Boekverslag : Carry Slee - Afblijven
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 851 woorden.

Afblijven, Carry SleeA: Waarom dit boek? Dit leek mij wel een leuk boek. Hoe dat gaat als je aan de drugs raakt enzo. En natuurlijk hoe ze er weer af moet komen en hoe haar vrienden en ouders haar daarbij helpen.B: Eerst reactie: Leuk , spannend, zielig

Leuk want het komt uiteindelijk toch nog goed met haar. En te zien hoe de anderen haar daarbij helpen.

Spannend want je vraagt je vaak af of het nu over is. Of dat ze ermee doorgaat. Gaat ze wel weer met Jim om? Komt het wel weer goed met haar? Hierdoor vindt ik het boek al gaat het maar over 1 ding toch nog spannend.

Zielig want ze wordt heel erg beinvloed door Jim, de drugsdealer. Eigenlijk wil ze dit niet maar doet het toch want ze kan al niet meer zonder drugs.C: Leesverslag: Melissa is eerst een heel gewoon meisje die te horen krijgt dat ze in een videoclip mag dansen. Iedereen is blij voor haar. Behalve haar ouders, die mogen het niet te weten komen. Melissa is heel zenuwachtig als ze voor de eerste keer naar dansles gaat. Dus besluit Jim om mee te gaan. De sfeer is er niet bepaald gezellig. Rob de leraar schreeuwt tegen Jim en de andere dansers. Melissa leert de anderen kennen. Na afloop van de les gaan ze naar de relaxruimte.

Jim begint een joint te draaien voor hun. Ron en Katy vinden het een goede joint. Ze hebben het dus vaker gedaan. Dan komt de doorgegeven joint aan bij Jordi, maar die weigert. Als de joint bij Melissa aankomt weigert ze hem eerst. Maar als de anderen aandringen om het toch maar te doen neemt ze een hijs. Ze worden melig. Jordi komt erachter dat Melissa LSD heeft gebruikt. Hij is woedend op Jim, Melissa en op zichzelf. Melissa gaat echt de verkeerde kant op, denkt hij.

Melissa heeft met Jim afgesproken om naar “de Florida”te gaan, een party waar vaak drugs worden gebruikt. Ook daar komt Jordi achter. Hij spreekt met Melissa af om niet te gaan. Melissa is het er mee eens. Als Jordi er achter komt dat ze wel weg gaat besluit hij s’nachts zijn bed uit te gaan. Als hij daar is aangekomen ziet hij Melissa nergens. Dan ziet hij haar in het midden staan. Ze is drijf nat en staat helemaal te zweten. Ze staat helemaal strak van de pillen. Hij staat versteld van wat hij ziet. Hij gaat maar weer naar huis. De volgende morgen verteld hij alles aan Fleur. Zij is ook een vriendin van Melissa. Jordi gaat naar Melissa en verteld dat hij haar heeft gezien. Melissa schrikt en schaamt zich tegelijk. Als ze de volgende dag naar de wc. moet vertrouwt Jordi het niet. Hij betrapt haar als ze geld wil stelen.

Als ze een paar dagen later weer naar “de Florida” gaat wordt ze betrapt met een grote dosis pillen op zak. De politie belt naar Melissa’s ouders, die hier erg van schrikken. De ouders van Melissa zijn boos op Melissa en zichzelf. Ze belooft iedereen dat ze zal stoppen met het gebruiken van pillen.

Maar op een avond bellen de ouders van Melissa op naar Jordi of hij Melissa heeft gezien.

Melissa is al de hele dag niet thuis geweest, zeggen ze.

Jordi belt meteen naar Fleur en de volgende dag gaan ze samen zoeken.

Ze vinden haar niet. Ze vragen bij een leegstaand pand waar nog meer junkies wonen of ze Melissa hebben gezien. Ja ze was 2 dagen geleden nog hier zeggen ze. Ze is nu naar dat andere pand gegaan daar. Jordi gaat ernaar toe. Dan hoort hij van een vrouw dat er een meisje van ongeveer zijn leeftijd te veel pillen heeft geslikt en naar het ziekenhuis is gegaan.

Jordi fietst heel snel naar het ziekenhuis. Als hij daar aankomt hoort hij van een zwerver dat het al te laat is. Ze is dood. “Erg he” zegt de zwerver. Ze hadden Mette beter moeten verzorgen.

Gelukkig denkt Jordi Melissa leeft nog, al is het wel erg voor die Mette.

Als hij thuis is wordt hij gebeld door iemand van het kraakpand. Die verteld Jordi dat hij iets weet over Melissa. Ze zou vanavond naar een house party gaan ergens bij een fabriek.

Jordi is zo blij met het goede nieuws dat hij meteen Fleur belt. Als ze midden in de nacht daar aankomen wordt er iemand met een ambulance naar buiten vervoerd. Jordi en Fleur kijken goed en herkennen Melissa. Jordi gaat alleen met de ambulance mee. Fleur blijft achter.

Later verteld Melissa dat ze die avond wel 5 pillen had geslikt. En dat was teveel en had ze niet volgehouden. Ze moet nog een poosje in het ziekenhuis blijven.

Alles komt weer goed. Melissa wil nooit geen drugs meer gebruiken. Ook krijgt ze een relatie

met Jordi.D: Gebeurtenissen: Deze staan allemaal in het verslag.E: Titelverklaring: “Afblijven”. Melissa moet van de drugs afblijven van haar vrienden en haar ouders. Zij zullen haar daarbij helpen.F: Thema: Drugs, vriendschap en liefde zijn de hoofdzakelijke onderwerpen.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen