Boekverslag : Vercors - De Stilte Van De Zee
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 478 woorden.

De titel: De stilte van de zee

De auteur: Vercors

Aantal blz.: 71

Tijd aan gelezen: 2 uurDe stijl:

Het is niet zo moeilijk te begrijpen, het is dus makkelijk geschreven.

Het is heel realistisch geschreven.

Er zijn veel beschrijvingen van situaties.Het genre: oorlogsverhaalDe titelverklaring:

De Duitse officier vraagt steeds dingen, maar hij krijgt daar nooit antwoord op. Hij vergelijkt dat met het kalme oppervlak van de zee.Wie is de verteller?

De oom is de verteller.Waar speelt het verhaal zich af?

Het speelt zich af in FrankrijkWanneer speelt het verhaal zich af?

Het speelt zich af in de 2e Wereldoorlog.Wie zijn de hoofdpersonen?De Duitse officier, die Werner von Ebrennac heet. Hij is musicus en componist. Hij is intelligent, bescheiden en serieus.De oom, hij is anti-DuitsDe nicht, zij naait veel en is niet echt een prater.Wie zijn de belangrijkste bijpersonen?

Er zijn geen belangrijke bijpersonenDe Inhoud:

Tijdens de tweede wereldoorlog moet een Franse familie, bestaande uit een oom en zijn nichtje, een Duitse officier in huis nemen.

Zijn naam is Werner von Ebrennac. De officier blijkt een intelligente en oprechte man te zijn. In Duitsland was hij een musicus en componist.

Hoewel de oom en zijn nichtje zien dat hij een goed mens is, geven ze geen antwoord als Werner een gesprek met hen begint. Hiermee willen ze laten merken dat de aanwezigheid van de officier hen niet bevalt. De Duitsers zijn tenslotte hun land binnengevallen, dus zo vreemd is het niet dat ze een bepaalde afkeer van hem hebben.

Deze haat is bij de oom het sterkst te merken. Het meisje is zeer geïnteresseerd in het buitenland, en voelt zich steeds sterker tot Werner aangetrokken.

Werner probeert iedere avond een gesprek met hen te beginnen, maar zij geven geen antwoord. Op een dag gaat Werner naar Parijs toe om daar vrienden van hem, die ook in het leger zitten, te ontmoeten. Hier vertelt hij zijn vrienden zijn politieke idee├źn, namelijk dat hij oorlog erg zinvol vindt, en dat er grote dingen uit kunnen ontstaan.

Zijn opvattingen gaan verloren als hij van zijn vrienden, die sterk actief zijn in de politiek, hoort dat de politici enkel streven naar de vernietiging van Frankrijk.

Werner gaat zeer teleurgesteld terug naar de oom en het nichtje om afscheid te nemen. Ze hebben zijn verhalen gemist. Hij vertelt over zijn bezoek aan Parijs en de dingen die zijn vrienden gezegd hebben. Als hij weg wil gaan, krijgt hij antwoord van het nichtje.De thema’s:

oorlog en liefdeDe motieven:

De verhouding tussen Frankrijk en Duitsland in de tweede wereldoorlogSpanning:

Er is niet echt sprake van spanning in dit boek

Waardering:Ik vond het boek niet zo leuk, er was ook geen spanning en dat vond ik heel jammer. Het boek is enorm langdradig en dat vind ik erg vervelend.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen