U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Bart Moeyaert - Wespennest.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/6824 en is laatst upgedate op 19/11/2001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 724 woorden.

1:AuteurBart Moeyaert is 37 jaar oud en werd in 1964 geboren. Hij is de jongste van zeven zonen. Eerst schreef hij verhalen en maakte hij boeken en kranten. Op zijn 16de stuurde hij zijn eerste boek op naar een uitgever. Momenteel heeft hij al meer dan 20 boeken op zijn naam staan. Hij schrijft naast boeken ook toneelstukken, verhalen, televisiescripts, artikelen voor verschillende kranten en hij vertaalt het werk van andere auteurs.

Moeyaert werd regelmatig onderscheiden met literaire prijzen.Nog andere boeken die hij geschreven heeft, zijn o.a:1999 Grote oma’s.

1999 Het is de liefde die we niet begrijpen.

2000 Broere.2:TitelDe titel “Wespennest” heeft te maken dat er op een dag een wesp komt: de jongen met de scooter, wolf dus.

Die verstoort in 1 dag behoorlijk veel mensen waaronder Suzanne en alle mensen die op het zomerfeest waren.

Dus wolf is een wesp die zich zo in de nesten heeft gewerkt dat hij nooit meer terug komt bij Suzanne.3:Genredagboek en roman4:ThemaHet thema is verliefdheid en drama5:Korte inhoudOp een hete zomerdag kwam er een jongen met een scooter het dorp binnengereden.

Iedereen keek naar de jongen hoe hij een voorstellinkje begon te spelen met zijn marionetten, Suzanne geraakte onmiddellijk verliefd op de jongen. Suzannes moeder werd boos en Suzanne ook en daarom ging ze naar het bos.

Ze liep vroeger met haar vader en haar moeder in dit bos. Maar op een bepaalde dag werd haar vader er neergeschoten door jagers. Suzanne zag dat kinderen hout zochten voor het zomerfeest. Suzanne liep wat verder en zag een jongetje dat de bosjes inliep. Wanda, een leidster, riep de jongen, maar hij luisterde niet. Wanda vroeg aan Suzanne om hem te gaan halen. Dan zag ze dat Wolf daar zat, samen met de kleine jongen.

Suzanne riep de jongen, liep verder en zette zich neer naast Wolf.Ze wou met Wolf praten, maar dat lukte niet, later dan toch. Dan vroeg Suzanne aan Wolf om die avond naar het feest te komen en hij zei oké.

De buren hadden veel puppies en ze mocht er één hebben. Suzanne was blij en ’s avonds ging ze er naartoe. Maar zoals ze dacht was de vrouw weg naar het feest en alleen haar man was thuis. Suzanne belde aan en de man deed de deur open en vroeg wat er was. Suzanne zei dat ze het puppietje kwam halen. Hij leidde haar mee naar de tuin en ze mocht er eentje uitkiezen. De man had geen zin om te wachten en gaf haar de sleutels en ging weg. Suzanne moest de sloten van de hondenkooien afsluiten, maar omdat ze die man niet mocht, deed ze dat niet. De honden renden overal heen en ook naar het feest. Mensen probeerden de honden tegen te houden maar de honden begonnen te bijten en het feest was snel afgelopen. Wolf is die avond gewoon weggereden en Suzanne heeft nooit meer iets van hem gehoord.6:HoofdpersonagesSuzanne Dantine:

Ze is 14 jaar oud.en ze gedraagt zich vaak raar. Ze doet haar eigen zin en luistert niet naar haar moeder.

Over haar uiterlijk is niet veel te vertellen. Ze heeft lang donkerblond haar en ze vindt zichzelf lelijk. Ze is zomers gekleed. Ze is verliefd op Wolf.Wolf:

Hij wordt door zijn vrienden ook Wolfgang genoemd.

Hij woont niet in het dorp waar Suzanne woont en gedraagt zich stoer op zijn brommer.

Hij is een jongen met zwart haar. Hij draagt een spijkerbroek en een wit hemd.7:Plaats of ruimteHet verhaal speelt zich af in het dorp, ook even in het bos.8:MilieuDe personages zijn gewone mensen die een normaal leven lijden.9:TijdperkHet speelt zich gewoon af in de tijd dat het boek geschreven is. (Eerste druk: 1989)10:De vertelde tijdHet verhaal is precies één dag lang, het begint ’s ochtends en het eindigt ‘s avonds11:belang van het boekEr komen dikwijls flashbacks in voor en daarom kan je moeilijk volgen in dit boek. Er staan geen moeilijke woorden of zinnen in. Er is bijna geen spanning in het boek want alles speelt zich af op één dag. De kaft vind ik maar heel vaag. De belangrijke gebeurtenissen worden steeds uitgesteld en daarom krijg je eigenlijk toch een beetje zin om het boek uit te lezen. Er bestaan toch veel betere boeken dan wespennest.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen