Boekverslag : Erich Segal - Love Story
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1034 woorden.

zakelijke gegevens:

A.Ik heb ongeveer 3 weken besteedt aan het lezen van dit boek.

B.Auteur: Erich Segal

C.Titel: Love Story

D.uitgever: Oxford university press

E.plaats van de uitgave: Oxford

F.1e jaar van verschijning: 1979

G.Aantal bladzijden: 95verdieping:

A.Oliver Barret IV ; dat is de ikpersoon in het verhaal. Hij is 20 jaar oud en zijn vader is heel rijk. Hij wordt verliefd op Jenny

Jennifer Cavilleri; dat is de vriendin en later de vrouw van Oliver. Ze is arm, heeft maar 1 ouder(haar moeder is overleden) en is van Italiaanse afkomst.

Phill Cavilleri; is de vader van Jennifer, het is een heel hartelijke man en is altijd heel vrolijk, maar best wel eenzaam. Zijn vrouw is al vroeg gestorven.

Oliver Barret III ; is de vader van Oliver Barret IV. Ollie noemt zijn vader altijd “Stonyface”. Het is een hele rijke man, maar ze hebben bijna altijd ruzie, vooral toen hij Jennifer afkeurde omdat het een arm meisje was.

B.Cambridge en later in het verhaal in New York

C.Het verhaal begint als Oliver 20 jaar oud is. Het speelt zich in deze tijd af..Er verstrijkt ongeveer 2 jaar in het boek…

D.Het boek begint met een terugkijk op wat Oliver allemaal heeft meegemaakt. En daarna begint hij te vertellen wat er allemaal gebeurt is. Hij vertelt waar hij op schol zit en hoe hij Jenny (Jennifer) heeft ontmoet. Eerst verloopt het contact tussen hun een beetje stroef. Jenny maakt wat botte opmerkingen, daardoor wordt het juist een uitdaging voor Oliver om haar te versieren. Normaal kan hij alle meisjes krijgen maar jennifer dus niet.

E. Hoogtepunt: als Jennifer doodgaat op het einde va het verhaal (heel onverwacht wordt bekend dat ze een ziekte heeft en kort daarna gaat ze dood)

F.De laatste scène speelt zich af in het ziekenhuis. Dan komt Oliver uit de kamer van Jenny en daar staat Phill buiten te wachten (dat is de vader van Jennifer)Dan vertelt Ollie dat Jenny net gestorven is.Dan zegt Phill:”Ik wou dat ik niet aan Jennifer had beloofd om me sterk te houden tegenover jou.”Dan loopt Oliver naar buiten en doet iets wat hij nog nooit heeft kunnen doen: huilen.

G. Liefde (het gaat over de bijna onmogelijke liefde tussen 2 mensen.Het wordt niet goedgekeurd door de ouders van de jongen, omdat het meisje niet van rijke afkomst is.)

H.Love Story: Het is het verhaal over de liefde tussen 2 mensen..

I.Vanuit de 1e persoon, namelijk vanuit Oliver Barret IV

J.Alleen in het 1e hoofdstuk is een flashback daarna wordt het verhaal chronologisch verteld.

K. korte samenvatting:

Op een dag ontmoet Oliver een heel mooi meisje in de bibliotheek. hij ontdekt dat ze Jennifer heet. Hij zou dat meisje wel eens wat beter willen leren kennen. Maar Jennifer trapt er niet in, want ze weet wel wat voor soort jongen dat hij is. Dat is zo iemand die er op uit is voor 1 avondje..Als Oliver merkt dat hij Jennifer niet zo makkelijk kan krijgen, wordt het een uitdaging voor hem om haar te versieren. Dan wordt uiteindelijk ook Jennifer verliefd op hem.. Op een dag stelt jenny voor om naar haar vader te gaan zodat ollie hem kan ontmoeten..(ollie en jenny zijn de koosnaampjes die ze elkaar gegeven hebben)…Phill is een heel hartelijke man en is heel vriendelijk tegen Oliver,ze mogen elkaar wel..Dan wil Jennnifer Oliver’s vader en moeder natuurlijk ook een keer ontmoeten.Dat gebeurd dan ook, maar het loopt niet zo goed af..Ollie’s ouders zijn er helemaal niet blij mee dat hij met Jenny gaat, want zij is van arme afkomst en ze vinden dat Oliver zich daarom maar beter bij iemand van eigen soort kan houden.Oliver wordt kwaad, krijgt ruzie met zijn ouders en ze rijden boos naar huis..Dan besluiten ze om te gaan trouwen, de enige gast die aanwezig is is de vader van Jenny en een paar goede oude schoolvrienden. Ze gaan ook samenwonen. Omdat ze bijna geen rooie cent hebben moeten ze allebei hard werken…..Maar dat vinden ze niet erg. Al gauw besluiten ze ook dat ze kinderen willen..Ze hebben het een aantal keren geprobeerd, maar het lukte telkens niet. Ze dachtten dat er wat aan de hand was, dus gingen ze naar de dokter…Eerst onderging Oliver een aantal tests, maar die waren allemaal positief dus aan hem lag het niet. Toen moest Jennifer een paar onderzoeken ondergaan…waaronder een bloedtest. Daaruit blijkt dat ze heel erg ziek is en binnen de kortste keren zal sterven.Beoordeling:

A.Er zijn geen situaties herkenbaar bij mij, want bij ons wordt meestal niks afgekeurd. In het verhaal wordt de liefde tussen Jennifer en Oliver afgekeurd dor de ouders van Oliver.

B.Nee, het is wel een makkelijk te lezen boek en het is goed te begrijpen maar het verhaal is een beetje langdradig. Het gaat steeds over hetzelfde en er zit niet echt spanning in.

C. zie tabel.

D. Het verhaal van Titanic lijkt een beetje op dat van Love story. de liefde tussen Rose en Jack op de titanic werd niet goedgekeurd omdat jack arm was en Rose rijk. Zo was dat ook bij Oliver en Jenny. Op het einde van de film gaat jack dood. Bij Love Story gaat op het einde van het verhaal Jenny dood.

E. Ik heb ongeveer 2 Z-uren aan dit verlag gewerkt en ik heb er een half uurtje op getypt.Naam:Oliver Barret IV Oliver is echt een meisjesverslinder.Zo iemand die nergens iets om geeft. Echt zo’n macho zonder gevoel. Als Oliver echt verliefd wordt blijkt het toch wel een schatje te zijn..Hij durft zijn gevoel wel te tonen In de eerste hoofdstukken gedraagt hij zich wel als een acho,maar dat verandert naarmate hij verliefder wordt.Naam:Jennifer Cavilleri Een Bitch alles laat haar koud en ze maakt botte opmerkingen. Iemand die niet gauw verliefd wordt. Ze maakt wel bott opmerkingen maar ze bedoeld het niet zo.het heeft ook lang geduurd voordat ze verliefd werd. Ze gedraagt zich niet anders aan het begin van het verhaal als aan het einde maar het wordt duidelijk waarom ze dat doet.Naam:Oliver Barret III vader van Oliver Barret IV Hij is een koude man,hij denkt alleen maar aan geld..Laat daarvoor zelfs zijn zoon vallen. Hij geeft wel veel om geld maar ook om z’n zoon!Hij durft alleen niet aan zijn gevoel toe te geven. aan het einde van het hoofdstuk leggen Oliver en z’n zoon de ruzie weer bij. Dan denkt hij niet zoveel meer aan geld.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen