Boekverslag : Rowling - Harry Potter En De Steen Der Wijzen
De taal ervan is Natuurkunde en het aantal woorden bedraagt 696 woorden.

Harry Potter en de steen der wijzenHarry Potter is een doodgewone , maar een ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij een vreselijke oom en een tante in een bezemkast onder de trap woonde.

De vader en moeder van Harry werden vermoord door Voldermort ( levensgevaarlijke tovenaar, iedereen noemde hem Jeweetwe omdat niemand de naam durfde uit te spreken.)

De oom van Harry had nog een zoon die heel erg werd voorgetrokken. Met zijn verjaardag kreeg hij veel cadeaus maar die van Harry werd gewoon genegeerd.

Op zijn elfde verjaardag arriveert er een geheimzinnige brief voor harry die zijn hele leven verandert, hij wordt uit het huis van zijn oom en tante gered. Door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn overleden ouders waren.

Het was een brief van de toverschool. Harry is wereldwijd beroemd maar dat wist hij niet omdat hij van zijn oom niet buiten mocht komen.

De kinderen die naar Zweinstein gingen (dit is de toverschool) moesten allemaal naar het station komen voor dreuzels.

Harry vroeg aan dreuzel waar het perron 9 ¾ was maar die zij dat het perron niet bestond.

Toen zag harry dat er nog een kind liep dat ook naar Zweinstein ging. Er waren nog meer jongens en meisjes en ze verdwenen allemaal. Harry vroeg aan een vrouw hoe geraak ik op perron 9 ¾ . En die verteld de oplossing.Het hoofd van de school was Perkamentus.

Dit was de grootste tovenaar ooit. Hij was de enige niet bang was voor Voldermort.Eenmaal aangekomen op Zweinstein werden ze in groepen gedeeld.

- Huffelpuf : dat was de groep voor de domste op school

- Zwadderich: Dat was voor alle tovenaars die de fout hebben gegaan op Zwadderirch te gaan zitten.

- Ravenklauw : Dit was de groep voor voor de gemiddelde leerlingen van Zweinstein.

- Griffoendor: Dit was voor de slimme leerlingen.Harry en zijn vriendje werden bij de Griffoendor. Toen Harry een paar lessen er op had zitten had hij gemerkt dat er één leraar hem haatte en die heette Sneep.

Wanneer er iemand anders iets had gedaan gaf hij Harry altijd de schuld.

Op een dag ging Harry en zijn vriend s’nachts door de gangen zwerven omdat Malfidus

(deze zat namelijk op Zwadderich en had Harry uitgedaagd voor een tovenaarsgevecht ) .

Maar toen Harry en zijn vriend aan kwamen was Malfidus er niet .

Opeens stond de Leraar Sneep voor hun en deze zei: Ik heb van Malfidus gehoord dat jullie

Door de gangen gingen zwerven.

Harry en Ron werden gestraft en er werden 100 punten van Griffoendor afgetrokken. Als er een groep van het schooljaar de meeste punten heeft verdiend kreeg deze dan de beker.

Zwadderich had al 7 jaar achter elkaar de beker.

Op een dag zag Harry en Ron hoe Sneep Krinkel bedreigde om te weten hoe je langs gemakkelijk langs pluisje kon geraken. Pluisje is een grote hond met drie hoofden.

Krinkel vertelde hem dat hij muziek moest spelen en dan viel pluisje in slaap. Maar toen vroeg Sneep aan Krinkel wat er achter pluisje lag en hij antwoordde: de steen der wijzen als die had ben je onsterfelijk.

Die nacht gingen Harry en Ron samen kijken en zagen dat Sneep naar pluisje was gegaan.

In de verte zagen ze een gedaante, en Harry liep zo hard hij kon maar pluisje lag al te slapen.

Harry zag het gedaante verdwijnen in een gat en ging hem achterna. Na veel hindernissen kwam hij op de plaats bij het gedaante. Harry dacht dat het Sleep was maar het was Krinkel.

Krinkel zij dat hij het was dat Harry al enkele keren wou vermoorden en niet sleep.

Harry hoorde vals gelach en zag dat het Voldermort was. Hij kwam in gevecht met Voldermort en werd hij gewond en verloor het bewustzijn. Toen Harry bij kwam na enkele dagen zag hij dat hij in het ziekenhuis lag van Zweinstein. Perkamentus die naast hem zat vertelde hem alles wat er was gebeurd.

Toen Harry het eerste jaar op Zweinstein er op had zitten , dan kon hij hij weer naar huis voor een welverdiende vakantie.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen