Boekverslag : Jan Terlouw - De Kunstrijder
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 724 woorden.

Over het boek : De KunstrijderGeschreven door : Jan TerlouwDe hoofdpersonen zijn :

- Patrick (Hij is 15 jaar en zit in een rolstoel. In de loop van het boek wordt hij verliefd op Victoria. Hij zit op het Erasmus college en is lid van de GENGK, vereniging voor Gehandicapte- En Niet Gehandicapte Kinderen. Hij is hij de beste vriend van Tom.)- Tom (Hij is 15 en hij is doof. Hij is ook lid van de GENGK en zit op het Gatsonius instituut. Ondanks zijn doofheid is hij toch heel slim en kan heel goed liplezen hij is de beste vriend van Patrick. Praten kan hij bijna niet, hij gebruikt daarom gebarentaal.)Andere belangrijke verhaalfiguren :

- Victoria (Zij is 15 en is heel gesloten door een auto ongeluk van een paar jaar geleden waardoor haar broertje gehandicapt raakte.)- Lucy (Ze is 12 jaar oud en is blind en zit ook op de GENGK.)Het verhaal speelt zich af (plaats) : Het verhaal speelt zich af in een kleine stad waar het Jan Steen museum staat, ergens in Nederland (in het museum, buiten en bij de kinderen thuis).Het verhaal speelt zich af in (tijd) : Het verhaal speelt zich af in onze tijd Er wordt vaak terug gesprongen in de tijd, eerst wordt er verteld wat 1 persoon beleeft en daarna wat een ander persoon (tegelijkertijd) beleefde. Maar voor de rest wordt alles verteld in de volgorde zoals het gebeurt.Het verhaal duurt ongeveer : Het verhaal duurt ongeveer 2 à 3 maanden.Het boek telt … bladzijdenDe korte inhoud :

Patrick & Tom maken op een avond nog even een wandelingetje. En als ze dan even gaan zitten in het park voor het Jan Steen museum, zien ze een meisje met een pak de kelders van het museum in lopen. Als het meisje weer verdwenen is gaat Tom even een kijkje nemen, hij gaat door het ingeslagen kelderraam, dat de (anti)dief had ingeslagen. Tom ziet daar een schilderij dat een paar jaar geleden was gestolen. Daar willen Patrick & Tom meer van weten en ze proberen in contact te komen met het meisje dat het schilderij had terug gebracht. Ze komen in contact met het meisje via Lucy. Zij heet Victoria Roerig. Victoria vertelt hun het verhaal dat ze vroeger een auto ongeluk hebben gehad, waarbij haar moeder om het leven was gekomen en waardoor haar broertje gehandicapt was geworden (die niet van de GENGK lid was). Haar vader was daarna

helemaal doorgedraaid en had zich helemaal afgesloten van de mensen. Hij werkte alleen nog en deed boods chappen. Zijn zoon was altijd alleen thuis en zat daar maar in een stoel. Toen heeft meneer Roerig schilderijen gestolen zodat zijn zoon ernaar kon

kijken. Victoria liet er een paar namaken en bracht de echte schilderijen terug naar het museum. Daarmee was nog lang niet alles opgelost, want het schilderij dat Victoria die avond had terug-gebracht was daarna gestolen. Ze konden de Politie er natuurlijk niet bij halen dus moesten ze de daders zelf vinden. Ze kwamen erachter waar de schilderijen zich bevonden, dus stalen ze de schilderijen. Nadat ze de schilderijen terug hadden gebracht, stond de volgende dag in de krant dat een van de schilderijen nep was. Daarom gingen ze verder zoeken waar het originele schilderij was Ze kwamen er achter wie erachter zat. Toen ze hem er mee confronteerden bekende hij dat hij het gestolen had uit Victoria’s huis, en gaf hij het schilderij aan Patrick & Tom zodat zij het konden terug hangen in het museum, en dat deden ze toen ook. Door gesprekken van Patrick en Tom met de vader van Victoria’s broertje, mocht Tony, het broertje, ook naar de GENGK.Nu is ook duidelijk dat het boek deze titel heeft, want Patrick zit in een rolstoel, die rolstoel gebruiken ze om originele gestolen schilderijen weer een museum binnen te smokkelen om ze terug te hangen en daarom noemen ze Patrick "de kunstrijder".Mening : Ik vind het een heel leuk boek, nu snap ik ook wat beter hoe het leven van een gehandicapte eruit ziet. Het is namelijk niet zo dat zij niks kunnen.Ik geef voor dit boek het volgende cijfer : 9Een beter boek vond ik : Word toch wakker!Een slechter boek vond ik : De Sirius ontsnapt.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen