Boekverslag : Felix & Theo - Oh, Maria
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 445 woorden.

Auteur: Felix & Theo

Titel: Oh, Maria…

Uitgever: Langenscheidt

Drukjaar: 1995

Illustrator: Felix & Theo

Bladzijden: 32

Niveau: BSamenvatting:Muller een man van 42 jaar heeft gestudeert samen met Maria een goede vriendin van hem aan Ludwig-Maximalians universiteit. Hij heeft zijn vriendin Maria ongeveer al 20 jaar niet meer gezien. Nu is hij privé detective. Muller heeft een klein bureau met maar een werkneemster Bea. Hij verdient niet veel met dit werk.

Als Muller staat te wachten op een taxi, denkt hij de hele tijd aan vroeger met Maria. Pas als hij thuis is zijn zijn gedachten over. Muller moet voor zijn werk met het vliegtuig naar munchen. Dit vind hij niet zo leuk want hij heeft vliegangst. Als hij op het vliegveld is ziet hij Maria daar staan en vraagt waar ze heen gaat. Maria zegt dat ze ook naar Munchen moet. Ze hebben in het vliegtuig veel met elkaar gesproken over wat er allemaal is gebeurt. Muller vraagt haar of ze een keer mee uit eten wil maar Maria weet het nog niet. Ze zal hem wel bellen in het hotel, en Muller geeft haar zijn nummer van zijn hotel. Muller heeft de opdracht van meneer Hacker om zijn dochtertje te vinden, die is een tijd geleden zoek geraakt. Op zijn hotel kamer wacht hij op een telefoontje van Maria. Maar die komt maar niet om 21.00 is er nog niet gebeld en om 22.00 nog steeds niet. Hij gaat naar beneden naar de receptie om te vragen of er voor hem is gebeld, hij krijgt een broefje in zijn hand gestopt, De receptioniste zei dat Maria hem niet wou storen. De volgende dag heeft hij nog geen spoor van het dochtertje van meneer Hacker. Hij is langs verschillende families geweest maar daar kwam niks uit. Als hij ‘s avonds wat zit te eten bij een eetcafé ziet hij Maria in een zwarte leren jas. Er komt een man naar haar toe en geeft een pakje aan haar en ze vertrekt snel weer. Muller vind dit vreemd en gaat Maria achterna, maar raakt haar kwijt. Maandag belt hij Bea op en vraagt of ze alles over Maria op wil zoeken. Bea belt Muller op en het blijkt dat Maria leidster is van een dievenbende. Muller gaat niet meer opzoek naar de dochter van meneer Hacker hij geeft alles nu voor Maria. Uiteindelijk is de dochter

teruggevonden. Muller word gebelt door de commissaris, hij vraagt of Muller ook iets weet over de gestolen auto van Maria. Maar hij weet van niks. Als hij weer beneden is er een brief voor hem van Maria daar staat in dat ze naar Brazilië is vertrokken.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen