Boekverslag : Carry Slee - Confetti Conflict
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1058 woorden.

Samenvatting
Samenvatting:

Het boek heeft verschillende verhalen, die weer in elkaar overlopen, zo begint het boek met het probleem van Jasmijn. Zij wil graag een toelatingsexamen doen voor het sportinternaat. Maar haar ouders zijn het er daar niet mee eens. En zonder ouders kan je niet aan een inschrijfformulier komen, denkt ze. Maar daar is Mark het niet mee eens. Hij belt naar het sportinternaat en doet net of hij de vader van Jasmijn is, en vraagt om een inschrijfformulier op te sturen. Ze trappen erin en Jasmijn heeft haar inschrijfformulier. Maar nu zijn ze er nog niet, nu moet ze nog het toelatingsexamen doen, en dat valt op een gewone schooldag. 's Morgens vroeg gaan Jasmijn en Mark op pad, ze gaan met de trein naar Arnhem. Want daar moeten ze wezen. Jasmijn slaagt voor het toelatingsexamen maar ze hebben geen geld meer voor de trein terug naar huis. Ze komen op het idee om te gaan liften naar het huis van Jasmijns opa, die zal hun wel willen helpen. En inderdaad, maar hij belt meteen naar Jasmijns ouders om te zeggen dat ze veilig bij hem zijn, want haar ouders waren heel ongerust. Dan gaat Jasmijns opa met haar ouders praten om voor elkaar zien te krijgen dat Jasmijn naar het sportinternaat mag. Hij krijgt het voor elkaar en Jasmijns ouders zijn niet meer boos.
Het tweede verhaal is het probleem dat Mark heeft als hij erachter komt dat zijn vader geen nieuwe vriendin heeft maar een vriend, Mark's moeder is namelijk overleden toen Mark nog heel klein was. Mark komt er dus achter dat zijn vader homofiel is. Hij schaamt zich er voor en probeert allerlei uitvluchten te verzinnen zodat ze er op school niet achter komen en vooral Jasmijn niet. Zo blijft hij thuis en zegt dat hij zich niet lekker voelt zodat Jasmijn niet komt. Als hij een keer gaat kijken in het atelier van zijn vader, samen met Jasmijn, hoort hij als hij voor de deur van het atelier staat een vreemd geluid. Hij kijkt door het sleutelgat en schrikt geweldig, zijn vermoedens waren dus toch waar. Zijn vader staat te zoenen met Rob. Hij trekt Jasmijn mee naar buiten voor ze door het sleutelgat kan kijken, en zegt dat zij naar huis moet. Hij weet alleen niet dat Jasmijn nog terug gegaan is om ook te kijken. Dus zonder dat Mark het weet, weet Jasmijn allang dat Mark's vader een vriend heeft. Aan het eind van het boek wil hij het haar vertellen, maar dan zegt ze doodleuk, oh, dat, wist ik toch allang. Hij heeft zich dus zorgen zitten maken om niks.
Het derde verhaal is Johan, een jongen uit Mark's klas, hij is vreselijk krenterig en de vrienden van Mark ergeren er zich vreselijk aan. Zo heeft Mark van z'n vader confetti gekregen, dat had hij over van z'n atelier. En Johan weet dat Mark die confetti heeft, hij zegt tegen Mark dat hij confetti nodig heeft voor een feest. Mark geeft hem gratis een heleboel confetti. Maar wat doet Johan, hij verdeelt de confetti over kleine zakjes en gaat ze verkopen op school, Mark is woest. Ze gaan hem een lesje leren. Zo verkopen ze hem Nepmunten en doen alsof die vreselijk waardevol zijn, Johan trapt erin, en verkoopt de munten met veel winst, maar aan de verkeerde persoon. Hij verkoopt ze aan Harde Henkie. Die komt er achter en dan zijn de rapen gaar. Als je Harde Henkie iets flikt moet je namelijk oppassen want hij slaat je zo in elkaar. En dat willen Mark en z'n vrienden nu ook weer niet en willen Johan helpen. Ze zeggen dat Johan het eerlijk tegen Henkie moet zeggen en dat hij het geld moet terug geven. Ze spreken af dat als Johan het geld gaat terug brengen ze zorgen dat ze in de buurt zijn, Johan weet dit alleen niet. De club van Harde Henkie pakt Johan inderdaad hard aan, ze binden hem vast aan een boom ergens in het bos, en als Mark en z'n vrienden hem vinden zit hij helemaal onder de confetti. Daan zegt, nou krentje, daar gaat je handeltje, daar ligt minstens voor twee gulden, maar Johan is allang blij dat hij bevrijd is, en trakteert de hele groep op friet, en dat kunnen ze nauwelijks geloven. Want krentje? Die trakteert nooit! Maar nu dus wel.

Hoofdgedachte
Johan verkoopt allemaal zakjes confetti terwijl hij die gratis van Mark heeft gekregen.
De vader van Mark blijkt een homofiel te zijn.
Mark helpt Jasmijn om haar op het sportinternaat te krijgen.

Titelverklaring
Johan krijgt een zak confetti van Mark, later blijkt dat Johan de confetti doorverkoopt waardoor Mark en Johan een conflict (ruzie) krijgen.
Het verhaal speelt zich in deze tijd af, want er komen treinen, auto’s en liften in voor.
Er verstrijkt ongeveer een half jaar tussen begin en eind van het boek.
Het verhaal wordt chronologisch verteld, maar af en toe zijn er wel flashbacks.

Ruimte
Het speelt zich ergens in Nederland af. Er zijn geen functionele ruimtewisselingen.

Personen
Mark is iemand die zelfstandig en ondernemend is, dat zie je wel als hij en Jasmijn samen naar het sportinternaat gaan. Ook zou hij geen vlieg kwaad doen, want hij geeft zomaar confetti aan Johan, hij helpt Jasmijn met het hele gebeuren rond het sportinternaat. Maar hij kan niet tegen mensen die krenterig zijn, want toen hij erachter kwam dat Johan zijn confetti verkocht wou hij Johan meteen een lesje leren. Mark is ook afwachtend, want zijn vader is pas gescheiden en is nu tot zijn verbazing verliefd op een man. Nu durft Mark niet meer zo snel naar huis omdat Rob zijn vader’s vriend er dan misschien wel is en komt hij vaak pas laat thuis. Aan het eind heeft Mark met veel moeite dit weten te accepteren en heeft hij er geen problemen mee en kan met zijn vader’s vriend zelfs heel goed opschieten.

Begin van het verhaal
Het verhaal begint middenin de gebeurtenissen, want het begint ermee dat Mark om 7 uur moet opstaan om zijn proefwerk te leren.

Einde
Het verhaal heeft een gesloten einde, want Mark heeft geaccepteerd dat zijn vader homofiel is, hij en Jasmijn hebben verkering en Jasmijn mag naar het sportinternaat.

Genre
Reis-genre, want Mark en Jamijn gaan op reis.
Eigentijds-genre, want het hele verhaal speelt in Marks tijd.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen