Boekverslag : Erich Segal - Love Story
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1102 woorden.

Uitgever: Oxford university pressOnderwerpHet is een Liefdesverhaal.

Het onderwerp spreekt me wel aan,natuurlijk denk je wel eens aan liefde maar dit was een verhaal apart het ging heel mooi.

Het boek heeft me wel nieuwe kanten laten zien omdat ze eerst elkaar niet mochten maar later zijn ze nog getrouwd, eerste indrukken zijn heel vaak fout omdat je toch iets denkt maar je kent die persoon helemaal niet.

Door het lezen van dit boek ben ik wel aan het denken gezet, maar dat heb ik altijd als ik een boek gelezen heb.

Ik had niet verwacht dat het boek zo zou aflopen, ze hebben het heel mooi uitgewerkt.PersonenOliver Barret IV ; dat is de hoofdpersoon in dit verhaal. Hij is 20 jaar oud en zijn vader is heel rijk. Hij wordt verliefd op Jenny.Hij kan elk meisje krijgen maar met Jenny gaat dat wat moeilijker. Hij geeft niet om veel, maar als hij dan echt verliefd word op Jenny blijkt dat hij toch ook gevoelens heeft.

Jennifer Cavilleri; (Jenny) dat is de vriendin en later de vrouw van Oliver. Ze is arm, heeft maar 1 ouder (haar moeder is overleden) en is van Italiaanse afkomst.

Ze heeft soms hele botte opmerkingen maar ze bedoelt het dan niet zo.

Ze wordt niet snel verliefd.

Phill Cavilleri; is de vader van Jenny, het is een aardige man en is altijd heel vrolijk, maar best wel eenzaam. Zijn vrouw is al vroeg gestorven.

Oliver Barret III ; is de vader van Oliver Barret IV. Oliver noemt zijn vader altijd “Stoneface”. Het is een hele rijke man, maar ze hebben bijna altijd ruzie, vooral toen hij Jennifer afkeurde omdat het een arm meisje was. Het is een man die alles koud laat.

En hij denkt alleen maar aan geld ook als hij daarvoor zijn zoon moet laten vallen.Ik zou zelf de vader van Jenny wel beter willen leren kennen omdat het mij een hele leuke aardige man lijkt die veel om mensen geeft.

Ik denk dat ik liever vader van Oliver zelf niet had willen kennen omdat die volgens mij een heel erg koppig en eigenwijs mannetje is en daar hou ik niet zo van.GebeurtenissenHet boek bevat wel genoeg gebeurtenissen om het te blijven lezen, maar het begin vond ik nogal saai eerst.

De gebeurtenissen zijn wel logisch en dus is het ook leuk om te lezen.

Het is namelijk helemaal niet zo dat het een heel onrealistisch boek is.BouwHet boek begint met een terugkijk op wat Oliver allemaal heeft meegemaakt. En daarna begint hij te vertellen wat er allemaal gebeurt is. Hij vertelt waar hij op school zit en hoe hij Jenny (Jennifer) heeft ontmoet. Eerst mogen ze elkaar niet echt. Jenny maakt wat botte opmerkingen, daardoor wordt het juist een uitdaging voor Oliver om haar te versieren. Normaal kan hij alle meisjes krijgen maar Jennifer dus niet.

Het verhaal begint als Oliver ongeveer 20 jaar oud is.

Het speelt zich wel in deze tijd af denk ik.

Tussen het begin en het einde van het boek zit ongeveer 2 jaar.TaalgebruikHet taalgebruik is begrijpend, je kan het boek wel volgen en daar gaat het om.

Moeilijke woorden blijven er altijd.

Het is volgens mij een boek voor iedereen vanaf de middelbare school, omdat het toch een liefdesverhaal is en daarmee krijg je toch steeds meer te maken op de middelbare school.PlaatsHet speelt zich af in Cambridge en later in New York.TitelDe titel vond ik goed gekozen Oliver’s (Love)Story want het gaat tenslotte toch allemaal om Oliver en zijn Liefdesleven.

Ik zou zelf die titel niet gebruikt hebben maar ik zou ook niet zo snel weten wat ik wel had gedaan.

Mijn meningIk wist niet dat er leuke Engelse boeken bestonden.

Ik vond dit een leuk boek om te lezen, alleen begrijp je alles niet even goed omdat het toch een vreemde taal is, maar dat zal altijd zo blijven.

Ik vond het wel leuk dat het verhaal wel iets had van Titanic omdat het daar ook niet kon een rijk meisje met een arme jongen en hier is Oliver rijk en Jenny arm.

En op het einde in Titanic gaat Jack (die jongen uit Titanic) dood en in het boek Jenny.

Ik zou dit boek wel aanraden omdat het toch een leuk boek is om te lezen, in het begin had ik even iets van Ah nee he zo’n saai boekje voor Engels maar ik vond het toch een leuk boekje om te lezen.Samenvatting

Op een dag ontmoet Oliver een meisje in de bibliotheek. Hij ontdekt dat ze Jennifer heet. Hij zou dat meisje wel eens wat beter willen leren kennen. Maar Jenny (Jennifer) trapt er niet in, want ze weet wel wat voor soort jongen Oliver is. Dat is zo iemand die er op uit is voor 1 avondje.Als Oliver merkt dat hij Jenny niet zo makkelijk kan krijgen, wordt het een uitdaging voor hem om haar te versieren. Dan wordt uiteindelijk ook Jenny verliefd op hem.Op een dag stelt Jenny voor om naar haar vader te gaan zodat Oliver hem kan ontmoeten.Phill is een hele aardige man en is heel vriendelijk tegen Oliver,ze mogen elkaar wel.Dan wil Jenny Oliver’s vader en moeder natuurlijk ook een keer ontmoeten.Dat gebeurd dan ook, maar het gaat alleen wat moeizaam omdat Oliver’s ouders er helemaal niet blij mee zijn dat Oliver met Jenny gaat, want zij is arm en ze vinden dat Oliver zich daarom maar beter bij iemand vinden passen die rijk is.Oliver wordt kwaad, krijgt ruzie met zijn ouders en ze rijden boos naar huis.Op een dag hoorde Oliver Jenny over de telefoon praten met een andere jongen Phill, en hoorde haar zeggen dat ze van Phill hield. Oliver dacht dat Jenny hem had bedrogen, maar het bleek haar vader te zijn. Jenny kreeg een kans om in Parijs muziek te studeren, maar Oliver wilde niet dat Jenny weg ging en vroeg haar daarom ten huwelijk en ze zei “ja”. Toen gingen ze trouwen, de enige gast die aanwezig was, was de vader van Jenny en een paar goede oude schoolvrienden. Ze gingen samenwonen. Omdat ze bijna geen geld hadden moesten ze allebei hard werken. Maar dat vonden ze niet erg. Al gauw besluiten ze dan ook dat ze kinderen willen.Ze hebben het een aantal keren geprobeerd, maar het lukte telkens niet. Ze dachten dat er wat aan de hand was, dus gingen ze naar de dokter.Eerst onderging Oliver een aantal testen, maar die waren allemaal positief dus het kon niet aan hem liggen. Toen moest Jennifer een paar onderzoeken doen. Ook een bloedtest. Daaruit bleek dat ze heel erg ziek was en binnen een korte tijd zou sterven. Dan overleed ze.…..en dan sluit Oliver zich af voor iedereen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen