Boekverslag : Carry Slee - Afblijven
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1040 woorden.

Hoofdpersoon:

1. Melissa de Raaf en Jordi.2. Melissa de Raaf: Melissa is ongeveer 14 jaar. Ze heeft bruin haar en donkere ogen. Ze zit in de 2e klas van de middelbare school. Ze woont thuis bij haar vader en moeder, ze heeft geen broers of zussen. Ze is heel goed in dansen en erg geïnteresseerd in muziek en later ook in drugs. Ze is een vrolijk en rustig meisje, maar door de drugs verandert ze en wordt wild en agressief. Melissa verandert steeds doordat ze drugs gebruikt.Jordi: Jordi is ongeveer 14 jaar. Hij heeft donker haar en donkere ogen. Hij zit bij Melissa, Debby, Fleur en Kevin in de klas. Hij woont thuis bij zijn vader en moeder, hij heeft geen broers of zussen. Hij heeft een bijbaantje om mee te kunnen gaan naar Kreta met Melissa en haar ouders. En hij is verliefd op Melissa. Muziek interesseert hem en hij wil archeoloog worden. Hij is snel bezorgd, geen meeloper, heeft veel over voor zijn vrienden en zeg niet zo snel wat hij denkt.. En hij is tegen drugsgebruik.Plaats/Tijd:

3. Het speelt zich af op de school van Jordi en Melissa, in het Kooltuintje (café), bij Jim’s huis, bij Jordi en Melissa thuis en verder op straat en bij Florida (disco).4.Het speelt zich in deze tijd af, omdat videoclips, pinpassen, scooters en houseparty’s van deze tijd zijn en niet van vroeger.5. Het verhaal speelt zich in deze tijd af over een periode van een paar maanden omdat ze op school zitten en het boek is na de voor de zomervakantie begonnen en in de zomervakantie eindigde het omdat ze toen op vakantie zouden gaan.Onderwerp:

6. Over een meisje die gaat dansen en drugs gaat gebruiken en op een geven moment kan ze niet meer zonder drugs dansen.Vertelperspectief:

7. Het verhaal word verteld vanuit de ik verteller.8. De situatie de gebeurtenissen zie vanuit de ogen van Jordi.Titel/Schrijver

9. Dat je van drugs af moet blijven en dat het heel slecht voor je is om drugs te gebruiken en dat je er bijna niet van af kunt komen.10. Spijt! , Pijnstillers , Kappen! , Paniek , Kilometers cola en knetterende ruzie , Bikkels , Geklutste geheimen met strafwerk toe.11. Nee het gaat niet allemaal over het zelfde onderwerp. De meeste boeken van Carry Slee gaan wel over het dagelijks leven.Verslag:

12. Jordi en Melissa zijn goede vrienden van elkaar. Ze zitten bij elkaar in de derde klas van de middelbare school. Ze hebben een vaste vriendengroep, waaronder Fleur, Kevin en Debby. Bijna elke vrijdag gaan ze met z´n allen iets drinken in het Kooltuintje. Als ze daar een keer met z´n allen zijn wordt Melissa aangesproken door Rob Houtenbos. Rob vraagt aan Melissa of zij zin heeft om mee te dansen in een clip. Omdat dat Melissa´s droomwens is zegt ze meteen ja. Maar ze moet hiervoor wel eerst audities doen. Ze verteld niets tegen haar ouders omdat die heel erg streng zijn en omdat Melissa dan bang is dat ze niet mee mag doen.

Op de dag van de auditie ziet Melissa er erg tegenop, maar Jordi besluit met haar mee te gaan om haar te steunen. Daar ontmoeten Melissa en Jordi de andere dansers, Jim, Katy en Ron. Melissa slaagt voor de auditie en mag dus meedoen in de clip, maar ze moet nog veel oefenen. Jim biedt aan om haar hiermee te helpen. Als ze na de auditie nog wat gaan drinken in een ruimte naast de studio, draait Jim een jointje en geeft deze door aan de anderen. Jordi weigert maar Melissa neemt er wel van. Melissa voelt zich nu helemaal te gek. Vanaf dat moment gaat Melissa vaak naar Jim toe om ‘te oefenen’. Ze voelt dat ze veel vrijer kan dansen als ze een joint op heeft. Er gebeurt veel met Melissa. Melissa slikt LSD en als ze dat aan Jordi vertelt wordt hij heel erg boos, omdat Melissa het alleen maar doet om erbij te horen.

Om dat haar ouders vaak niet thuis zijn, hebben zij niks door. Maar als Rob Houtenbos naar haar huis belt en verteld van de clip worden haar ouders heel erg boos. Ze krijgt huisarrest. Telkens belooft ze Jordi dat ze zal stoppen met de LSD maar als ze bij Jim is vergeet ze alles. Ze gaat zelfs XTC gebruiken. Als Melissa een afspraak niet nakomt, raakt Jordi in paniek. Hij besluit haar te gaan zoeken. Hij gaat naar en nachtclub waar Melissa over verteld heeft. Als hij daar aankomt ziet hij haar dansen.

De ouders van Melissa komen erachter dat Melissa drugs gebruikt verdenken de hele vriendengroep. Ook Jordi´s ouders vertrouwen Jordi niet meer. Maar als Melissa aan de directeur verteld dat zij de enige is die drugs gebruikt, vertrouwen de ouders van Jordi hem wel weer. Als de klas hoort dat Melissa aan de drugs is, negeert iedereen haar. Ze willen niets te maken hebben met een junkie.

Melissa probeert te stoppen met de drugs, maar ze kan niet meer zonder . Melissa besluit door te gaan met de clip, en gaat met Jim mee.Dan gaat alles mis Jim zegt dat ze niet goed danst en dat ze nu geen XTC mag gebruiken. De clip gaat helemaal mis en Melissa wordt weggestuurd. Dan loopt Melissa van huis weg. Dan krijgt Jordi een telefoontje van Melissa. Ze komt niet meer terug naar huis. Jordi voelt zich machteloos. Hij en Fleur proberen er alles aan te doen om haar weer terug te vinden. Ze gaan naar Jim toe om te zeggen dat hij van Melissa af moet blijven en haar geen pillen moet geven, maar Jim lacht hun alleen maar uit. Ze blijven doorzoeken en dan vinden ze haar bij een houseparty. Ze is bewusteloos geraakt van de drugs en wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig haalt Melissa het en moet maar even in het ziekenhuis liggen. Jim wordt kort daarna opgepakt, hij bleek een grote drugsdealer te zijn.

Melissa heeft beloofd geen drugs meer te nemen en dat doet ze ook niet meer. Als Melissa uit het ziekenhuis is gekomen vertellen ze elkaar dat ze op elkaar verliefd zijn.Vanaf dat moment hebben ze verkering.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen