Boekverslag : Dirk Bracke - Een Lege Brug
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 451 woorden.

1. Gegevens over het boek.-titel:Een lege brug

-auteur: Dirk Bracke

-uitgeverij: Davidsfonds/Infodok2. Ruimte.-Op school, op straat, in het instituut.3. Thema.-Het gaat over een meisje dat autisme heeft en in haar eigen wereld leeft.4. Hoofdfiguur.-De hoofdfiguur is Paulien, het meisje .

-Siem, de jongen die verliefd wordt op haar is ook een belangrijke figuur.5. Korte samenvatting van het boek.-Siem haast zich om op tijd te geraken voor zijn afspraak met zijn liefje,Marijke. Daarom moet hij langs de brug passeren .

Op de brug zit een meisje,Paulien. Ze tekent elke dag hetzelfde landschap vanop de rand van de brug. Elke lijn die ze zet op het blad telt ze. Siem ziet het beeldschone meisje zitten en wilt stoppen maar met zijn rollerblades gaat dat niet zo gemakkelijk en hij valt. Het meisje kijkt niet eens naar hem, ze blijft verder tekenen. Hij zoekt contact met haar door tegen haar te spreken maar ze antwoordt niet. Het enige wat ze doet is aan de nog draaiende wieltjes van zijn rollerblades voelen. Om 5 uur komt Steven haar halen. Siem vraagt uitleg aan hem. Steven vertelt hem dat Paulien autistisch is en dat ze logeert in De Hand, een centrum voor autistische kinderen. Paulien zegt dat ze naar huis wilt. Autisten zijn namelijk gewend om elke dag dezelfde planning te hebben en ze wil op tijd thuis zijn. Siem vraagt of dat hij haar naar huis mag brengen. Aan de deur van het huis zegt Paulien dat Siem haar moet kussen. Haar zus Lisa doet dat ook altijd met haar liefje. Siem kust haar. Soms krijgt ze woedeaanvallen. Ondanks dat blijft Siem toch verliefd op Paulien. Marijke heeft hem gevolgd en heeft gezien dat Siem Paulien kuste. Siem maakt het uit met Marijke, hij wil met Paulien verder. Op een dag ontdekt hij dat Paulien misbruikt wordt door de leider van het instituut, Steven. Siem kan het niet meer aan en zegt tegen Paulien dat hij haar nooit meer zal zien.6. Mijn oordeel.Ik vond het heel begrijpelijk voor de mensen die rond Paulien moesten leven. Haar moeder stond op de rand van een zenuminzinking toen Paulien de vleugels van hun kanarievogel afknipte. Ook toen ze de kat in brand stak was haar broer heel boos op Paulien. Maar Paulien kon hierzelf niets aan doen. Autisten zijn nu eenmaal zo. Het is ook spannend om te weten wat Siem gaat doen. Of hij nu bij Paulien bleef of toch zijn eigen weg ging volgen. Het is dus het laatste geworden. Ik heb het dan ook in 1 zucht uitgelezen omdat ik wou weten hoe het eindigde. Het is ook erg gemakkelijk te lezen, er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Soms komt er ook romantiek in voor.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen