Boekverslag : Veronica Hazelhoff - Elmo
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1093 woorden.

Samenvatting
Samenvatting:

Op een hete zomerdag zit Vera op het muurtje voor hun huis. Haar ouders waren naar haar oma gegaan, maar ze wou niet mee, maar wist ook eigenlijk niet wat ze dan wel moest doen. Ze dacht erover om in haar blootje op bed te liggen toen er een vrouw met oranje haar voorbij liep. Daarna volgde er een jongen en stopte voor Vera. Hij gaf Vera een hand en zei dat hij Elmo heette en nieuw was hier. En Vera antwoordde dat ze Vera heette, en vroeg of hij naast haar wou zitten en gek genoeg deed Elmo dat met zijn lange haar. Ze praatten wat en Elmo zei dat die vrouw zijn moeder was. Na een tijdje vroeg Elmo aan Vera of ze bij hem thuis een glas cola zou willen drinken en Vera ging maar al te graag mee. Volgens Elmo zou hij bij Vera in de klas komen. De volgende ochtend fietsten ze samen naar school en hij werd al snel populair bij de meiden.
Na schooltijd ging Vera met Elmo mee naar zijn huis en maakte Vera kennis met Elmo’s moeder, Jolene. Ze praatten wat over de buurt en na afloop vroeg Vera of ze morgenavond bij haar thuis koffie kwamen drinken, en ze beloofden te komen. Thuis werd Vera’s moeder een beetje boos op Vera en zei dat Vera het eerst aan haar moest vragen, maar ze zei gelukkig dat ze een appeltaart zou bakken. Vera’s vader vroeg alweer of het weer een puistenkop was die jongen maar dat zei hij elke keer als Vera weer een nieuwe jongen leerde kennen.
Toen ze koffie kwamen drinken droeg Elmo’s moeder wel hele rare kleren aan maar ze was ook zangeres van countrymuziek dus dat was eigenlijk wel normaal. Na een tijdje wenden Vera’s ouders aan de nieuwelingen en ze konden het goed met elkaar vinden. De volgende dag hoorde Vera dat Jolene zaterdag ging optreden en ze mocht ook mee van Jolene en Elmo vond dat wel leuk.
Thuis wou Vera’s vader ook mee, maar Vera keek haar vader zo boos aan dat hij niks meer durfde te zeggen. Het werd een goede optreden. Maandag fietsten ze weer naar school, zoals altijd, en ging Vera naar Elmo. Er klopte iemand op de deur en Vera deed open. Het was de vriend van Jolene, Martin. Hij kwam vertellen dat er een concert van countrymuziek in België was en dat Jolene er mocht optreden. Elmo en Vera wilden en mochten ook mee. Ze moesten met elkaar in een tent slapen. Toen ze in België kwamen was het er aardig druk. Na een paar optredens van Jolene met haar band ‘Texas Thunder’ kwam Elmo zijn oude vader tegen, Bill heette hij. Ze praatten wat hoe het ging enz. Elmo zijn oude vader Bill hield nog veel van Jolene maar ze waren gescheiden. Elmo had beloofd niets tegen Jolene en Martin te zeggen over Bill. Toen het avond werd gingen ze slapen. Elmo en Vera samen in een tent.
Ze hadden die nacht nogal wat samen beleeft.

De volgende ochtend werden ze wakker gemaakt door Martin die al zei dat Jolene vroeg ging optreden en hij had wat broodjes bij zich voor Elmo en Vera. In de middag kwam Jolene zelf Bill tegen. Ze praatten wat, eerst ging het nogal moeizaam omdat ze ruzie hadden gehad, maar het kwam goed tussen ze. Na België keerden ze weer terug naar huis. Thuis aangekomen bracht Martin ‘de jeep met rode vlammen’ naar de garage, terwijl het eigenlijk zondag was, maar hij kende nog een oude vriend die hij altijd kon bereiken in zijn garage, hij sliep daar namelijk. De volgende ochtend bracht Martin ‘de jeep’ naar Jolene, ze mocht hem lenen van Martin. Maandag fietsten ze samen weer naar school. Vrijdagavond kwam Bill langs bij Vera en haar ouders om koffie te drinken, want Vera had dat aan Bill gevraagd.
Die nacht bleef Bill bij Vera thuis slapen. Om halfzes in de ochtend ging de deurbel, het was Martin. Martin zag er niet al te best uit. Hij vroeg of hij ze niet had gestoord en dat vonden ze niet erg. Hij vertelde dat hij de auto aan Jolene had gegeven en dat ze met de auto is gaan rijden in de avond en dat ze een ongeluk had gehad, terwijl ze juist heel goed kon rijden. Vera’s vader belde naar zijn werk dat hij vrij wou nemen, en belde vervolgens naar het ziekenhuis zodat ook Vera’s moeder vrij kreeg. Martin zei dat het allemaal zijn schuld was en dat Jolene daarom tegen een boom was aangereden en in de sloot belandde en overleed. Vera begreep het allemaal nog niet. Ze zei dan kunnen we haar bezoeken in het ziekenhuis. ‘Snap je het dan niet’ zei Vera’s moeder?
‘Liefje, Jolene heeft een ernstig ongeluk gehad en is overleden’ zei ze.
Nu begreep Vera het. Ze ging meteen naar Elmo toe maar die zat zo stil dat hij zich niets van Vera aantrekte. Hij duwde Vera opzij en liep als een zombie naar boven. Later werd er aan Vera verteld dat ze in haar nachthemd naar Elmo was gegaan.

Elmo verhuisde en leefde verder met Bill. Lange tijd hadden ze niets van elkaar gehoord, maar Vera belde op een dag naar Elmo, maar hij zei alleen maar dat hij het wel zou laten weten als hij er weer aan toe was met Vera te praten.
Vera haalde haar Havo-diploma dat jaar en ze liet een tatoeage zetten op haar linkerarm van een zwaluw net als die van Elmo, alleen hij had hem wat groter omdat hij een dikkere arm had dan Vera. De ouders van Vera schrokken eerst wel, maar als je er maar niet aan krabt, anders komen er korstjes op.
‘Die zwaluw zit er voor altijd om me te helpen dingen te herinneren die ik niet moet vergeten’ zei Vera in haarzelf.
Ze wist niet of het ooit nog iets zou worden tussen haar en Elmo.

Eigen mening:

Ik vind het boek heel leuk, omdat het van mijn leeftijd is.
Het onderwerp is ook van mijn leeftijd, dat maakt het boeiend en het is dan prettiger om het te lezen. De gebeurtenissen zijn genoeg om het boeiend te houden, je ziet dan hoe het met anderen van jouw leeftijd gaat in hun leven. Het minpunt vind ik dat ik er jammer genoeg niets van kon leren, dat kon ik wel gebruiken, maar ik vind het een leuk boek en zou het iemand van mijn leeftijd aanraden om het boek een eens keer te lezen.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen