Boekverslag : Patrick Lagrou - Het Monster Uit De Diepte
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 518 woorden.

Primaire gegevens van het gelezen werk:

Auteur: Patrick Largou

Titel: Het Monster Uit De DiepteSamenvatting van de inhoud:

Het gaat om de jonge Marijn die al enkele jaren woont op Long Island, een eiland in de Bahama's.

Het boek begint zo dat alle eilandbewoners van Long Island spoorloos zijn. Marijn gaat op zoek naar de bewoners van het eiland, maar vindt niemand. Na een hele tijd vindt hij toch iemand die in de gevangenis vast zit, het is een oude dronkaard die al vaker in de gevangenis zat omdat hij te veel dronk.

Samen gaan ze op zoek naar de bewoners van het eiland, maar ze weten niet waar ze zitten. Totdat ze een zwart puntje in de zee ontdekken. Ze besluiten er naartoe te gaan met de boot van de dronkaard. Ze zien daar dat de mensen duiken naar een schip: ‘De Comberbach’, dat die nacht is gezonken. Het schip transporteerde whiskyflessen die illegaal worden overgezet naar Tahiti, dus hebben de bewoners van het eiland besloten om al de whisky te gaan opduiken en mee te nemen. Marijn merkt ook dat er een vliegtuig is neergestort dichtbij ‘De Comberbach’.

Iets later in het verhaal komt er een expeditieschip, waarop een professor, een schatrijke man en nog andere bemanningsleden zitten die de mysterieuze blauwe gaten gaan onderzoeken. Hierbij mag Marijn een handje toesteken, dus wordt hij op de boot verwacht om al de bemanningsleden te ontmoeten en zijn duikmateriaal eens te testen. Het duikmateriaal is van de beste kwaliteit die er bestaat. Samen met zijn dolfijn Derby en Yaël, een meisje waar Marijn niet al te goed mee overeen komt, duiken ze de verschillende blauwe gaten in.

Marijn ontdekt dat er zich de zeldzame roze dolfijn schuilhoudt in een van deze blauwe gaten en wil het niet zeggen aan de anderen, omdat ze die dan zouden meenemen. Maar ondertussen heeft Yaël het ook al opgemerkt en heeft ze het tegen de hele bemanning verteld.

De volgende dag ontmoet hij Talitha, een meisje dat net als hem een speciale gave heeft wat dolfijnen betreft, omdat ze er een soort van communicatie mee kunnen hebben. Ze proberen de roze dolfijn uit de klauwen van het expeditieschip te houden, maar de bemanningsleden krijgen hem te pakken en nemen hem samen met Derby mee naar een soort dolfinarium.

Maar als deze roze dolfijn weg is dreigt er een zware ramp over Long Island te komen. Dus besluiten ze naar het dolfinarium te reizen om beide dolfijnen te redden en veilig terug naar het eiland en de vrije natuur te brengen, maar dit gebeurt niet probleemloos. Hiervoor moeten ze verschillende gevaarlijke zeedieren ontwijken, maar ook Yaël. Wanneer ze er aankomen, schieten ze direct in actie. Ze gaan op zoek naar Derby en de roze dolfijn. Maar het monster uit de diepte wordt boos en veroorzaakt aardbevingen en doet het dolfinarium in elkaar storten en maakt het dus nog moeilijker voor Talitha en Marijn. Ze slagen er op het einde toch in om beide dolfijnen te redden en brengen ze veilig terug naar Long Island.Genre:

Dit boek past in het detectivegenre, omdat Marijn en Talitha op zoek gaan naar beide dolfijnen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen