Boekverslag : Willem Van Toorn - Rooie
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 389 woorden.

Auteur: Willem van Toorn

Samenvatting:

Het boek "Rooie" ging vooral over vriendschap, solidariteit, verliefdheid en alternatief onderwijs. Dit was in het boek goed te merken. Walter zat namelijk op een schooltje waarop kinderen zaten die niet wisten wat ze wilden gaan doen. Mol was de baas van het schooltje. De naam Mol was een bijnaam van meneer van den Akker omdat hij zo klein en dik was. In het begin vonden ze elkaar allemaal vreemd maar door gebeurtenissen kwamen ze dicht tot elkaar. Rob was de raarste van hen. Maar toen hij last kreeg van haaruitval lachten ze hem niet uit. Toen ze op fietstocht gingen hielp de klas om een oplossing voor hem te zoeken. Hij zette een pruik op. Het was een oranjerode pruik. Toen 2 jongens hem uitscholden voor 'rooie' nam de klas het voor hem op. Een vb. van solidariteit kon je zien bij Paolo een zoon van een gastarbeider. Nadat zijn vader en moeder waren omgekomen wilde hij niet terug naar Italiƫ naar zijn oma en liep bij hen weg. Sjaak had hem toen opgevangen. Het verhaal ging grotendeels over Walter en Linda (zijn vriendin die later bij hen in de klas was gekomen)

Samen hadden ze veel lol maar ook problemen. Linda had een stiefvader die liever wilde dat haar broertje en zij niet bestonden. Linda en Walter moesten vanwege de opheffing van het schooltje naar een andere school. De stiefvader van Linda had gezegd dat zij maar moest gaan werken, maar door de scheiding van haar ouders mocht ze daarna wel naar het lyceum. De vader van Walter vond dat hij timmerman moest worden, zodat hij zijn zaak kon overnemen. Door een gesprek met Mol, die vertelde dat Walter journalist wou worden, mocht hij daarna toch naar het lyceum.

Mijn mening:

Ik vond het boek wel mooi maar het was moeilijk om er een boekenverslag van te maken, omdat er eigenlijk niet veel gebeurde en tegelijk ook heel veel.

Het boek had een makkelijk taalgebruik. Daardoor was het ook makkelijk te lezen. Het boek is waar gebeurd, want Willem van Toorn kun je vergelijken met Walter, dus was het leuk om te lezen.Beschrijving van de hoofdpersoon:

-hoofdpersoon: Walter

-karakter: behulpzaam, aardig, bedroefd persoon

-leeftijd: rond de 14 jaar

-zijn probleem is: dat hij niet weet wat hij wil. Hij weet niet wat hij wil worden en naar welke school

hij zal gaan.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen