Boekverslag : Hans Hagen - Rec.play
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 808 woorden.

samenvatting REC.PLAY van Hans HagenOmslag boek: voorkant; er staat een jongen op met een camera in zijn hand

Achterkant; wit met de inhoudBlz in boek: 89Titelverklaring: Rec. Play slaat opo het gebruik van een camera. Als teye zijn broer is overleden, zit hij alleen nog maar achter de camera alles op te nemen.Tijd speelt het boek: heden

Hoe groot is het tijdsverloop: ongeveer een half jaarWaar speelt het af: school, bij teye thuis, bij emma thuis enz.Wie is het hoofdpersoon: teye een jongen waarvan zijn broer is overleden nou wil teye met z’n camera zijn verdriet zo verwerken.

Bij personen: emma, teye is verlieft op haar

Wammes, de poes die zoek is

Lex, de nieuwe vriend van emma en vriend van teyeCentraal onderwerp: teye die alles filmt en zijn poes zoekt.

Soort boek: roman

Ingedeeld: hoofstukken

De verteller: ik-persoon

Hoe verhoud dit verhaal met de werkelijkheid: het boek komt heel werkelijk over.

Schrijver: hans hagen, geboren 10 sept. 1955 in ’s graveland. Hij was leraar nederlands, speldocent, theatermaker en redachteur van de okkie en taptoe. In 1987 in hij begonnen al full-time schrijver.

Andere boeken: elke dag een hokje

Het gouden oogsamenvatting: Samenvatting rec.play van Hans Hagen.Teye’s kat is verdwenen. Uit wanhoop gaat Teye naar een waarzegster. Zij verteldst hem dat de poes ziet bij een schuur, dat de karekiet heet. Ook verteld zij hem dat ze twee namen ziet: Lex en Emma. Lex kent Teye al wel, maar een Emma kent hij niet.

Teye gaat dan meteen zoeken in de buurt van de karekiet. Hij gaat bij de huizen langs. Niemand heeft de poes gezien. Dan bij een van die huizen doet Emma open.

Emma en Teye gaan daarna elke dag samen wammes zoeken. Op een dag gaan ze ook naar de oma van Teye. Ze is dement en woont in een bejaardentehuis. De oma van Teye zegt eigenlijk nooit wat, maar deze keer wel: goed op elkaar passen, worden jullie maar heel gelukkig… samen. 11 oktober: Teye stelt aan Emma voor om naar het natuurgebied te gaan. Teye had een condoom meegenomen, hij wil het wel doen, maar Emma zegt dat ze geen dikke buik wil. Dus gaan ze melige dingen doen met hen condoom.

Als Teye en Emma thuis komen, verteld de moeder van Teye dat Jikke, zijn broer, een ongeluk heeft gehad. Met zijn ouders gaat Teye naar Duitsland. Achteraf gezien was deze dag de mooiste die Emma en Teye samen beleeft hebben. Jikke was vrachtwagenchauffeur en maakte van zijn reizen filmpjes.

Teye heeft besloten om zijn levenswerk voort te zetten en de filmpjes af te maken. Hij wil zijn oog zijn, voor later.

Emma gaat steeds minder naar hem toe, hij is alleen maar met het filmen bezig. Op een middag is Teye weer een beetje normaal. Dan pakt hij zijn camera en Emma laat zich overhalen om zich (bijna) helemaal naakt te laten filmen, maar Teye neemt stiekem meer op dan afgesproken.

Emma heeft een feestje van merel, daar ontdekt ze Lex.

Met Teye zijn school gaat het steeds slechter. Hij is ondertussen wel bezig om een schimmellogboek bij te houden, voor biologie. Hij legt het leven van de schimmels vast op camera.

Emma dreigt tegen Teye, hij moet de naaktvideo wissen. Maar hij doet dat niet omdat dit het enige is waarom Emma nog met hem praat.

Emma heeft op het schoolreisje zijn bandjes afgepakt en vol gefilmd met de volgend tekst: Teye one eye, je wist die band of ik kill je!

Een jongen in de klas heeft gezegd dat hij een kat in het ijs heeft gevonden. Emma en Lex gaan eropaf. Het is wammes!

Samen gaan ze het ijs uithakken en laten de kat in een blok ijs voor het huis van Teye staan en bellen aan. De kat vliegt naar binnen en de moeder van Teye slaakt een kreet.

De dag van de videopresentatie. Teye liet zijn film van de schimmels zien. Teye had alles gefilmd die dag dat ze de poes uit graafde! Emma had nog duidelijk gekeken of er iemand stond. Om het volgende fragment werd Emma zo kwaad dat ze Teye wou aanvallen, maar ze struikelde en klapte met haar hoofd tegen de televiestandaard op.het was het filmpje van die dag dat Teye weer een beetje vrolijk was en hij haar naakt had gefilmd.

Emma heeft aardig wat pijn van haar val. Teye komt die middag op bezoek. Hij had haar rugzak meegenomen en een bos rozen met twee bioscoop bonnen eraan. Ze zwegen en keken elkaar aan. Emma had hem wel uit willen schelden, maar ze deed het niet. Teye zei ook niets en gaf haar twee videobanden: beeldbeurt biologie en origineel, bekijk het even voordat je het wist. Verder deden ze niets, ze keken, gewoon kijken. Ze hadden elkaar zolang niet gezien.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen