Boekverslag : Andreas Wilhelm - Copy Cats
De taal ervan is Engels en het aantal woorden bedraagt 946 woorden.

1. Algemeen



Titel : Copy Cats ( Copy C@ts )

Schrijver : Andreas Wilhelm

Aantal blz. : 150

Plaats en jaar van 1e uitgave: Wenen,1997

Gelezen druk: niet gegeven in het boek



2. Samenvatting



Begin van het boek:

Anna verhuist van de stad naar het platteland, wat ze niet leuk vindt omdat ze al haar vriendinnen en vrienden moet verlaten, maar het werk van haar vader verplicht de familie te verhuizen. De eerste dagen krijgt ze geen brieven of nieuws van haar vriendinnen of vrienden dus gaat ze wandelen om haar gedachten te veranderen. Bij een hek ziet ze een paard in de weide lopen. Ze probeert het naar haar toe te lokken maar hij is bang van haar. Dus gaat ze maar naar huis.

De volgende dag krijgt ze twee brieven van Nicole, har beste vriendin en van Chippy, die eigenlijk Mark heet. De brief van Chippy vertelt dat hij een idee heeft om contact te houden met de groep : HET INTERNET! Ze vraagt aan haar vader om een internet aansluiting, die ze gelukkig krijgt voor haar verjaardag. Mark zorgt ervoor dat de anderen ook internet krijgen. Intussen heeft Anna reeds een vriendin op het paardenforum gemaakt : Conni. De tijd gaat verder en Tom maakt de Copy Cats forum waar ze gehackte programma’s verkopen. Hij spoort de rest aan mee te doen en ze besluiten dat te doen.



Belangrijkste probleem & oplossing:



Het probleem is dat ze die gehackte programma’s verkopen en dat de politie er achter komt. De oplossing zou zijn dat ze stoppen, maar dat doen ze niet!



Einde van het boek:

Ze verkopen die gehackte programma’s en daardoor krijgt Anna ruzie met Conni. Alles ging goed tot de derde klant, Jonny hun spelletjes vraagt waarvoor hij 3000 gulden zou betalen! Ze zoeken die spelletjes op en komen op de chat om het te verkopen.Tom leidde het woord gedurende de verkoop op de chat. Anna lette goed op tot wanneer een zekere “Pegasus” in het privé met haar begon te chatten. Hij zei dat Jonny van de politie is en dat hij het bewijs zou hebben dat ze gehackte programma’s verkopen zodra de downloads beëindigd zouden zijn. De download was af en Jonny meldde dat hij van de politie was. Ineens veranderde alle nicknames in “ANONYME” buiten die van Jonny en de IP’s waren verdwenen.

Pegasus zei dat hij Conni was en dat hij de namen anoniem had gemaakt voor dat ze geen problemen zouden hebben.Anna deed snel de computer toe en ging naar beneden om haar gedachten te verzetten. Toen ze de volgende dag de computer terug aandeed, zag ze een bericht van Conni: een Pegasus kwam op haar af en een tekst verscheen :”Lieve Anna, elk woord dat ik niet tot jou richt is een overbodig woord. Maar elk woord dat ik jou schrijf in de plaats van het jou te zeggen is een woord te veel. Laat daden worden wat tot nu toe slechts wensen vrome wensen waren. Geef me een kans, ik zou je graag ontmoeten : zaterdag om 11.00 uur bij de informatiebalie van het station. Wij zien wel wat we dan doen……..”Ze antwoordde maar 3 letters:”JA!” Ze ging naar de afspraak en wachtte tot 11.40. Ze werd ongerust . Ze had een jongen gezien die ook reeds enkele tijd stond te wachten. Ze vroeg zich af of hij de persoon was. Ze ging naar hem toe en hij deed zijn jack open : daar stond een Pegasus op zijn T-shirt. Ze vroeg “Conni?”. “Anna?” ze kon alleen “Ja” antwoorden. Hij legde zijn hand op haar schouder en ze liepen samen weg.



3. Verhaalanalyse





A.

- Anna (hoofdpersonnage) is een meisje van 14, ze houdt van paarden, chatten en haar vrienden. Ze is verliefd op Tom.

- Conni (Corneel of Pegasus) houdt van paarden, en van chatten. Hij is een blonde jongen en hij heeft blauwe ogen. Eerst dacht Anna dat hij een meisje was maar hij zei haar dat hij een jongen was. Hij is hartelijk, lief en wordt de beste vriend van Anna.

- Storm is een zwart paard.

- Nicole is de beste vriendin van Anna en heeft zes tot zeven oorbellen in elk oor.

- Dagmar is een goede vriendin van Anna en is een kletstante. Iedereen noemt haar Dee.

- Chippy (of Mark) is verliefd op Anna, waggelt als een eend hij draagt dikke brilglazen.

- Tom is verliefd op Anna en richt de forum Copy Cats op

- De groep zijn de beste vrienden van Anna.



B. Het is een hedendaags verhaal



C. Het speelt zich af in de 20e eeuw



D. Het heeft plaats in Duitsland.







4. Eigen Mening



Ik vind het boek interessant omdat er achterin het boek een beschrijving is van alle internetwoorden die er gebruikt worden in het boek, plus alle smileys. Het is een leuk boek, omdat het over internet gaat en dat er weinig boeken over internet verhalen bestaan. Het is ook grappig door de uitspraken van Anna. Het is ook een mooi boek want het spreekt over vriendschap. Het einde is superspannend als Jonny zich bekend maakt en zegt dat hij van de politie is.



Ik zou niet zoals Anna die programma’s verkopen. Indien ik het zou gedaan hebben dan zou ik op het einde ook hetzelfde doen als haar namelijk mijn computer sluiten.



De hoofdpersoon zou je kunnen verplaatsen in het jaar 1995 tot het jaar 2010 , omdat men pas programma’s begon te hacken in 1995 denk ik en dat nog zeker vele jaren zal doen.



Het eindigt zoals ik gehoopt had, een heel tof, spannend einde.



Een aan te raden boek dat bekroond werd door de Nederlandse kinderjury 1999.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen