Boekverslag : Gonneke Huizing - Belofte Maakt Schuld
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 437 woorden.

Samenvatting:

Karen, de moeder van Jasper en Kjeld is overleden aan kanker, Jasper heeft haar belooft bij zijn broertje te blijven. Ze logeren eerst samen bij hun oom en tante, maar naar een tijdje hebben die genoeg van Jasper en willen dat hij naar een andere oom gaat, na een tijdje stemt hij toe. Als Jasper Kjeld opzoekt ziet hij hoe ongelukkig deze is en besluit samen met hem naar hun vakantiehuisje in Noorwegen te vluchten. Ze komen een meisje, Marije, tegen waar ze een nacht mogen slapen, Marije helpt hen naar Frederikshaven in Denemarken te komen. Daar willen ze klandestien meereizen omdat Jasper maar weinig geld heeft. ze verstoppen zich in een nederlandse Karavan. De mannen ontdekken hen en ontvoeren hen, als ze onderling ruzie krijgen vluchten Jasper en Kjeld. ze lopen door een bos en komen een zieke vrouw tegen in haar auto, ze heet Liv. Jasper haalt een dokter. Als Liv beter is gaan ze samen met haar naar hun vakantiehuisje om op hun vader te wachten. De ‘slechte’ van de twee criminelen heeft de andere doodgeschoten en in Jaspers tas het adres van het huisje gevonden. Kjeld is opeens weg, Jasper gaat hem zoeken en vindt Jim, die wil Jasper doodschieten maar de hond van Liv valt hem aan. Dan komt de politie en arresteerd Jim, daarna komt Kjeld en Jaspers vader.Personen:

Jasper, een jongen van 16 jaar.

Kjeld, het broertje van Jasper, 5 jaar.

Hun moeder, Karen, komt oorspronkelijk uit Noorwegen en is net voor het begin van het boek overleden.

Peter; de vader van Jasper en Kjeld, weggelopen na de geboorte van Kjeld, is onderzoeker in de chinese Jungle.

Jim, een drugsganster.- Het verhaal speelt zich af in Nederland en in Noorwegen.

- De vertelde tijd is ongeveer 2 weken.

- De verteltijd is: ik denk een a anderhalf uur.

- Er is geen sprake van opvallende tijdsversnelling of vertraging.

- Alles wordt in de chronologische volgorde verteld en er zijn 2 flashbacks, waarin Jasper gebeurtenissen samen met zijn moeder herinert.

- Het verhaal begint net iets na het begin van de gebeurtenissen.

- Het belangrijkste probleem is dat er een drugscrimineel achter Jasper en Kjeld aanzit.

- Het boek heeft een gesloten einde: De crimineel is gearesteerd, Jasper Kjeld en hun vader zijn in het vakantiehuisje; alles is ok.

- Het boek is geschreven in het vertellersperspecief.

- De Titel ‘Belofte maakt schuld’ heet zo omdat Jasper aan zijn moeder heeft belooft dat Kjeld en hij samen zullen blijven.Mening

Ik vond het een goed en zielig boek omdat de Moeder van Jasper en Kjeld is overleden, ik heb het in een keer uitgelezen. Het was ook wel spannend omdat er een drugscrimineel achter hen aanzat.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen