Boekverslag : Simone Van Der Vlugt - De Guillotine
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 503 woorden.

BoekverslagTitel: De guillotineSchrijver: Door Simone van der VlugtGenre: Geschiedenis

SamenvattingDe hoofdpersoon, Sandrine de Billancourt woont met haar vader, zus,moeder en kamenier in een Parijs , haar vader is Landheer. In de zomer gaan ze naar Poissy hun kasteel bij het landgoed van haar vader) het boek begint als ze in Parijs zijn. De Billancourt’s zijn van adel, en hebben genoeg te eten, in tegenstelling tot de burgers die maar heel weinig eten hebben. Zij geven de adel hiervan de schuld, naarmate het verhaal verdergaat worden de opstandjes steeds groter, totdat de franse revolutie plaatsvindt. Iedereen die ook maar een beetje van adel lijkt wordt gevangengenomen en op de guillotine gezet, ook haar ouders worden gevangengenomen. Sandrine kan maar net ontsnappen, ze trekt burgerkleren aan en trekt in bij oude kennissen: Margot en Maurice. Dan ontmoet ze Nicolas, ze wordt gevangengenomen en ontsnapt later met behulp van Phillipe (de zoon van Margot en Maurice), die ook Nicolas heeft laten ontsnappen maar Sandrine niets heeft verteld omdat hij verliefd op haar is, ze gaan weg maar Sandrine hoopt nog steeds Nicolas te ontmoeten.Personen

De hoofdpersoon is Sandrine de Billancourt is een Frans meisje uit een adellijke familie, ze leeft mee met de armen en probeert ze ook te helpen, toch werd ze bijna onthoofd in de 3 jaar dat het boek zich afspeeld wordt Sanrine 19.Sebastien de Billancourt, de vader van Sandrine, een dikke man die geen respect heeft voor de armen.Madelon de Billancourt, de moeder van Sandrine een knappe dame eveneens zonder veer respect voor de armen.Margot Lambertin, de vrouw bij wie Sandrine intrekt als haar ouders onthooft zijn.Maurice Lambertin, haar man.Phillipe de oudste zoon van Margot en Maurice, in het begin haat hij Sandrine maar later wordt hij verliefd.Pierre het jongste kind van Margot en Maurice.Nicolas Bailly werkte vroeger op het landgoed van de vader van Sandrine. Hij wordt verliefd op Sandrine en zij op hem.

PlaatsHet verhaal speelt zich af rond Parijs en het kleine dorpje Poissy.Het speelt zich af in de tijd van de Franse revolutie, dat weet ik doordat erover gesproken word door de mensen.Er is geen sprake van opvallende tijds versnelling of vertraging.Ik weet niet hoelang de verteltijd is.

Het boek duurt 3 jaar.Alles is in chronologische volgorde.Er zijn geen flashback.Het boek begint ergens midden in het begin v.d. gebeurtenissen.Het probleem is dat Sandrine opgepakt kan worden door revolutionairen en onthoofd worden, het loopt redelijk goed af omdat Sandrine ontsnapt maar ze heeft Nicolas nog niet gevonden en haar ouders zijn dood.Het boek is vanuit het zij-perspectief gescreven behalve een stukje waarin Nicolas en Phillipe samen praten.De titel is de naam van een apparaat om mensen te snel te onthoofden, dit werd gebruikt om edelen tijdens de franse revolutie te doden.Ik vond het boek goed te lezen, ook wel spannend omdat ze bijna onder de guillotine kwam, er zaten spannende en ook leuke stukjes in.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen