Boekverslag : Tim Krabbe - 43 Wielerverhalen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 444 woorden.

Inhoud:

De schrijver Tim Krabbé geeft een reeks verhalen uit zijn wielrenner-tijd, waar hij met groot genoegen aan terug denkt. De spanning, de competitie en de ontwetendheid van de niet-wielrenner wordt hierin uitgebreid besproken. Het is sportieve proza. Maar het gaat niet enkel over de sport wielrennen op zich, want een onderwerp als drugs en etiquetten als wielrenner wordt duidelijk behandelt. Voorbeelden van etiquetten zijn: witte sokken, schone fiets, geen baard, geen snor, benen moeten glad geschoren zijn in de zomer, etc., etc. Het boek heeft het ook uitgebreid over de manieren van fietsen en allerlei andere dingen.Schrijfstijl:

Tim Krabbé heeft een korte, maar bondige schrijfstijl, à la de Haagsche Post. Deze manier van schrijven is vrij simpel en gemakkelijk te lezen, daarom is het zeker aan te bevelen om boeken van hem te lezen.Andere werken van Tim Krabbé:

De Grot, het Gouden ei, de Vertraging, de Werkelijke moord op Kitty Duisenberg, Schaakcuriosa, de Stad in het Midden, de Methador, De perfecte verkrachting, De Renner... Maar de schrijver Tim Krabbé heet echter nog veel en veel meer boeken geschreven, die ik ook kan aanbevelen.Mening:

Dit boek is eigenlijk een klein beetje een uitzondering op zijn normale (thriller-achtige) boeken. Dit boek staat voornamelijk in het kader van sport; daar moet je wel een beetje van houden. Ik zelf ben persoonlijk dol op polo en golf, maar wielrennen vind ik persoonlijk zelf toch wat inferieur. Dat klinkt vast een beetje bakakt, maar ook de manier waarop Tim Krabbé zelf met deze sport omgaat is interessant. Ook kom je (naar mijn mening) wel een beetje te weten wat deze sport nou juist zo interessant maakt.Thema:

Sport & WielrennenTijdsverloop:

In dit boek is naar mijn mening niet echt een tijdsbeeld te zien. Heel duidelijk vind ik wel dat dit boek ongeveer in een jaar geschreven moet zijn.Perspectief:

Het perspectief ligt vooral bij de ik-figuur Tim Krabbé zelf. Hij onderneemt en zegt zelf wat er gebeurt en niet andere mensen. Dit kan in een verhalenbundel af en toe naar mijn mening wel een beetje versaaiend werken, maar daar heeft de schrijver vanzelfsprekend wel voor gekozen.Waardering leraar:

Mijn leraar vond dit een goed verslag en ik kreeg er (op 5 VWO) een 7,5 voor. Wel vind mijn leraar Tim Krabbé niet de allerbeste schrijver van de vaderlandse literatuur, maar ja ik moet wel zeggen dat niet iedere schrijver direct Louis Couperus of Vestdijk moet heten. Am I right?

* Een leuk boek om hier een aantal verhalen uit te lezen, niet meer, want anders is dat erg vervelend. Wel kan ik aanbevelen "kneusje" en de "emotionele politie" aanbevelen; deze verhalen zijn namelijk naar mijn mening wel interessant!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen