Boekverslag : Carry Slee - Spijt
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 584 woorden.

1. datum van verslag: 18 oktober 2001

2. titel: Spijt

3. auteur: Carry Slee

4. genres: pesten en verliefdheid5. gebeurtenissen: David van 2b zit in de redactie van de schoolkrant samen met Niels (zijn beste vriend), Vera ( een meisje waar David verliefd op is), Manon en Youssef. Jochem een jongen bij hen uit de klas, wordt heel erg gepest door Remco, Justin en Sanne. Jochem wordt zo erg gepest dat David het te veel wordt en belooft Jochem te helpen.

Op het klassenfeest wordt Jochem weer gepest, maar omdat David Vera heeft zien zoenen met Youssef kan hij alleen maar aan zijn eigen verdriet denken en helpt hij Jochem niet. De volgende dag op school krijgen de kinderen te horen dat Jochem die nacht niet thuis is gekomen. David gaat samen met een vriendin (Nienke de Graaf) van Jochem zoeken naar hem maar ze vinden hem niet. Nu blijkt dat Jochem zelfmoord heeft gepleegd omdat hij het niet meer aan kon al dat gepest.

De pesters worden van school getrapt en de redactie van de schoolkrant richt een pestlijn op omdat ze zich schuldig voelen over wat er met Jochem is gebeurd. Naar die pestlijn kunnen mensen bellen die gepest worden.

Uiteindelijk loopt het verhaal toch wel een beetje goed af voor David want hij krijgt wat hij al het hele boek door wou: verkering met Vera!6. thema: jeugdproblemen

7. personen: hoofdpersonen:

- Jochem: wordt gepest op school maar durft er niks van te zeggen.

- David: is een beetje verlegen, is verliefd op vera en wil Jochem graag helpen.

Bijpersonen:

- Vera Teunissen: is een aardig en leuk meisje

- Niels: zegt wat hij denkt en is de beste vriend van David

- Youssef: is een computerfreak

- Mannon: is een ruig en stoer type

- Nienke de Graaf: een vriendin van Jochem

- Justin, Sanne en Remco: gemene kinderen die Jochem altijd pesten

- Tido van dijk: gym en klassenleraar van 2b.

8. perspectief: het hele boek is geschreven vanuit het perspectief van David.

9. plaats: in en om een middelbare school ergens in Nederland.

10. tijd: het speelt zich in deze tijd af.

11. begin: het verhaal begint bij het begin van een gebeurtenis.

12. probleem en afloop: het belangrijkste probleem is dat Jochem gepest wordt. Een probleem is ook dat David verliefd is op Vera maar het niet durft te zeggen.

Het boek heeft geen goed maar ook niet echt een slechte afloop.

- Voor Jochem van de ene kant wel omdat hij door zijn dood de pesters heeft gestraft maar een boek waarin een goed persoon zelfmoord pleegt kan nooit een goede afloop hebben.

- Voor David is het wel een goede afloop omdat hij nu verkering met Vera heeft maar ook weer niet omdat hij met een schuldgevoel blijft zitten omdat hij Jochem niet geholpen heeft.

13. titel verklaring: het boek heet spijt, omdat met name David maar ook de rest van de klas spijt hebben dat ze Jochem niet geholpen hebben.14. beoordeling: ik vond het boek spannend omdat het verhaal echt lijkt. Ook leefde ik heel erg mee met Jochem. Het boek raakt me ook diep. Het verhaal is makkelijk te lezen omdat er geen moeilijke woorden in staan.

Er word goed verteld hoe de gepeste Jochem zich voelt daarom heb ik ook hele erge medelijden met Jochem en in vind dat iedereen die iemand anders pest, dit boek maar eens moet lezen. Ik denk dat dat wel werkt tegen het pesten.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen