Boekverslag : Morton Rhue - The Wave / De Golf
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 256 woorden.

auteur : Morton Rhue

titel: The Wave, Heinemann New Windmills, 1991, 121 blz (first print USA 1981)

genre : roman

keuze: ik heb dit boek gekozen omdat dit het eerste boek was wat ik in mijn handen kreeg en ik geen zin had om nog verder te zoeken.

Inhoud: ik vond het een leuk en interessant boek.Samenvatting:

Het ging over een geschiedenisleraar die in zijn klas een experiment uitvoerde om te kijken hoe zijn leerlingen zich zouden manifesteren onder een “nazi”regime. Dit experiment loopt een beetje uit de hand en er doen zich een paar gevaarlijke situaties voor, uiteindelijk loopt het nog goed af.

Hoofdgedachte: de hoofdgedachte van het verhaal is dat jongeren/mensen heel makkelijk beinvloedbaar zijn en dat ze graag hebben dat hun wordt gezegd wat te doenBeoordeling:

De verhaalelementen die mij het meest aanspraken waren de confrontaties tussen “wel-Wave” en “niet-Wave” leden en de stukken waarin Laury voor zichzelf op komt en tegen de Wave vecht.

Het einde waarin alle leerlingen zich beseffen waaraan ze hebben meegedaan vind ik het mooist, omdat het de ultieme anti-climax is, ze hebben in 1 klap een enorme levensles geleerd.

In het boek zaten geen scene’s waar ik me aan ergerde.

Ik vond het thema van het boek erg goed en boeiend, het was ook een origineel thema want ik wist niet dat er nog ooit zoiets gebeurde en het verhaal is ook echt gebeurd.

Het taalgebruik in het boek is duidelijk en begrijpbaar.

Mijn eindoordeel over dit boek is dat het een heel leuk en interessant boek is wat zeker de moeite waard is om te lezen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen