Boekverslag : Harm De Jonge - Steenkuib Is Een Rat
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 512 woorden.

Schrijver: harm de jonge

Titel: steenkuib is een rat

Uitgever: malmbergOmslag boek:

Voorkant, een jongen met een spuitbus

Achterkant, wit met de inhoud

Aantal blz: 99Titelverklaring: de tekst die p de muur van het kantoortje is geklat is “steenkuib is een rat”Welke tijd: hedenTijdsverloop: ongeveer 1 weekWaar: rond de schoolHoofdpersoon: albert hij word verdacht steenkuib vermoord te hebben.Bijpersonen: steenkuib leraar en schooldirecteur van albert

Linda albert is verliefd op haar

Herman is verliefd op lindaOnderwerp: albert wordt op school gepest, maar dan gebeurt er iets met steenkuib.Soortboek: romanIngedeeld: hoofdstukkenVerteller: ik-persoonWerkelijkheid: het kan wel echt gebeurd zijn maar het is erg onwaarschijnlijkSchrijver: harm de jonge, geboren: 3 mei 1939 hij is leraarAndere boeken: doodspoor

De vogelrotssamenvatting: Samenvatting “Steenkuib is een rat” van Harm de Jonge.Aldert die door zijn vader struisvogel genoemd werd, werd op school daar ook mee gepest. Op een dag was Steenkuib de leraar van de klas maar hij was ook de directeur van de school. Steenkuib stuurt Aldert naar zijn kantoortje. Daar aan gekomen zag hij dat er op de muur is geschreven “Steenkuib is een rat”.

Steenkuib beschuldigt Aldert ervan, maar Aldert zag herman met de zelfde kleur stift lopen als de tekst. Een dag later ging een klasgenootje (Linda) naar het huis van Steenkuib daar ziet ze hem op de fiets weggaan naar het café. Daar ziet ze een jongen die de zenuwachtige Steenkuib papieren geeft.

De volgende dag wilde Linda met herman gaan dansen om alleen maar te weten komen wat er gebeurd was. Die zelfde avond gaat Aldert naar het kamertje van Steenkuib, daar ruikt hij brand. Aldert staat even te kijken totdat hij voetstappen hoort Aldert rent dan de school uit.

Linda ging intussen met herman naar het boothuis waar ze hem ondervraagt over alles wat er gebeurd was. Herman wist wie de jongen was wie Steenkuib de papieren gaf. De volgende dag was Aldert nog steeds in het natuurpark waar hij naar gevlucht was en waar hij had blijven slapen.

Linda was erg nieuwsgierig en kwam er achter dat de jongen die de papieren aan Steenkuib gaf dat deed voor een man in een Saab.

Herman en Linda gingen opzoek, al gauw zagen ze de Saab staan. De auto was van een leraar van Linda. Die avond ging Linda met haar vader naar de leraar om te vragen of hij er meer van wist. De leraar (mr. Reeboer) speelde openkaart en vertelde dat hij Steenkuib chanteerde. Steenkuib had vroeger iets met de vrouw van reeboer uitgespookt. Toen reeboer uitvond dat Steenkuib fraude pleegde bij de school administratie en eiste dat Steenkuib F 10.000 (E 22037,10) overmaakte naar een goeddoel. Aldert, werd later gevonden toen hij tegen de auto van de vader van Linda reed in de dikke mist. In het ziekenhuis vertelde Linda aan Aldert wat er gebeurd was en dat Steenkuib niet dood was gegaan op de avond van het schoolfeest. Steenkuib had een maagbloeding gehad maar hij maakte het goed. Steenkuib bood zijn excuses aan.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen