Boekverslag : George Orwell - Animal Farm
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 644 woorden.

Titel

Animal farmSamenvatting

Jones is de eigenaar van de boerderij en is niet zo rijk.

Hij is verslaafd aan alcohol en maakt slechte vrienden, Het verhaal begint wanneer Jones op een avond dronken thuiskomt.

Hij is erg boos op de dieren.

Omdat de dieren vinden dat het zo niet langer kan komen ze bijeen in een geheime vergadering. Het oudste varken, Old Major, wil een opstand, zodat alle dieren voortaan gelijk zijn. Aan het eind van zijn speech zingen alle dieren het lied Beast of England en zakt Old Major in elkaar.

De volgende dag hebben de dieren niets te eten. Ze beuken een schuur in waar al het voedsel is opgeslagen en beginnen gulzig te eten. Dan komt Jones opeens met de zweep binnen, maar de dieren jagen hem weg.

Daarna komt Jones met andere boeren terug,maar ze worden weer weggejaagd. De dieren vernietigen alles wat zich aan Jones herinnerde. De naam van de boerderij wordt veranderd van:

Manor farm= herenboerderij in Animal farm= boerderij der dieren.

De 7 geboden worden opgeschreven:

1=Iedereen met 2 poten is een vijand

2=Iedereen met 4 poten of vleugels is een vriend

3=Geen dier mag kleren dragen

4=Geen dier zal in een bed slapen

5=Geen dier zal alcohol drinken

6=Geen dier zal een ander dier doden

7=Alle dieren zijn gelijkAan alle dieren werd lesgegeven. De boerderij bloeide op zonder hulp van buitenaf. Het nieuws van de Animal farm werd aan dieren verteld. Sommige dieren hadden het al goed en wilden niet luisteren, maar andere dieren die het wel slecht hadden luisterden wel.

Als het varken Sneeuwbal zijn plan voor de windmolen uit wil leggen laat Napoleon hem uit de weg ruimen door de honden. Hij doet net of hij het plan bedacht heeft en laat de andere dieren de molen bouwen. De dieren moesten voortaan van 's morgens vroeg tot 's avonds laat werken. Ze kregen weinig te eten behalve de varkens kregen veel te eten. De varkens wilden voortaan handel drijven met de mensen.

De kippen moesten hun eieren afgeven, terwijl dit tegen de regels was. Daarom kwamen de kippen in opstand tegen de varkens.

Alle opstandelingen werden vermoord. Dit was ook tegen de regels, maar de varkens veranderden er steeds een beetje aan, zoals: alle dieren zijn gelijk maar sommigen zijn iets meer gelijk en geen dier zal een ander doden zonder reden.

Opnieuw kwamen de buren van Jones naar de boerderij met geweren en opnieuw werden ze verjaagd.

Jones mocht niet mee en blies de molen op.

De molen werd opnieuw gebouwd.

De varkens werkten nu helemaal niet meer. Bokser raakte gewond tijdens de werkzaamheden en kon niet meer werken. De varkens verkochten Bokser daarom aan de lijmfabriek om er lijm van te maken. Van het geld kochten zij weer sterke drank. Nu waren alle dieren voort goed boos. Terwijl de varkens uit de omstreken feest vierde versloegen de andere dieren onder aanvoering van Benjamin de varkens.Over de schrijver

De film Animal farm is een verfilming van het boek met dezelfde titel die door George Orwell geschreven werd. Het boek werd in 1945 door Secker&Warburg uitgegeven.

Het telt 120 bladzijde. George Orwell is eigenlijk een pseudoniem van Eric Arthur Blair, geboren in India in 1903 en overleden in Londen in 1950. Hij behoort tot de belangrijkste Engelse schrijvers van deze eeuw. Na zijn studie aan Eton College trad hij in 1922 in dienst van de Indian Imperial Police. Uit afkeer van de koloniale verhoudingen nam hij in 1928 ontslag en keerde terug naar Europa, waar hij enige tijd aan de zelfkant van de maatschappij leefde en beschreef deze periode in zijn roman: Down and Out in Paris and London.

Een groot aantal romans volgden. Wereldwijd beroemd werd hij met de twee boeken die hij inde laatste jaren van zijn leven schreef:Animal Farm(1945) en Nineteen eighty-four(1949)
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen