Boekverslag : Carry Slee - Kappen!
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1332 woorden.

A: algemeen.titel van het boek: Kappen

auteur: Carry Slee

uitgever: Van Holkema & WarendorfB: opbouw:Het boek bestaat uit 19 hoofdstukken. De hoofdstukken zijn niet getiteld. Er zijn geen illustraties in het boek. Op de voorkant van het boek ligt een jongen op de grond met een meisje naast hem dat gillend om hulp roept. De voorkant is een mooie tekening.C: inhoudDe hoofdpersonen zijn: Sander

Indra

Maarten

Chris

Emiel.-Sander is een jongen van ongeveer 13 jaar. Hij is verliefd op Indra. Sander was bevriend met Chris en Maarten, maar nu Chris en Maarten op een andere school zitten, zijn ze niet echt bevriend meer. Ze zijn erg veranderd op die school en dat komt vooral door hun nieuwe vriend Emiel. En Sander vindt Emiel niet leuk.-Indra is een meisje van ongeveer 13 jaar. Ze zit bij Sander in de klas, maar zij is ook verliefd op Sander. Indra heeft de ziekte van Pfeiffer, maar iedereen denkt dat ze zich aanstelt, ook haar beste vriendin Heike. Ze gaat soms een paar dagen niet naar school, omdat ze zich erg moe voelt. Ze vindt het erg als niemand haar wil geloven dat ze moe is. Alleen Sander wil haar geloven, omdat hij verliefd op Indra is.-Maarten en Chris waren op de basisschool goede vrienden van Sander. Ze deden alles met elkaar. Nadat Maarten en Chris naar een andere school zijn gegaan is de vriendschap van Sander met Maarten en Chris over.

Maarten en Chris zijn erg veranderd. Dat komt vooral dat ze op die school een jongen hebben leren kennen, hij heet Emiel.-Emiel is een jongen uit Maarten en Chris z'n klas. Emiel is totaal anders dan Sander en daarom verschillen zij zo van elkaar. Emiel is een jongen die stoer wilt doen. Hij steelt en haald gemene dingen uit.

die dingen zijn:

*Een invalide jongen uit een rolstoel trappen.

*Een bal van een klein jochie lek steken

en een fieter in elkaar slaanDe hoofdpersoon die mij aansprak was: Sander, omdat het het meeste om hem ging. Hij vond de dingen niet goed die Maarten, Chris en Emiel deden. Hij vond dat ze moetsen ophouden en dat vond ik goed van hem.Het belangrijkste probleem was:

Toen Emiel de rolstoel omtrapte. Daar waren Sander, Maarten en Chris ook bij. De broer van Heike, Rene, die beweerde dat hij Sander zag wegrennen en zo dacht hij dat Sander de rolstoel omtrapte. Op die dag was Indra ziek, omdat ze zich zo moe voelde. Maandag toen Sander naar school moest, was het door de hele school verteld dat Sander dat gedaan had. Sander beweerde dat van niet, maar niemand wou hem geloven. Indra die maandag weer naar school was gegaan, hoorde dat en wou het niet geloven. In de klas kwam meneer Koekebier en zegt dat hier in de klas een verdachte zit. Indra wist niet wat er allemaal gebeurd was. Koekebier vertelde het verhaal. Indra neemt het voor Sander op, omdat ze weet hoe erg het is als men je niet wilt geloven. De vriendschap van Heike gaat bijna uit elkaar, omdat Indra zweert dat Sander bij haar is geweest, zodat de broer van Heike niet gelijk had. Alleen wat Indra beweerde was helemaal niet waar.SamenvattingEr wordt in een stad een invalide jongen uit zijn rolstoel getrapt. Het komt helemaal in de krant te staan. Rene, de broer van Heike beweerde dat hij Sander zag wegrennen. Sander wordt hiervan beschuldigd en op school hebben ze het er ook over. Sander ontkent dit hij zegt dat hij het niet gedaan heeft, Indra waarmee hij verkering mee heeft, komt voor Sander op, omdat ze weet hoe erg het is als je niet gelooft wordt.

Een paar weken later steekt Emiel een bal van een klein jongentje leeg en steelt een portomonnee uit een broekzak van een man.

Sander is het hier niet mee eens en besluit hier een einde aan te maken en dat hij niet meer bevriend met hen is.

Er wordt nog een man op een fiets in een tunnel door Emiel, Maarten en Chris in elkaar geslagen, hierbij was Sander erook bij.

Sander die een poosje terug een mobiele telefoon van zijn vader had gekregen, belt de politie en zegt dat er een man in een tunnel in elkaar wordt geslagen. Emiel, Maarten en Chris worden zo boos op Sander dat ze de mobiele telefoon tegen de muuur aan gooien en achter Sander aangaan. Sander ontsnapt het. Hij raakt ze kwijt bij een treinspoor en gaat dan naar Indra. Indra die slaapt, wordt wakker door Sander en Indra laat Sander binnen. Sander vertelt het hele verhaal aan Indra van; dat hij er wel bij was met die invalide jongen en dat hij het niet gedaan heeft, maar Indra geloofde hem niet. Ze wordt zo boos dat ze hem zo buiten zet. Ze had spijt dat ze had gezegd dat Sander bij haar was en dat ze had gelogen tegen haar beste vriendin. Een poosje later hoorde Indra de ziekenwagen achterin het steegje en gaat daar naartoe. Daar zag ze een Sander bewusteloos op de grong liggen.

Indra werd een paar dagen geschorst van school. En het zusje van het invalide jongentje zei dat Sander niet de rolstoel had omgetrapt. En de jongen die onder de viaduct in elkaar geslagen werd, heeft verklaard dat Sander Emiel had willen stoppen.

Maarten en Chris worden verhoord en de vriendschap tussen Indra en Heike is weer helemaal goed.Het verhaal speelt zich het meest af: op school

buiten.

en in het land

Nederland.Het verhaal speelt ongeveer ongeveer rond deze tijd, want er wordt over deze tijd gesproken. In het boek hebben ze het over een mobiele telefoon en dat had je vroeger nog niet.E: eigen mening-ik vond dit boek een indrukwekkend en zielig, omdat er elker keer iets spannends gebeurde van iets ergs en ik hou wel van spannende boeken.

-de titel van het boek vond ik wel goed uitgekozen, want ze moeten ook 'kappen' met stelen en iemand in elkaar te slaan. Kappen is eigenlijk ook hetzelfde als: STOP! of STOP ERMEE!

-de voorkant van het boek vind ik ook heel goed (op de voorkant van het boek zie je Sander die bewusteloos ligt en met Indra die er schreewend bij zit), omdat er ook in dat boek staat dat Sander door Emiel, Maarten en Chris in elkaar geslagen wordt, past goed bij de voorkant van het boek en Sander en Indra zijn de hoofdpersonen in het boek.

-in het boek waren geen illustraties. Van mij mochten er wel wat plaatjes bij, om meer kinderen, lezers de aandacht te trekken an als er illustraties erbij zijn dan is het ook wat leuker, dan kun je bijvoorbeeld de personen uit het boek zien. ( hoe ze eruit zien).
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen