U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Bart Moeyaert - Wespennest.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/4898 en is laatst upgedate op 06/06/2001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 2700 woorden.

1. Waarom heb je dit boek gekozen?

Ik heb dit boek niet gekozen, we moeten 3 boeken lezen van de leraar, dit is de 3e boek en daarom is het niet gekozen.2. Beschrijf wat er op de voorkant van het boek staat.

Op het boek staat een scooter waarop Suzanne en Wolf erop rijden, je kan dat zien omdat Wolf een spijkerbroek aanheeft en Suzanne een rokje.

De foto zelf is wel een beetje vaag vind ik.Wat heeft de illustratie op de voorkant van het boek met de inhoud van het boek te maken?

Op een hete dag komt er een scooter binnengereden in een hele rustige dorpje.

Iedereen kijkt verbaast naar de jongen en Suzanne ook.

De jongen zit met 2 marionetten een verhaal te spelen, iedereen vind het leuk en lachen zich kapot, ook Suzanne zo erg zelfs dat ze verliefd op hem wordt en vaak met hem omgaat later in het boek.3. Geef een titelverklaring.

De titel “wespennest” heeft te maken dat er op 1 dag een wesp komt, die jongen met de scooter, wolf dus.

Die verstoort in 1 dag behoorlijk veel mensen waaronder suzanne en alle mensen die op het zomerfeest waren.

Dus wolf is als ware en wesp die zich zo in de nesten heeft gewerkt dat hij nooit meer terug komt bij Suzanne.4. Tot welke genre behoort dit boek.

Soort dagboek, belevenisboek5a Wat is het onderwerp (thema) van het boek.

Het thema is verliefdheid en drama, maar ook Suzanne en Wolf.

Zij vinden elkaar wel leuk en gaan dus naar een feest, daar gaat veel mis en dan gat wolf voorgoed weg en dan is alle drama weg maar het verdriet van Suzanne was maar voor even.5b welke bedoeling heeft de schrijver met het boek?

Dat is uit dit boek moeilijk te begrijpen omdat er steeds 2 onderwerpen zijn die door elkaar worden gemengd.

Maar ik denk dat de bedoeling is dat je wordt gewaarschuwd over de liefde en dat af en toe er veel problemen bij komen krijgen.6 Is het een interessant onderwerp.

Nee, dat komt doordat er maar wordt verteld over 1 dag en het boek zelf maakt het verhaal heel erg onduidelijk omdat er heen en weer wordt verteld over de verhalen die in het boek worden meegemaakt.

Dit maakt het boek zeer oninteressant.7. wie waren de hoofdpersonen in dit boek? Beschrijf kort hun karakter en zeg iets over hun uiterlijk.

De 1e Hoofdpersoon is Suzanne Dantine, ze is 14 jaar oud en een behoorlijke puber.

Ze gedraagt zich vaak raar, doet har eigen gangetje en luistert niet vaak naar haar moeder.

Over haar uiterlijk is niks over te vertellen, ze is een normaal meisje want er is niks aan haar wat opvalt.

De 2e hoofdpersoon is Wolf, hij wordt door zijn vrienden ook wel Wolfgang genoemd.

Hij woont niet in het dorp waar Suzanne woont en gedraagt zich behoorlijk stoer op zijn brommer.

Hij is een jonge jongen, normaal uiterlijk, word niet echt beschreven in het boek.

De bijpersonen zijn Carla, de moeder van Walda. Walda, was vroeger een vriendin van Suzanne. Edith, Suzannes moeder, Suzanne had soms een hekel aan haar. Heleen, een buurvrouw en vriendin van Suzanne. Rudi, de man van Heleen. Westwei, een boer die verderop woont.

Over de bijpersonen is niet vel te vertellen.8. Vertel in het kort waar het boek over gaat.

Op een hete dag komt er een scooter met een jongen het dorpsplein op.

Iedereen kijkt naar de jongen hoe dat verhaal begint te spelen, Suzanne raakt verliefd.

Suzannes moeder wordt boos en Suzanne en dus gaat ze weg. Ze gaat naar het bos.

Ze liep vroeger met haar vader en haar moeder in dit bos en die dag is haar vader neergeschoten door jagers. Suzanne ziet dat kinderen hout aan het zoeken zijn voor het zomerfeest.. Suzanne loopt verder en ziet jongetje de bosjes inloopt. Wanda, een leidster, roept de jongen, maar luistert niet. Wanda vraagt aan suzanne om hem te gaan halen.Dan ziet ze dat Wolf daar zit samen met de kleine jongen.

Suzanne roept de jongen en loopt verder en zet haar neer naast Wolf.Ze wil met Wolf praten, maar dat lukt niet, later toch. Dan vraagt Suzanne aan Wolf om die avond naar het feest te komen en hij zegt oké.

De buren hebben veel puppies en ze mocht er een hebben. Suzanne was blij en ’s avonds ging ze even langs. Maar zoals ze dacht was die weg naar het feest want alleen haar man was thuis. Suzanne belt aan en de man doet raar de deur open en vraagt wat er is. Suzanne zegt dat het om het puppietje gaat. Hij leidt haar mee naar de tuin en mag eentje uitkiezen. De man had geen zin om te wachten en gaf haar de sleutels en ging weg. Suzanne moest de sloten van de honden afsluiten, maar omdat ze die man niet mag deed ze dat niet. De honden renden overal heen en ook naar het feest. Mensen proberen de honden tegen te houden maar begonnen te bijten en het feest was snel afgelopen. Wolf is die avond gewoon weggereden en Suzanne heeft nooit meer van hem gehoord. (298 woorden)9. Geef je beargumenteerde mening over het boek.

Ik vond dit boek het saaiste boek wat ik ooit heb moeten lezen en wat ik gelezen heb.

Het is zo ingewikkeld dat je af en toe helemaal opnieuw moest beginnen, en dat is echt niet leuk. Het verhaal zelf is ook raar, ze praten namelijk over 1 dag dat alles word gebeurd en af en toe twijfel je wel eens van of dat nog steeds dezelfde dag is omdat er zoveel gebeurd.

Dat maakt dit boek meteen minder spannend.

Maar ook in het begin denk je van er komt een geboorte en 3 bladzijden later is het al een puber. Dat is heel moeilijk te snappen en dus ingewikkeld.

Maar zelf in het boek gebeurt er niet veel.

De ik persoon zit telkens maar te vertellen over dingen die ik niks aan vind en dus snel het boek saai begin te vinden.

Normaal lees ik een boek snel uit, tenminste als het spannend is, dat is het hier totaal niet.

Als ik het boek een cijfer mocht geven kreeg hij een 3………..

De voorkant had ook wat spannender eruit kunnen zien zoals hoe Wolf op het plein op komt rijden en kijkend erna Suzzane, dat zou een veel betere voorkant zijn geweest.

Kortom, dit boek was de moeilijkste boek die ik ooit heb gelezen

10. 3 verwerkingsopdrachten uitvoeren en bijvoegen bij het verslag.Categorie 1: Mening en inhoud.Ik heb gekozen voor de volgende opdracht:

8. bedenk zelf vijf mogelijke titels voor het boek en leg uit waarom je dat een goede titel zou vinden. (elke toelichting minstens 4 regels)1. “1 dag, de hel” omdat in 1 dag Suzane verliefd word, later gaat het uit.

Omdat in 1 dag alle dorpslieden last hebben van wolf.

Omdat in 1 dag Suzanne en De moeder van har fikse ruzie met elkaar hebben.

Omdat in 1 dag veel honden ontsnappen uit een kooi en daardoor er veel mensen worden gebeten door die honden en daardoor het feest helemaal is mislukt.2. “Terug naar af” omdat suzanne verliefd was, maar opeens was Wolf weg.

Omdat het hele dorp last had van wolf maar later ook niet meer

Het feest niks geworden was dus er later er weer een konden houden omdat het nu niks was geworden en iedereen nar huis is gegaan.

Omdat later Suzanne en haar moeder het hadden bijgelegd.

Omdat Suzanne niks te doen da in haar dorpje dus toen wolf weg ging had ze niks meer in haar dorpje.3. “Bijtende honden doen zeer” omdat wolf als ware een bijt geeft aan Suzanne om zonder pardon weg te gaan terwijl Suzanne hem wel leuk vond.

Omdat tijdens het feest kinderen en oudere mensen worden gebeten doordat Suzanne zo kwaad was geworden op de buurman die zijn vrouw mishandelde.

Omdat Suzanne na het vertrek van Wolf nog veel moet denken aan Wolf en hem graag wil opzoeken.4. “Weg??!!”Omdat Wolf eerst in Suzanne ze woonplaats komt, zorgt voor onrust en weg gaat waarmee de bewoners van het dorpje weer blij zijn.

De honden worden vrijgelaten omdat Suzanne boos is op die buurman, die gaan dus weg.

Mensen proberen de honden weg te jagen want ze bijten iedereen.Categorie 2: Schrijven en tekenen.

1 Houd een interview met de hoofdpersoon of de schrijver van het boek. Bedenk zelf vragen en antwoorden; vewerk in het interview zoveel mogelijk informatie over het boek. Maak geen ja/nee vragen, maar wat, hoe, wanneer….*Wat is uw naam?

Bart Moeyaert.

*Waar woont u?

Vroeger in Brugge maar nu in Borgerhout.

*Heeft u dit boek ook in Rotterdam geschreven?

Nee, want in Rotterdam kan ik me niet concentreren, meestal schrijf ik me boeken als ik op vakantie ben en niet veel te doen heb, ook als er op me vakantie iets speciaal is gebeurd dan ga ik daar ook weer over schrijven, zo voeg ik ook weer andere belevenissen uit en als de vakantie is afgelopen ga ik in Rotterdam op me bureau alles samenvoegen tot een boek.

*Heeft u veel negatieve dingen gehoord over uw boek ”wespennest”??

Een beetje wel, het was volgens veel kinderen toe moeilijk en te raar om het te lezen, ze snapte niet waarom ik van de geboorte naar en puber ging, en er gebeurde niks en dat vonden ze jammer.

*Naar welke aanleiding heeft u dit boek geschreven?

Ik was dus op vakantie in een Spaanse badplaats en ’s avonds gingen we uit eten en bij dat restaurant werd een groot feest gegeven, daar waren een koppel erg verliefd, maar de jongen deed iets verkeerd en het meisje maakte het meteen uit.

Daar heb ik wat dingen bijgevoegd, doordat het boek een beetje spannend werd zoals de honden, een brommer, een dorp, de moeder van Suzanne en ga maar door, en zo ontstond wespennest.

*Maar waarom gebruikt u verschillende onderwerpen door elkaar in dit boek?

Om het zo een antwoord te laten wachten en het later pas te geven, meestal is het van als je een boek uit hebt dan weet je alles, maar hier moet je als je alles precies wil weten eerst 2 x lezen dan weet je pas echt waar het over gaat.

*hoeveel boeken heeft u geschreven en wanneer en wat zijn de titels?

1983 Duet met valse noten.

1986 Terug naar af.

1988 Het boek van Niete.

1989 Mijn tuin uit.

1989 Suzanne Dantine.

1989 Een klap is geen kus.

1990 Een boot in de mist.

1990 Een kuil om in te wonen.

1991 Kus me

1992 Voor altijd, altijd.

1992 De man in de maan.

1993 Echt weg is niet zo ver.

1995 Die steeg van ons.

1995 Blote handen.

1995 Afrika achter het hek.

1996 Hij was de haas.

1996 Mansoor.

1997 Eerst zien.

1997 De brief die Rosie vond.

1997 Wespennest.

1999 Grote oma’s.

1999 Het is de liefde die we niet begrijpen.

2000 Broere.*Bedankt voor dit interview.

Graag gedaan, ik vond het leuk om te doen.Categorie 3: Zoeken en Vergelijken4. Zoek een songtekst die op het boek of op de hoofdpersoon zou kunnen slaan. Kopieer het of schrijf het over, en licht je keuze toe.

Starmaker--àcan get you out of my mind.Must be some other way

Must be something to say

There's no doubt you are changing

You're slipping awayIt's been hard and I know

We have a long way to go

But I'll say it again - I love you so

Let me show...

There is something that I want you to knowchorusCan't get you out of my mind

I'm not the easiest kind

I know I've done you wrong

Just wanna say - I'm sorryLove was so easy and then

How could I hurt you again

Been acting like a fool

Just wanna say - I'm sorryverse 2I have asked you to stay

Nothing moved you this way

I gave you my heart

Don't throw it awayPlease, don't say it's too late

Take your time, I can wait

Let me tell you again - I love you so

let me show...chorusmiddle 8No easy explanation

We've lost communication

You're not the same - and I'm to blameMy love is here, just take it

No fool for love could brake it

So just take itCan't get you out of my mind

Oh Precious, say you'll be fine

Can't get you out of my mind

Oh Precious, say you'll be fineMening:

Ik heb voor deze text gekozen omdat de ik persoon die dit dus als ware zingt dus Suzanne is en die kan heel moeilijk Wolf uit haar hoofd zetten, omdat hij zoveel van haar houd en zo erg verliefd is op hem, maar wolf vertrekt en dus heeft Suzanne veel liefdesverdriet en dat zingt ze dus hier in dit lied.

Dat ze opeens elkaar nooit meer gezien hebben, dat hij niet hetzelfde is.Extra werk: Informatie over de schrijver.Biografie:

Bart Moeyaert is geboren op 9 juni 1964 in Brugge. Hij is de jongste van 7 zonen. Al jong schreef hij verhalen en makte hij boeken en kranten. Toen hij 16 was stuurde hij zijn eerste manuscript op naar een uitgeverij; het werd gepubliceerd toen hij 19 was. Hij studeerde kunsthumaniora in Gent en volgde een lerarenopleiding Nederlands, Duits en geschiedenis in Brussel. Hij studeerde daar af met een scriptie over Aidan Chambers. Vervolgens werkte hij als freelance, medewerker voor een aantal tijdschriften, en was hij tot 1995 eindredacteur van Top Magazine. Tegenwoordig schrijft hij naast boeken stukjes voor kranten en doet hij vertaalwerk. Bart Moeyaert woont in Borgerhout.Internet brief over Bart Moeyaert: zijn mening

Ik heb nooit gedacht dat ik schrijver zou worden. Eigenlijk dacht ik meer aan het beroep van boswachter of dierenarts. Pas later heb ik beseft dat ik die beroepen uit boeken had. Jaap ter Haar heeft ooit een serie geschreven over twee kinderen van een boswachter, en een Engelse schrijver waarvan ik de naam niet meer weet schreef over de kinderen van een dierenarts. Die boeken verslond ik als kind, en het zou kunnen dat ze me op ideeen brachten.

Waar ik het plan vandaan haalde om ook met honden op te treden in een circus, dat weet ik niet.

Al van v6ór ik kon schrijven of lezen was ik al wel met boeken bezig, dat weet ik nog. Ik tekende graag en ik knutselde graag, dus de stap naar `boeken maken' was maar klein. Ik dacht trouwens dat schrijvers en schrijfsters hun boeken zelf moesten maken. Zij hadden er een machine voor, maar ik had alleen mijn handen en wit papier en karton en plakband en lijm.

Ongeveer op mijn tiende heb ik beseft dat er uitgeverijen bestaan, die boeken maken en daarvoor schrijvers zoeken. Op mijn tiende had ik al veel meer gelezen. Ik had ook lievelingsauteurs, zoals Astrid Lindgren. Ik was meer dan vroeger beginnen schrijven, gewoon omdat ik het prettig vond. Voor kinderen uit de buurt schreef ik poppenkastverhalen op, en voor mijn familie (zes oudere broers en mijn ouders) maakte ik een huiskrant op zeven exemplaren. Ik schreef ook twee langere verhalen, die ik in die tijd `boeken' noemde. Eén boek van twaalf getypte vellen over een jongen die ziek was en één boek van veertig getypte vellen over een geheime club die actie voert tegen de plannen voor een warenhuis op de plek van hun clubhuis. Al noemde ik mijn verhalen al `boeken', ik noemde mezelf nog niet `schrijver'.

Vanaf de middelbare school wist ik eigenlijk niet meer goed wát ik precies wilde worden. Iets met planten, iets met dieren. Als ik voor mijn beroep op reis mocht, vond ik het ook wel goed. Iets met toneel leek me ook wel wat. Maar wat precies, nee, dat wist ik niet. Ik deed het niet goed op school, als er een wolk aan het raam was gepasseerd dan had ik het gezien, ik was niet echt gelukkig thuis met die oudere broers die dingen deden die ik nog niet mocht.

In die tijd ben ik aan een dagboek begonnen, en bij gebrek aan een vriendinnetje, verzon ik er zelf maar eentje: Judith. Voor mij bestond ze echt. Niemand wist iets van haar af. Ze werd zelfs zo belangrijk voor me - al bestond ze niet - dat ik een boek over haar schreef. In dat boek, Duet met valse noten, heet ze Liselot, omdat ik dat later een mooiere naam vond. Duet met valse noten is in 1983 als een echt boek verschenen. Ik was negentien en ik wist absoluut niet wat er verder zou gebeuren. Mensen noemden mijn boek ineens `debuut'

en mij noemden ze `schrijver'. Daarmee was mijn probleem meteen van de baan. Ik ben nooit `schrijver' geworden, omdat ik het eigenlijk al wás.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen