Boekverslag : Jan Terlouw - De Kunstrijder
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 806 woorden.

Inleiding.Voorpagina ……………………………………………………………………...blz. 1

Inleiding…………………………………………………………………………..blz. 2

De titel pagina…………………………………………………………………….blz. 3

Waar gaat het over?………………………………………………………………blz. 4

v Korte inhoud

v Hoofdpersonen\bijpersonen

v Bijzonderheden

Waar gaat het om?………………………………………………………………..blz. 6

Wat is je oordeel? ……………………………………………………………….blz. 7

v Eigen oordeel

v Achtergrond

De titelpagina.Schrijver: Jan Terlouw

Titel: De kunstrijder

Ondertitel: Twee vrienden zien een meisje een rechthoekig pak door een ingeslagen ruitje in de kelder van een museum zetten. Ze vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit.

Uitgeverij: Lemniscaat

Waar: Rotterdam

Wanneer: 1992

Druk: 8e dr.

Waar gaat het over?Korte inhoud.

Patrick & Tom maken op een avond nog even een wandelingetje. En als ze dan even gaan zitten in het park voor het Jan Steen museum, zien ze een meisje met een pak de kelders van het museum in lopen. Als het meisje weer verdwenen is gaat Tom even een kijkje nemen, hij gaat door het ingeslagen kelderraam, dat de (anti)dief had ingeslagen. Tom ziet daar een schilderij dat een paar jaar geleden was gestolen. Daar willen Patrick & Tom meer van weten en ze proberen in contact te komen met het meisje dat het schilderij had terug gebracht. Ze komen in contact met het meisje via Lucy. Zij heet Victoria Roerig. Victoria vertelt hun het verhaal dat ze vroeger een auto ongeluk hebben gehad, waarbij haar moeder om het leven was gekomen en waardoor haar broertje gehandicapt was geworden die niet van de GENGK (de vereniging voor gehandicapte en niet gehandicapte kinderen)lid was. Haar vader was daarna helemaal doorgedraaid en had zich helemaal afgesloten van de mensen. Hij werkte alleen nog en deed boods chappen. Zijn zoon was altijd alleen thuis en zat daar maar in een stoel. Toen heeft meneer Roerig schilderijen gestolen zodat zijn zoon ernaar kon kijken.

Victoria liet er een paar namaken en bracht de echte schilderijen terug naar het museum. Daarmee was nog lang niet alles opgelost, want het schilderij dat Victoria die avond had terug-gebracht was daarna gestolen. Ze konden de Politie er natuurlijk niet bij halen dus moesten ze de daders zelf vinden. Ze kwamen erachter waar de schilderijen zich bevonden, dus stalen ze de schilderijen. Nadat ze de schilderijen terug hadden gebracht, stond de volgende dag in de krant dat een van de schilderijen nep was. Daarom gingen ze verder zoeken waar het originele schilderij was Ze kwamen er achter wie erachter zat. Toen ze hem er mee confronteerden bekende hij dat hij het gestolen had uit Victoria’s huis, en gaf hij het schilderij aan Patrick & Tom zodat zij het konden terug hangen in het museum, en dat deden ze toen ook. Door gesprekken van Patrick en Tom met de vader van Victoria’s broertje, mocht Tony, het broertje, ook naar de GENGK.Hoofdpersonen\bijpersonen.

- Patrick (Hij is 15 jaar en zit in een rolstoel. In de loop van het boek wordt hij verliefd op Victoria. Hij zit op het Erasmus college en is lid van de GENGK, vereniging voor Gehandicapte- En Niet Gehandicapte Kinderen. Hij is hij de beste vriend van Tom.)- Tom (Hij is 15 en hij is doof. Hij is ook lid van de GENGK en zit op het Gatsonius instituut. Ondanks zijn doofheid is hij toch heel slim en kan heel goed liplezen hij is de beste vriend van Patrick. Praten kan hij bijna niet, hij gebruikt daarom gebarentaal.)- Victoria (Zij is 15 en is heel gesloten door een auto ongeluk van een paar jaar geleden waardoor haar broertje gehandicapt raakte.)- Lucy (Ze is 12 jaar oud en is blind en zit ook op de GENGK.)

Bijzonderheden.

- Het begint niet in een gebeurtenis want hij word wakker en gaat wat eten en later pas komen de gebeurtenissen.

- Het is erg spannend omdat ze natuurlijk steeds meer te weten komen maar nog niet wat ze precies willen.

- Het is eigenlijk best wel veel gepeins want het is 1 groot probleem.

Waar gaat het om?Ik vind dat de schrijver eigenlijk dit wil zeggen:

Dat je met gehandicapte kinderen ook gewoon normaal kan doen en mee omgaan, ze zijn hetzelfde alleen dan met een handicap.

Wat is je oordeel?Eigen oordeel.

Ik vind het wel een goed verhaal. Het wordt goed uitgelegd en er wordt een goed beeld gegeven wat er in het verhaal gebeurd. Maar ik lees toch liever trillers en detective boeken maar zo'n boek als deze is ook wel goed.Ik vind het gedeelte van het verhaal waar Victoria verteld open en bloot wat er allemaal is gebeurd met haar en haar vader,moeder en broertje.Het verraste me en ik vond het best wel ontroerend niet zo dat ik er van ging huilen hoor maar gewoon ik zou dat nooit doen als ik haar was en al helemaal niet tegen een vreemde want dat was Patrick toch wel voor haar want ze kenden elkaar pas net.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen