Boekverslag : Thea Beckman - Het Gulden Vlies Van Thule
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 769 woorden.

1. Het boek heet: Het Gulden Vlies van Thule

2. De auteur van het boek is: Thea Beckman

3. Het jaartal van de eerste druk is: 1989

4. Aantal bladzijdes: 319

5. Genre(s): Avontuur, Oorlog en Liefde Liefde: Elvira en Tjalf waren verliefd op elkaar en hoopte elkaar telkens weer te zien. Oorlog: De Badeners en de Thulenen voeren oorlog met elkaar

Avontuur: Elvira, Shasita, Reni en Hajo gaan allemaal op een groot avontuur om de Thulenen op te zoeken.

6. De titelverklaring:

Er is een oud verhaal over het Gulden Vlies. Het is een schapenvacht met kilo’s goud eraan gekleefd. Elvira, Shasita, Reni en Hajo komen erachter hoe het gemaakt word tijdens hun reis door Thule.

7. Locatie van het verhaal:

Het verhaal speelt zich af op Thule (ook wel Groenland genoemd), Thule bestaat echt en veel plaatsen in het vehaal ook.

8. Tijd van het verhaal:

± 6 eeuwen na de derde wereldoorlog.

9. Hoofdpersonen:

Elvira, Shasita, Reni en Hajo

Elvira: Elvira is de “Aangewezen persoon”. Zij is aangewezen doot de Thulenen om hun taal te leren en contact te leggen tussen de Badeners en de Thulenen.Shasita: Shasita is de oudste dochter van de Von Birke (oppergouveneur van de bezette gebieden in Thule). Zij houdt van lezen en zij heeft een talenknobbel. Zij is erg bazig.Reni: Reni is de op 1 na oudste dochter van de Von Birkens (zij is 16 jaar oud). Zij houdt ook van lezen en heeft ook een talenknobbel. Zij is erg avontuurlijk.

Hajo: Houdt ook van lezen en heeft ook een talenknobbel. Zij is de jongste Von Birken (Zij is 13 jaar oud). Zij houdt van dieren en planten (gewoon van de natuur). Zij is ook avontuurlijk.

10. Wat is het vertellersperspectief?:

Het is een Hij-/Zij- perspecief, want je weet alleen de gevoelens van 1 persoon in elk deel. En je zegt in dit verhaal niet “ik”.

11. Mening van de Schrijver:

Het veroveren van gebieden waar mensen wonen is erg fout want er wonen mensen die dat hun thuis noemen. Dat zal niemand leuk vinden als je huis word afgepakt.

12, 13, 14. Samenvatting:

Er zijn 3 delen in dit boek en ik heb ze allemaal samen genomen.Het meisje Elvira verhuist naar Thule waar haar vader onder-gouveneur van een provincie wordt. Haar vader ontdekt dat de gouveneur corrupt is. De vader van Elvira schrijft een rapport naar de opper-gouveneur van Thule. Maar dat rapport onderschept de gouveneur. Omdat de Thulenen als wraakactie tegen de Badeners allerlei projecten saboteren, word de vader van Elvira het binnenland ingestuurd. Elvira leert intussen Thuleens spreken van een Thuleense vrouw. Die vrouw komt om het leven als ze wordt geraakt door Badense kogels tijdens een sabotageactie van de Thulenen. Haar vader keert niet terug van de expeditie. Elvira besluit het binnenland in te trekken. Tijdens haar tocht wordt ze geholpen door de zoon van de Konega (een soort konigin) Tjalf. Ze komt erachter dat haar vader geraakt is door Badense kogels. Elvira besluit vredesonderhandelingen in gang te zetten tussen de Badeners en de Thulenen. Ondertussen trekken ook de drie dochters van de oppergouveneur van Thule het binnenland in. Ze doen dit zonder dat hun vader dat weet. Ze komen ook in contact met de Thulenen en met Elvira. Door hun toedoen wordt het mogelijk dat er vredesonderhandelingen gestart worden. Ze gaan naar de Badense oppergouveneur. Die besluit om een onderhandelaar uit Badenburg ( de hoofstad van het Badens rijk) te laten komen. Elvira en de drie zusjes gaan samen met de onderhandelaar naar de Konega. De vredesonderhandelingen voorlopen moeizaam. Maar na een tijdje komt er schot in de zaak. De Thulenen laten het uiterst kostbare Gulden Vlies zien. Dit is een scahpenvacht met daarop goud. Het staatshoofd van het Badens Rijk ontvangt het zodra de stukken land zijn teruggegeven aan de Thulenen en de Badeners vertrokken zijn. Na het zien van zoveel mooi besluit de Badense onderhandelaar de eissen toch maar te accepteren. Elvira trouwt uiteindelijk met Tjalf (de zoon van de Konega) en ze leefden nog lang en gelukkig.15. 1. Wat wou de schrijver met dit boek bereiken?

Hij wou voor spanning en amusement zorgen.

2. Mening over de hoofd personen?

Zij hebben goed gehandeld en ik zou het liefst Elvira zijn geweest en ik zou het zelfde gehandeld hebben.

3. Mooiste gebeurtenis?

Als zij het bos in gaan want dan kan je meeleven met ze want alles word in detail verteld.

4. Stijl?

Erg langdradig maar toch mooi,

Het is zo erg gedailleerd dat je kan meeleven met ze.16. Eigen Mening

Ik vond het een heel leuk boek, want het is weer eens iets anders dan jongens die er op trekken om de wereld te redden. Het was op sommige momenten best nog wel spannend omdat ze steeds verdwaalde in de grote Thuleense natuur maar zich er toch weer uit wisten te redden.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen