila vertelde dat hij op survival is in Australië en Nieuw-Zeeland. Ze dacht dat hij ergens in Nieuw-Zeeland zou moeten zitten. Na wat overleg hebben Nick en Katalijn besloten hem te gaan zoeken, hoewel ze wisten dat ze weinig kans hadden om hem te vinden. Twee dagen later zouden ze naar Nieuw-Zeeland vliegen.Van Sheila hadden ze nog een foto van Joshua gehad zodat ze hem misschien zouden herkennen. Ze kwamen met het vliegtuig aan in Rotorua, waar ze meteen uitkeken of ze Joshua zagen. Aan veel mensen op straat vroegen ze of ze Joshua hadden gezien, maar niemand kende hem. Een barman gaf wel de tip dat veel reizigers naar een bepaalde vulkaan gingen. Katalijn en Nick zouden de volgende dag met een gids de vulkaan gaan beklimmen. Als ze op een steil paadje afdalen valt Nick opeens naar beneden. Hij heeft een flinke smak gemaakt en in het ziekenhuis bleek dat hij daar nog wel even moest blijven. Katalijn besloot dat ze samen met de vulkaangids Ray Joshua zouden gaan zoeken.

De volgende morgen gingen Katalijn en Ray naar het zuiden om Joshua te zoeken. Weer had niemand hem daar gezien en Ray en Katalijn besloten om dan maar even naar het strand te gaan, want anders waren ze helemaal voor niks gekomen.

Weer reisden ze verder naar een ander deel van Nieuw-Zeeland, maar weer zonder resultaat. Maar toen hadden ze beet: een schipper van een veerpond had de vorige dag een jongen vervoerd die Joshua heette en uit Australië kwam. Hij wist niet precies waar hij heen zou gaan, maar hij wist wel ongeveer waar hij nu zou moeten zijn. Ze zouden er naartoe gaan, maar Ray dacht dat ze dat ze het waarschijnlijk niet in 1 dag zouden halen. Daarom besloten ze om met een klein vliegtuigje te gaan. De volgende morgen zouden ze een wandeling gaan maken die veel ‘backpakkers’ deden. Na een hele middag wandelen zag Katalijn hem opeens met een andere jongen verschijnen.

Katalijn ging samen met de twee jongens, die Bob en Joshua bleken te heten wat drinken op en terrasje. Nadat Katalijn het hele verhaal had uitgelegd was Joshua helemaal verbaasd geweest. Joshua wilde graag zijn (waarschijnlijke) vader zien, maar Katalijn vertelde dat hij dus in het ziekenhuis lag. Ze bleven nog een hele tijd kletsen, maar na een tijdje moesten Joshua en Bob weer gaan. Katalijn vroeg nog naar zijn adres, zodat Katalijn en Nick hem en Sheila eens konden bezoeken.

Die dag daarop vlogen Ray en Katalijn meteen naar het ziekenhuis van Rotorua om Nick het nieuws te vertellen. Nick was alweer bijna genezen en drie dagen later zouden ze terug naar Sydney vliegen.

Aangekomen op de hotelkamer belde Katalijn meteen naar Joshua’s nummer van thuis. Ze kreeg Sheila aan de lijn en ze vroeg of ze samen met Joshua zin had om die dag daarop met Nick en haar te gaan eten. Sheila stemde in en zo brak de dag aan………Nick en Katalijn waren behoorlijk gespannen voor het etentje. Na een kwartiertje kwamen Joshua en Sheila aanlopen. Ze begroetten elkaar en gingen aan het tafeltje zitten. Joshua stelde aan Katalijn voor om even naar het winkelcentrum te gaan, zodat Nick en Sheila rustig konden praten. Katalijn had daar wel zin in een ging dus mee. Joshua liet haar een winkeltje zien waar Katalijn een cadeautje uit mocht zoeken. Op het prijskaartje van het voorwerp schreef Joshua: voor mijn zusje? Van je broer? Toen ze weer terug kwamen zaten Nick en Sheila nog steeds te praten. Toen Joshua en Sheila weer weg moesten, beloofde Joshua dat hij nog wel een keer naar Amsterdam zou komen.

In de auto vertelde Nick waar hij met Sheila over had gepraat. Hij vertelde dat hij vroeger smoorverliefd was op Sheila. Toen hij op een avondje weg moest wilde hij Sheila niet alleen laten, dus vroeg hij aan zijn vriend Pim of hij haar gezelschap wilde houden. Nu vertelde ze hem dat zij en Pim een heerlijke tijd hadden gehad samen. Sheila weet dus niet zeker of Pim of Nick de vader van Joshua is. Maar voor Katalijn gold er maar een ding: Joshua was een van de liefste en leukste jongens die ze ooit had ontmoet!!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen