Boekverslag : Marga Minco - Nagelaten Dagen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 347 woorden.

betekenis van de titel:
nagelaten dagen. Minco moest vroeger alles proberen vergeten van haar verleden zodat ze met een nieuwe identiteit kan voortleven. Ze heeft dus die dage echter gelaten.

Samenvatting:
Marga Minco is een vrouw die tijdens de WOII heeft geleefd en verschillende keren van naam is moeten veranderen, daardoor herinnerd ze zich niet veel meer van haar verleden.
Marga minco moet in opdracht van haar schoonzus naar een huis gaan waar men spullen bewaarde van de joden tijdens WOII. Als ze daar aankomt laat mevr Stravelius haar onmiddellijk binnen. Minco herkent een vaas die overeen komt met de omschrijving die Eva Rupin (haar schoonzus) haar gegeven heeft. Minco was in contact gekomen met Eva dankzij Miriam. Miriam onderzoekt stambomen en ze had in een artikel van Minco enkele namen gelezen die overeen kwamen met de namen van uit de stamboom van Eva. Minco bezoekt haar schoonzus voor een weekje in Californie. Een paar dagen voor haar vertrek laat Eva haar een foto album zien. Het fotoalbum was door Minco zelf gemaakt maar onder een andere naam. Door de foto’s te zien kan ze zich meer en meer van het verleden herinneren. Als Minco terug thuis komt krijgt ze de vaas uit het huis. Als Minco een jaar later terug naar Eva wil gaan, heeft eva een ongeluk gehad en ze herkent Minco niet meer. Minco geeft haar de vaas maar Eva laat die vallen.

De personages:
Marga Minco: de ik-personage uit het boek. Ze heeft verschillende keren moeten veranderen van naam waardoor ze een stuk van haar verleden vergeten is.
Miriam Weissbach: onderzoekt stambomen en bracht Minco met Eva in contact door een artikel dat Minco geschreven had.
Eva Rupin: was de zus van de man waar Minco’s zus mee getrouwd was. Ze woont in Californie en geeft lessen Frans.

Genre:
jeugdliteratuur

Eigen mening:
Het was een verwarrend boek omdat het zich op verschillende tijdsstippen afspeelt tegelijkertijd. Het was ook saai en eentonig.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen