Boekverslag : Willy Schuyesmans - Middernachtzonde
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 535 woorden.

Middernachtzonde door Willy SchuyesmansHet zeer mooi geschreven boek dat ik heb gelezen is geschreven door Willy Schuyesmans. Het ISBN is 90-317-1681-2. De uitgeverij is Altiora Averbode. Het boek werd uitgegeven in het voorjaar van 2001. Er is momenteel nog maar 1 druk van het boek.Willy Schuyesmans schreef zijn 1ste boek in 1985. De titel van het boek is zilverrug. Later kwamen er nog 11 boeken waaronder: “De huilers”,”Tand om tand”, “Braam”, “De winter van Belgica”, “De bende van mol” en nog een paar anderen.Het boek gaat over een reis die jongeren van een natuurclub maken. Thomas, zijn vrouw Veerle en zijn zoontje Ken gaan naar de Lofoten. Thomas is de leider van de natuurclub en daarom mogen een 5-tal leden van de club mee op reis. Het bleek niet zo makkelijk als Thomas had gedacht om zijn minibusje vol te krijgen. Het is immers een dure reis. Tine, Bart, Xandra en Tars, een 24 -jarige bioloog gaan mee.

Tars en Xandra worden verliefd, het belooft een mooie vakantie te worden voor hen maar het draait heel anders uit. Maar Tars is jaloers en bezitterig, hij maakt het zijn reisgenoten er niet makkelijker op. Rond 9 uur ‘s avonds vertrok de groep naar de westkust voor de wandeling naar de middernachtzon. Een kwartier lang stapte ze langs een brede weg, toen de weg smaller werd liepen Xandra, Tars en tine een hele achterstand op door Tine’s hoogtevrees. Toen het pad even verbrede had Tars ervoor gezorgd dat hij tussen Tine en Xandra liep. Zodra het pad weer versmalde blokkeerde Tars de weg voor Xandra. Toen klonk er een gil en nog geen seconde later lag Xandra tien meter lager op de rotsen. Tine riep: “Xandra is gevallen! Xandra is dood!” Thomas vloekte en rende de weg terug, op de voet gevolgd door Bart. Later komt Tine te weten dat Xandra niet dood is maar verlamd. Dat vind ze nog erger, Xandra zal misschien verlamd zijn voor héél haar leven!Willy is geboren in het jaar 1945. Hij woonde in Oostende maar is op zijn 8ste naar Antwerpen verhuisd. Dat is enige tijd nadat Oostende overstroomde. Willy wilde op zee net als zijn oom Roger. Toen hij 15 was wilde hij plots missionaris worden. Hij heeft het geprobeerd maar na 3 jaar besefte hij dat er op de wereld niet alleen uit jongens bestaat dus trok hij de kloosterdeur achter zicht toe. Pas toen kwam Willy op het idee journalist gevonden wat hem na 30 jaar nog steeds bevalt. Sinds 8 jaar is ook het schrijven van jeugdboeken erbij gekomen.

Willy is in 1971 getrouwd met Rita De Roeck, een verpleegster die dol is op haar werk. Rita en Willy hebben twee kinderen. De oudste heet Soetkin. Ze werd in 1975 geboren en is in 1999 in Gent afgestudeerd als bio-ingenieur. Ze woont nu in Zweden. De jongste heet Krispijn. Hij werd in 1977 geboren en werkt bij Theater Monty in Antwerpen waar hij licht, geluid en decors verzorgt.Zelf vind ik dat dit boek op een zeer aangename manier geschreven is. Het einde weet je eigenlijk al in het begin, maar toch ben je nieuwsgierig en wil je de kleine details weten.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen