Boekverslag : Veronica Hazelhoff - Elmo
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 935 woorden.

De auteur en informatie over het boek

De autuer van het boek Elmo is Veronica Hazelhoff.Ze werd geboren op 22 februari 1947 in Groenekan, een dorp in de buurt van Utrecht.Op haar 16e liep ze weg van school en kwam nooit weer,zo haatte ze school.Toen ze 22 was trouwde ze met Jan Hazelhoff,die ze op de kunstacedemie heeft leren kennen.Dat was in 1969.Sinds kort woont ze na 25 jaar huwelijk weer alleen.De boeken van Hazelhoff gaan vaak over relaties.De eerste boeken van haar
schreef ze nog met pen maar tegenwoordig werkte ze door ziekte met de computer.
Veronica heeft ondanks bijna allemaal relatie boeken ook nog veel afwisseling ze schrijft ook geen softe boeken de meeste boeken van haar zijn interessant en waar je niet mee kunt stoppen ze te lezen.Net zoals het boek Elmo.Het boek heeft 127 bladzijden en is verdeeld in hoofdstukken met nummers.Er staan alleen maar illustraties op de voorkant van het boek.
Het boek is een relatie boek met ook nog een beetje liefde dus ook een beetje een liefdes roman.

Samenvatting

Het verhaal begint als Vera op een hekje zit en er een hele apate vrouw langs komt.Erachter aan loopt een jongen die stopt bij Vera en ze komen in kontakt.Later gaat Vera met Elmo zo als de jongen heet mee naar zijn huis.De aparte vrouw was Elmo zijn moeder(Jolene).
Zij hield van country muziek en ze wou haar carieëre wer opnieuw oppakken want ze had vroeger in de country muziek gezongen met haar ex Wim ook wel genoemd als Bill.
Jolene eigenlijk Jannie had ook een vriend die haar help met haar carieëre in de countrymuziek hij heette Martin aanstaande man van Jolene.Zo moest ze eerst zingen in een country club eerst durfde ze niet maar later is ze wel het podium opgegaan en heeft ze iedereen platgezongen .Vera en Elmo waren sterk met elkaar verbonden en ze wouden niks van anderen weten.Over een paar week moesten ze naar Limburg om daar op te treden. Toen ze daar kwamen zag Jolene haar ex Bill weer en had Elmo een tatoeage laten.Door al die drukte ging Jolene over de rooie en is weer op Bill kwaad geworden want hij had ook een tatoeage.Toen is Elmo ook kwaad geworden en weggelopen en hij heeft s”avonds de hele avond bij zijn vader gezeten.Toen Elmo weer terug kwam van zijn vader ging hij de tent in.
Toen hebben ze bijna sex gehad maar Vera wou niet want ze was bang voor verkeerde dingen.
Toen zijn ze een dag later naar huis gegaan en had Jolene Elmo gehoord over het wonen bij zijn tante dat vond ze niet leuk.Toen ze thuis waren had Jolene de auto van Martin mogen lenen en toen is ze s’nachts om het leven gekomen door een verkeers ongeluk.De eerste tijd was Elmo lang boos op Vera want hij vond dat het haar schuld was.Later is alles nog goed gekomen met Vera en Elmo.

Tijd

Het verhaal speelt zich in deze tijd af.Want er komt niks ouderwets in voor.Het verhaal duurt ongeveer een maandje denk ik maar ik weet het niet precies want er worden wel veel stukken overgeslagen.Er komen geen flashbacks in voor het wordt bijna ononderbroken door verteld.


Ruimte

Het verhaal speelt zich op verschillende plaatsen af.Het langste is het bij Elmo thuis,in dat huis is het een grote puinhoop omdat Jolene niks opruimt maar soms ruimt Elmo nog wel een klein beetje op maar dan is het zo weer een puinhoop.De coutry club is een zaal waar ze optreden en zingen daar ontmoet Vera ook een man van een andere band maar die komt niet echt veel voor in het verhaal.Het feest in België is de derde plek een soort camping van allemaal bands en heel veel gezelligheid.Het is de hele tijd mooi weer.


Personen

Vera is een meisje dat heel nieuwsgierig is en weinig geheim kan houden zij is vriendje van Elmo waar ze veel mee op Tour gaan.

Elmo is een jongen met gescheiden ouders hij woont bij zijn moeder en zorgt overal voor in het huis en voor zijn moeder.Hij is heel stil.

Jolene(Jannie)Is een vrouw die voor sommige dingen best wel bang is.Ze is een sloddervos in huis maar het meeste wordt opgeruimd door Elmo.Ze heeft een vriend Martin waar ze mee gaat Trouwen

Martin regelt alles voor Jolene en ziet een goede zangeres in haar het is de vriend van Jolene en gaat dus gauw met haar trouwen.


Vertelwijze

Het verhaal wordt verteld in de ik-vorm en de ik is Vera.Ik kon me niet goed in die persoon verplaatsen omdat ik niet zo’n typ ben en ik ben ook geen meisje.
Het is wel een realistisch verhaal omdat er niet iets gebeurd wat echt onmogelijk is.

Persoonlijk oordeel

De titel heet Elmo en dat komt doordat een van de hoofdrol spelers Elmo heet.
De hoofd gedachte is countrymuziek en relaties.Het is best wel een modern verhaal met soms nog wel moeilijke stukken erin die je dan helemaal niet begrijpt maar als je verder komt snap je het wel.Ik heb niet echt een stuk wat ik hartstikke mooi vond maar over het algemeen vond ik het een heel mooi boek en ik zou het anderen ook aanraden.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen