Boekverslag : Charles Dickens - A Christmas Carol
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 577 woorden.

Plaats: LondenTijd: het verhaal speelt zich af rond kerst in het begin van de negentiende eeuw.De belangrijkste verhaalfiguren:

Ebenezer Scrooge – een rijke en gierige zakenman die niets geeft om kerstmis,maar dat veranderd naar mate het verhaal vordertBob Cratchit – een arme werknemer van Scrooge met een gezin, waarvan de jongste zoon -Tiny Tim- ernstig ziek is.Jacob Marley – de dode zakenpartner van Scrooge die Scrooge waarschuwt voor zijn levensstijl, want anders komt hij in de hel.Fred Scooge – het neefje van Scooge die hem elk jaar met kerst uitnodigt.De geesten van Christmas Past, Present en Future.

Genre: een vermakend en leervol verhaal, een beetje sprookjesachtig.

Ik vind het verhaal niet realistisch, want de geesten waardoor Scrooge geholpen wordt kunnen niet in het echt bestaan, voor de rest is het wel een realistisch verhaal.

Ik zou de Scrooge na zijn verandering wel willen leren kennen, want dat is een warme en aardige man. Voor hij die verandering onderging was hij echter een kille gierige zakenman, wat de reden is waarom ik het toen niet zou willen leren kennen.Korte Inhoud:

Ebenezer Scrooge is een gierige zakenman die niet van kerstmis houdt, hij gaat niet in op uitnodigingen voor kerstfeestjes, geeft geen geld aan collectanten en als zijn werknemer Bob Cratchit vraagt of hij op kerstmisavond eerder weg mag zet Scrooge dat hij de volgende morgen eerder moet komen. Zeven jaar geleden is zijn zakenpartner Marley overleden.

Als hij op kerstavond wil gaan slapen, ziet hij Marley verschijnen die hem waarschuwt omdat hij na zijn dood kettingen zal moeten dragen voor alle slechte dingen die hij in zijn leven heeft gedaan. Marley zegt ook dat er die nacht 3 geesten zullen verschijnen.

Om 12 uur ’s nachts komt er een geest die hem meeneemt naar het verleden om Scrooge duidelijk te maken dat hij een slecht verleden heeft gehad en toen al niets om kerst gaf.

Om 1 uur komt er een geest die Scrooge komt laten zien dat Tiny Tim (het zoontje van Bob Cratchit) ernstig ziek is en dat hij waarschijnlijk niet lang meer zal leven, omdat een operatie te duur is. Scrooge vind dit heel erg voor de familie van zijn werknemer.

Om 2 uur komt de derde geest, die Scrooge de dood van Tiny Tim en de reacties van zijn familie daarom laat zien.

Scrooge ziet ook hoe de mensen op straat reageren op zijn dood, ze zijn erg blij en opgelucht, ze dachten dat hij nooit dood zal gaan.

Als hij de volgende morgen wakker wordt is zijn leven gebeterd. Hij houdt van de mensen en wenst iedereen op straat een prettig kerstfeest. Hij gaat ook naar zij neef om kerst te vieren.

Hij koopt een grote kalkoen voor Bob Cratchit en betaalt de operatie voor Tiny Tim. Scooge wordt een soort 2e vader voor Tiny Tim en ze leven nog lang en gelukkig.Ik vind het een goed gekozen titel, want het verklapt niets over het verhaal en je weet nog niet hoe het verhaal gaat lopen.

Ik vond het best leuk om het verhaal te lezen, maar ik kende het al wel.

Ik vond het gedeelte met de geest van Christmas Future het leukst, want toen zag Scrooge in dat hij zijn leven moest beteren.

Het gedeelte waarin Scrooge met de geest terugging naar zijn verleden, want dat was een beetje saai. Het verhaal doet me aan sprookjes denken, die hebben ook altijd een goed einde.

Ik zou het wel willen aanraden aan anderen, want je leert ervan dat mensen altijd kunnen veranderen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen